Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 17:05

Φοίνικας Σύρου: Ο απολογισμός, η δικαίωση και τα συγχαρητήρια στο ταξίδι της επιστροφής

Στη Σύρο βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η ομάδα του Φοίνικα Σύρου ONEX, έχοντας στις αποσκευές της έναν ακόμα τίτλο.

Η σπουδαία εμφάνιση στη Ρόδο κόντρα στον Ολυμπιακό, που οδήγησε στην κατάκτηση του Super Cup (το 9ο που έχει διεξαχθεί) έφερε χαμόγελα σε παίκτες, προπονητικό επιτελείο και διοίκηση, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ομάδας, Αντρέας Φράγκος, “το παιχνίδι αυτό ήταν ζωής ή θανάτου και για τις δύο ομάδες”.

Η δύσκολη περίοδος που έχει προηγηθεί για τον Φοίνικα, με αγωνιστικά αποτελέσματα που δεν ήταν τα επιθυμητά, λειτούργησε με τέτοιο τρόπο ώστε οι παίκτες να μπουν στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού της Καλλιθέας Ρόδου και να καταθέσουν την ψυχή τους, όπως επεσήμανε και ο προπονητής της ομάδας, Γιόσκο Μιλενκόσκι.

264984083 384917400096661 604687522729342876 n

Τζούριτς: Αφιερωμένο σε αυτούς που με στήριξαν και σε αυτούς που μου άσκησαν κριτική

Για έναν παίκτη που ήταν ακόμα πιο δύσκολο, λόγω του τραυματισμού του στον ώμο, που τον έβγαλε εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετά παιχνίδια, ήταν για τον Δημήτρη Τζούριτς. Ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου ONEX επέστρεψε στα τάραφλεξ και απάντησε σε όσους αμφισβητούσαν την ικανότητά του να επιστρέψει ακμαίος στην ενεργό δράση, κερδίζοντας με το σπαθί του (ή καλύτερα με τα μπλοκ του) τον τίτλο του MVP.

Εάν σκεφτεί κανείς ότι ήταν ο ίδιος παίκτης, δέκα χρόνια νεότερος, που είχε αναδειχθεί σε MVP της διοργάνωσης στο τελευταίο Super Cup, που διεξήχθη το 2010 στη Σαντορίνη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τότε ο τίτλος αυτός αποκτά περισσότερη σημασία και αξία.

“Είναι σημαντικό για μένα γιατί πέρασα δύσκολη περίοδο. Έχω πάρει τίτλους και στο εξωτερικό, παγκόσμιο πρωτάθλημα, πρωτάθλημα, κύπελλο και έτσι πρόσθεσα και έναν ακόμα τίτλο που για μένα είναι πολύ σημαντικός” είπε ο Δημήτρης Τζούριτς.

Ο 32χρονος κεντρικός της ομάδας μας στην αφιέρωσή του δεν ξέχασε όσους τον υποστήριξαν και όσους του έκαναν κριτική: Θέλω να αφιερώσω αυτόν τίτλο σε όσους ήταν δίπλα μου τα τελευταία 2,5 χρόνια που πέρασα πολύ δύσκολα. Αναφέρομαι κυρίως στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που δε σταμάτησαν να με πιστεύουν. Το αφιερώνω επίσης και σε όσους μου άσκησαν κριτική διότι μου έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσω και να πάρω έναν ακόμα τίτλο.

olympiakos foinikas 2367 1 1024x682

Κόστα: Περήφανος για τον Τζούριτς

Κι αν θα περίμενε κανείς ότι η ανάδειξη ενός παίκτη σε MVP θα προκαλούσε αντιζηλία ή οποιοδήποτε αρνητικό αίσθημα σε συμπαίκτη του στην ίδια θέση, ο Ντέιβιντ Κόστα είναι εδώ για να το καταρρίψει.

Ο επίσης κεντρικός του Φοίνικα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συμπαίκτη του και δήλωσε περήφανος που ο Δημήτρης Τζούριτς ψηφίστηκε ο καλύτερος του παιχνιδιού, καθώς όπως είπε “χάρη σε αυτόν πήραμε το τρίτο σετ” και κατ’ επέκταση τον τίτλο. “Το γεγονός μάλιστα ότι στάθηκε άτυχος λόγω του τραυματισμού του και το ότι επέστρεψε τόσο δυνατά στην αγωνιστική δράση, κάνει τη διάκριση ακόμα πιο σημαντική”, τόνισε, για να κλείσει λέγοντας “δεν με αφορά και ποτέ δεν με αφορούσε η ατομική ανάδειξη, μόνος στόχος είναι πάντα το καλό της ομάδας. Για αυτό και θαυμάζω και χαίρομαι όταν ο Δημήτρης (Τζούριτς), ο Νικόλας (Παπαγγελόπουλος) και ο Γιώργος (Παπαλεξίου) τα πάνε καλά”.

Φράγκος: Η μόνη απάντηση σε όποια δύσκολη περίοδο, είναι η δουλειά, ατομικά και ομαδικά

Τέλος, ο βραζιλιάνος κεντρικός έκανε λόγο για νίκη/απόδοση που βάζει τον Φοίνικα στον σωστό δρόμο, κάτι που προσυπέγραψε και ο αρχηγός, Αντρέας Φράγκος, μιλώντας για τη δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε και το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία μιας ομάδας.

“Αυτή τη στιγμή είμαστε ένα γκρουπ, ένα σύνολο ανθρώπων με διαφορετικούς χαρακτήρες, με διαφορετική νοοτροπία, με διαφορετικά “πιστεύω”, με διαφορετικά “θέλω”, είτε είναι το επιτελείο της ομάδας είτε οι παίκτες. Πρέπει λοιπόν να συνεργαστούμε για να επιτύχουμε τους στόχους. Το πώς θα συνεργαζόμαστε, το περιβάλλον της συνεργασίας το ορίζουν οι προπονητές, το ορίζει η Διοίκηση. Από κει και πέρα οι ικανότητες των παικτών πρέπει να συνεισφέρουν στο σύνολο, ώστε να επιτευχθεί η επιτυχία.

Αυτό ισχύει για το εσωτερικό κομμάτι της ομάδας, όσον αφορά το εξωτερικό, μην ξεχνάμε ότι υπάρχει η έκφραση “μπάλα είναι και γυρίζει”. Δεν αγωνιζόμαστε μόνοι μας, αγωνιζόμαστε εναντίον κάποιων. Και εννοείται ότι αυτοί οι κάποιοι μπορεί να είναι σε κάποια περίοδο καλύτεροι από εμάς ή να είναι γενικότερα καλύτεροι από εμάς. Αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Και πολλές φορές μπορεί να φέρνει έναν εκνευρισμό, θλίψη, φόβο. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να κρατηθείς, να συγκεντρωθείς στο τι κάνεις, στο τώρα και στο πώς θα βελτιώσεις είτε ατομικά είτε ομαδικά, τα κομμάτια που υστερείς. Αυτή είναι η λύση στο πώς αντιμετωπίζουμε την εκάστοτε δύσκολη περίοδο”, είπε ο Αντρέας Φράγκος.

268954870 672934654114997 2238288649790081146 n

Η αναχώρηση της ομάδας από τη Ρόδο, με το Blue Star 2

Από κει και πέρα, η επόμενη μέρα στη Σύρο είναι σίγουρα πολύ πιο χαρούμενη και αδιαμφισβήτητα πολύ πιο αισιόδοξη. Κάτι που έκανε και το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής πιο ευχάριστο. Δεν έλειψαν μάλιστα και τα συγχαρητήρια από επιβάτες στο Blue Star 2 που επιβιβάστηκαν από Ρόδο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο και φωτογραφήθηκαν με το Κύπελλο, που δέσποζε σε κεντρική θέση. “Αυτό το Κύπελλο είναι για όλο το Νότιο Αιγαίο” έλεγαν χαρακτηριστικά οι φίλαθλοι του Φοίνικα.

Και μετά από αυτή την επιτυχία, αλλά και το ταξίδι, ο Γιόσκο Μιλενκόσκι επιβράβευσε τους παίκτες του με διήμερο ρεπό (Παρασκευή και Σάββατο) προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις, να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τους δικούς τους ανθρώπους και να επιστρέψουν δυναμικά στις προπονήσεις την Κυριακή, ώστε να προετοιμαστούν για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το League Cup, την προσεχή Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares