Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 21:58

Ξεκούραστο τρίποντο με 3-0 κόντρα στον Μίλωνα για τον Φοίνικα Σύρου ONEX

Ένα ακόμα τρίποντο πρόσθεσε στη “φαρέτρα” του ο Φοίνικας Σύρου ONEX, επικρατώντας 3-0 του Μίλωνα, για την 3η αγωνιστική της Β’ φάσης της Volley League. Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία, και με τους κεντρικούς του, Τζούριτς και Κόστα να αποτελούν τα “όπλα” της ομάδας, ο Φοίνικας μπροστά στο κοινό του έφτασε σε ένα ακόμα πολύτιμο, για την πορεία της Β’ φάσης, τρίποντο.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού βραβεύτηκαν ως MVP της 9ης, της 10ης και της 11ης αγωνιστικής οι Δημήτρης Τζούριτς, Ζίγκα Στερν και Πίτερ Μιχάλοβιτς αντίστοιχα.

Ο Φοίνικας επέβαλε από τους πρώτους κιόλας πόντους τον ρυθμό του με “όπλα” του το σερβίς (4 άσσοι) και το μπλοκ (5 μπλοκ) και έτσι μπήκε σε θέση οδηγού μετά το 4-4. Με τον Κόστα να παίρνει τη μερίδα του λέοντος στο επιθετικό κομμάτι ο Φοίνικας έφτασε στο 13-8, ενώ στην πορεία διεύρυνε το προβάδισμά του (19-12, 22-13) για να τελειώσει το σετ με 25-16 και πόντο από τον νεοεισελθέντα Τζιουμάκα.

Η πίεση του Μίλωνα ήρθε στο δεύτερο σετ, όπου ο Σάκης Ψάρρας έκανε αλλαγή πασαδόρου (Δρογκάρης αντί Ούρτσεβιτς) και έτσι ήρθε ένα μικρό προβάδισμα, 4-5. Ο Φοίνικας έκανε την αντεπίθεση και με ένα μπλοκ του Φράγκου και έναν άσσο του Τζούριτς πήρε και πάλι τα ηνία στο 7-5. Η παρουσία του Τζούριτς στο δεύτερο αυτό σετ ήταν επιβλητική κοντά στο φιλέ με αποτέλεσμα ο Φοίνικας με σχετική άνεση να οδηγήσει την κούρσα (10-8, 14-10, 20-16). Οι γηπεδούχοι, κυρίως με τον Χανδρινό που είχε 5 πόντους στο σετ, πάλεψαν για τη μείωση της διαφοράς, κάτι που δεν ήρθε και έτσι το σετ τελείωσε 25-20.

Με το γκάζι πατημένο, το τρίτο σετ ήταν περισσότερο διαδικαστικό για τον Φοίνικα, που έχτισε από νωρίς διαφορά (4-0, 10-5, 16-8) και με τους Τζιουμάκα και Παπαλεξίου αντί των Μιχάλοβιτς και Τζούριτς, έφτασε στην εύκολη κατάκτηση και το 25-15.

Διαιτητές: Μουλά Λ., Ράντσιου, Παρατηρητής: Τσιμπινός, Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Διακύμανση

1ο σετ: 8-5, 16-11, 21-14, 25-16

2ο σετ: 8-6, 16-11, 21-17, 25-20

3ο σετ: 8-3 16-8 21-12 25-15

*Οι πόντοι του Φοίνικα Σύρου ONEX προήλθαν: 9 άσσοι, 37 επιθέσεις, 13 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων και του Μίλωνα προήλθαν: 1 άσσο, 1 μπλοκ, 28 επιθέσεις, 21 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-20, 25-15) σε 65΄.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Γιόσκο Μιλενκόσνκι): Μιχάλοβιτς 3 (3/11επ.), Ιερεζουέλο 7 (5/6επ., 2 άσσοι), Κόστα 16 (9/11επ., 4 μπλοκ, 3 άσσοι), Τζούριτς 13 (6/13επ., 4 μπλοκ, 3 άσσοι), Φράγκος 5 (4/10επ., 1 μπλοκ, 78%υπ., 44%αρ.), Στερν 10 (7/12επ., 3 μπλοκ, 62%υπ., 44%αρ.) / Καρασαβίδης (λ. – 53%υπ., 27%αρ.), Παπαλεξίου 1 (1/1επ.) Κωνσταντίδης (λ), Ηλίας, Παπαδόπουλος Π. 1 (1 άσσος), Τζιουμάκας 3 (2/2επ., 1 μπλοκ).

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Χανδρινός Σ. 7 (6/19 επ., 1 μπλοκ, 47% υπ. – 13% άριστες), Μπράιαν 3 (3/7 επ.), Ούρτσεβιτς, Σπυριούνης 6 (6/10 επ., 60% υπ. – 53% άριστες), Καϊσλασάλο 9 (8/18 επ., 1 άσσος), Ματσιέ 1 (1/3 επ.), / Χανδρινός Α. (λ, 50% υπ. – 29% άριστες), Βελούδης (λ), Μούχλιας 1 (1/2 επ., 67% υπ. – 33% άριστες), Δρογκάρης, Λάππας 1 (1/2επ. 40%υπ. – 40% άρ.), Τσαρκάτογλου.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου ONEX, Γιόσκο Μιλενκόσκι είπε: Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μου σήμερα. Δεν μπορώ να πω ότι ο Μίλωνας δεν έπαιξε καλά, έπαιξε καλά αλλά εμείς παίξαμε καλύτερα. Με 56% επίθεση, 13 μπλοκ και 9 άσσους το βόλεϊ που παίξαμε ήταν πολύ καλό. Κοιτάμε βήμα βήμα την πορεία μας. Το αυριανό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ θα έχει απώλεια βαθμών σίγουρα για μία ομάδα, οπότε θα μειώσουμε τη διαφορά μας μετά από αυτό το παιχνίδι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να παίζουμε ωραίο βόλεϊ.

Το επόμενο βήμα για εμάς περιλαμβάνει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, μία ομάδα εκ των διεκδικητών του τίτλου. Θα προετοιμαστούμε πολύ καλά και θα πάμε εκεί να παίξουμε το παιχνίδι μας. Αναφορικά με την εικόνα της ομάδας μας, υπάρχει βελτίωση παιχνίδι το παιχνίδι, και στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και σήμερα παίξαμε πολύ καλά, χωρίς πολλά λάθη και όλους τους παίκτες να δίνουν το 100%. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τον κύριο Ψάρρα που μας είπε ότι είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες και κάτι τέτοιο σίγουρα μας ευχαριστεί.

Ο προπονητής του Μίλωνα, Σάκης Ψάρρας είπε: Δεν στεναχωριέμαι όταν ο αντίπαλος παίζει πολύ καλύτερα από εμάς και μας κερδίζει καθαρά και αυτό συνέβη σήμερα. Ο Φοίνικας Σύρου ήταν καταπληκτικός, αυτή τη στιγμή είναι κατά τη γνώμη μου η πιο φορμαρισμένη ομάδα από τις τέσσερις που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι δεν μας άφησε κανένα περιθώριο, ήταν πολύ ποιοτικός, χωρίς λάθη, πίεζε από το σερβίς, έπαιζε πολύ καλά στην επίθεση και δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε. Άρα δεν μπορώ να είμαι στεναχωρημένος, γιατί ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και χάσαμε δίκαια. Χάσαμε ίσως από την καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το προσεχές παιχνίδι με την Κηφισιά, είναι ένα παιχνίδι που μας ενδιαφέρει, για να μπορέσουμε να πάρουμε την τιμητική θα έλεγα 5η θέση, γιατί ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει. Εμάς ο στόχος μας έχει επιτευχθεί εδώ και πολύ καιρό. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Αν και μπορούμε να διορθώσουμε κάποιο άσχημο αποτέλεσμα γιατί με την Κηφισιά θα παίξουμε και στην έδρα μας στον δεύτερο γύρο.

Ο διαγώνιος του Φοίνικα Σύρου ONEX, Γιώργος Τζιουμάκας είπε: Το μπλοκ και το σέρβις είναι δύο σημαντικά στοιχεία για εμάς τα οποία αν πάνε καλά μπορούμε να πάρουμε τη νίκη με οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν που η ομάδα έπαιξε καλά στο σέρβις και στο μπλοκ και νίκησε. Αυτό κάναμε και σήμερα, οπότε η δουλειά μας έγινε πολύ πιο εύκολη στο να πάρουμε τη διαφορά, να τη διατηρήσουμε και να πάρουμε θεωρητικά ένα εύκολο αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι προσεχές με τον ΠΑΟΚ είναι διαφορετικό παιχνίδι από το σημερινό. Είναι ένας αντίπαλος από τις 3 ομάδες που είμαστε στην ίδια βαθμίδα, στο ίδιο επίπεδο όλη τη χρονιά. Θα χρειαστεί σίγουρα καλύτερη προετοιμασία για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε απέναντι σε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι 1η-2η. Μπορούμε να το κάνουμε, το έχουμε αποδείξει, και θα πάμε να πάρουμε ένα μεγάλο διπλό.

Όσον αφορά τη δική μου συμμετοχή και απόδοση, αυτή είναι η δουλειά μου. Εδώ ήρθα για να παίξω, να βοηθήσω την ομάδα. Η ομάδα έχει 14 παίκτες, δεν έχει 6 ή 7. Όλοι είμαστε εδώ, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, για όσο χρειαστεί, για λίγο για πολύ, να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, δηλαδή τη νίκη.

Ο λίμπερο του Μίλωνα, Σπύρος Βελούδης είπε: Το σημερινό παιχνίδι είχε πολλές ομοιότητες και με το προηγούμενο που παίξαμε εδώ για την Α’ φάση, δεχτήκαμε μεγάλη πίεση στο σερβίς και επόμενο ήταν να έχουμε δύσκολία στην ανάπτυξη και απέναντι στο πολύ καλό μπλοκ που έχει ο Φοίνικας. Και έτσι ήρθε μία ήττα σχετικά εύκολα. Στο παιχνίδι με την Κηφισιά θα παλέψουμε, ίσως χρειαστεί να μπούμε λίγο πιο δυναμικά, λίγο πιο έτοιμοι για να πάρουμε το τρίποντο.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares