Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 19:24

Με το δεξί στο 2022 ο Φοίνικας

Με νίκη και μάλιστα άνετη, έκανε ποδαρικό στο 2022 ο Φοίνικας Σύρου ONEX, επικρατώντας 3-0 του Μίλωνα στο “Δημήτρης Βικέλας”, για την 9η αγωνιστική της Volleyleague.

Η πολυήμερη διακοπή της αγωνιστικής δράσης λόγω της έξαρσης της πανδημίας, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα επηρεάστηκε από τον Covid, δεν φαίνεται να έδρασαν αρνητικά στην απόδοσή της, τουναντίον, οι παίκτες όντες σε εξαιρετική φόρμα “καθάρισαν” το παιχνίδι, εξασφάλισαν το τρίποντο και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, στον Πειραιά.

Οι παίκτες του Γιόσκο Μιλενκόσκι ήταν κυρίαρχοι σε κάθε τομέα, πίεσαν τους αντιπάλους τους από το σερβίς, λειτούργησαν πολύ αποτελεσματικά στο μπλοκ-άμυνα και γενικά δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα του Σάκη Ψάρρα, η οποία πίεσε μόνο στο τρίτο σετ.

Σε αντίθεση μάλιστα με την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Αθήνα, για τον Α’ γύρο, όπου και τότε ο Φοίνικας προηγούνταν 2-0 και ο Μίλωνας πίεσε, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, οι “Πειρατές” διασφάλισαν ότι το ίδιο λάθος δεν θα γινόταν, δείχνοντας ψυχραιμία και τελειώνοντας το παιχνίδι με καθαρό τρίποντο.

Υποδειγματική υποδοχή και κυριαρχία στο μπλοκ

Η αναγνωριστική περίοδος του σετ κράτησε μέχρι το 4-4, οπότε και ο Φοίνικας με τους Τζούριτς στο μπλοκ και Ιερεζουέλο σε δύο κομβικές επιθετικές ενέργειες (8-5, 9-7) δημιούργησε μία διαφορά που όσο προχωρούσε το παιχνίδι διευρυνόταν (8-5, 14-11, 17-13). Ο Φοίνικας ήταν ανώτερος κοντά στο φιλέ, κυρίως στο μπλοκ (7 μπλοκ), όπου ο “σπεσιαλίστας” του είδους, Δημήτρης Τζούρις κέρδισε σημαντικούς πόντους, ενώ η πολύ καλή υποδοχή δημιούργησε προϋποθέσεις για μοίρασμα του παιχνιδιού, με τον Στερν να αναδεικνύεται στον πιο αποτελεσματικό, με 5 πόντους. Οι κινήσεις του Σάκη Ψάρρα (μέσα ο Δημόπουλος αντί του Καϊσλασάλο που είχε τραυματισμό) δεν οδήγησαν σε διαφορά που φάνηκε στο γήπεδο, με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να κλείσει με το άνετο για τους γηπεδούχους 25-16.

Επιθετική πολυφωνία και εύκολα το 2-0 

Ίδιο το έργο και στο δεύτερο σετ, όπου ο Φοίνικας έκανε το 6-2 με έναν άσσο του Τζούριτς και τρεις εντυπωσιακές επιθέσεις από Φράγκο και Κόστα. Η επιθετική πολυφωνία συνεχίστηκε από όλες τις θέσεις, ενώ από την πλευρά των φιλοξενούμενων που ανέβηκαν από τα μισά του σετ και πίεσαν με τον Ηλία Λάππα στο σερβίς, κορυφαίος ήταν ο Νίκος Δημόπουλος, που κέρδισε 7 πόντους. Παρότι το 22-13 έγινε 22-16, η κυριαρχία του Φοίνικα ήταν εμφατική σε κάθε επίπεδο, οπότε και ήρθε εύκολα το 2-0.

Πίεσε ο Μίλωνας, αλλά έγινε το 3-0

Η αντίδραση του Μίλωνα ήρθε στο τρίτο σετ, πιέζοντας από το ξεκίνημά του, κυρίως με τον διαγώνιό του, Νίκο Δημόπουλο, αλλά και με τα μπλοκ του Μπράιαν. Έφτασε μάλιστα να προηγηθεί για πρώτη φορά στο στο παιχνίδι και μάλιστα όχι για μία φορά (11-12, 13-15, 16-17). Η απάντηση ήταν άμεση, κυρίως με τις επιθέσεις του Πίτερ Μιχάλοβιτς και τα μπλοκ του Δημήτρη Τζούριτς. Όσο κι αν πίεσε ο Μίλωνας προς το τέλος, στέλνοντας το σετ στην παράταση (24-24), οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” με μία επίθεση του Τζούριτς και έκαναν το 26-24.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares