Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 10:13

Και επίσημα «Πειρατής» ο Ίλιτς

ilic-foto

Και επίσημα «Πειρατής» είναι από σήμερα ο Τσέντομιρ Ίλιτς. Ο Σέρβος αθλητής με Ελληνική υπηκοότητα είπε το «ναι» πριν από λίγο και... θα είναι ο 14ος πειρατής της ομάδας μας για τη νέα χρονιά.

syros RAOYZAIOS new14Ο παραλίγο μπασκετμπολίστας Τσέντομιρ Ίλιτς, είναι ο 14ος αθλητής του Φοίνικα Σύρου για την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Αναμφίβολα σπουδαία μεταγραφική κίνηση από τη διοίκηση της ομάδας και τον προπονητή Χρήστο Πάτρα που βοήθησε... τα μέγιστα για να έρθουν σε συμφωνία οι δυο πλευρές…

Ο Ίλιτς, εδώ και 3 χρόνια έχει αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα (μάλιστα φέτος έχει τελειώσει τα ΤΑΦΑΑ Θεσσαλονίκης) και δεν καταλαμβάνει θέση ξένου. Αγωνίζεται με χαρακτηριστική ευκολία στις θέσεις κεντρικού και ακραίου, κάτι που θα κάνει πιο εύκολο το έργο του Χρήστου Πάτρα στους «Πειρατές».

Παραλίγο αθλητής του μπάσκετ

Ο 23χρονος παίκτης ... σνόμπαρε το μπάσκετ, που «ζούσε» την οικογένειά του και προτίμησε το βόλεϊ.

Το 1987, ο πατέρας του Μπράνιμιρ ήταν βοηθός του Σβέτισλαβ Πέσιτς στην Εθνική μπάσκετ εφήβων της Γιουγκοσλαβίας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπόρμιο, γνωστό και ως «Κουκοτσιάδα», λόγω της λάμψης του αστεριού του Τόνι Κούκοτς (με συμπαίκτες τους Βλάντε Ντίβατς, Ντίνο Ράτζα, Λούκα Παβίσεβιτς, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς).

Ο αθλητής δεν ήθελε να ασχοληθεί με το μπάσκετ, αλλά με το αγαπημένο του Βόλεϊ, κάτι που το κατάφερε το 1995, όταν ο πατέρας του Μπράνιμιρ ήρθε στην πατρίδα μας για λογαριασμό της μπασκετικής Καβάλας. Τότε ο μικρός Ίλιτς που έμεινε στην πατρίδα του, βρήκε την ευκαιρία να ασχοληθεί με το άθλημα που αγαπάει και 17 χρόνια αργότερα θα σερβίρει στα στενά της Ερμούπολης.

Του Μάκη Πρίντεζη

paros-adonis

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares