Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 20:29

Volleyleague: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο της Volley League, μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Ο τίτλος της Volley League κατέληξε στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-1 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της β φάσης του πρωταθλήματος.

Σε ενα ματς το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Ολυμπιακό να έχει τις στιγμές του ωστόσο να μην καταφέρνει να τις εκμεταλευτεί. Καθοριστικό το πρώτο σετ για τους παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, οι οποίοι σε μια χρονιά με πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα κατάφεραν να κάνουν ένα απίθανο come back και να διεκδικούν μέχρι το τέλος τον τίτλο.

Κορυφαίος για το τριφύλλι ήταν ο Βαν Ντεν Ντρις με 18 πόντους και ακολούθησε ο Πρωτοψάλτης με 16, ο Ανδρεόπουλος με 14 και ο Ρανγκέλ με 13. Για τους «ερυθρόλευκους» ξεχώρισε ο Τέπαν με 24 και ο Μιγιαΐλοβιτς με 15.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να ξεφύγει στο +2 με το δυνατό χτύπημα του Πέριτς (4-2), με τον Ανδρεόπουλο να είναι αυτός που με δύο σερί πόντους έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (5-6). Το 7-7 έγινε γρήγορα 10-7 για τους γηπεδούχους με κερδισμένο video check, όμως οι φιλοξενούμενοι με κύριο εκφραστή τον Ντεν Ντρις ισοφάρισαν (10-10).

Ο Πέριτς είχε πάρει στις πλάτες του το σκοράρισμα της ομάδας του, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έβρισκε τις απαντήσεις (14-14). Η διαφορά «ξέφυγε» στο +5 για πρώτη φορά, μετά από νέο κερδισμένο video check για τους «ερυθρόλευκους» (19-14), κάτι που διατηρήθηκε για αρκετή ώρα (22-17), μέχρι τα δύο σερί λάθη που μείωσαν στους τρεις, με τον Τζουλιάνι να καλεί τάιμ άουτ (22-19).

Ο Ρανγκέλ έφερε σε θέση οδηγού την ομάδα του (23-24) και οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι μέχρι το 27-27 εκεί όπου η ομάδα του Ανδρεόπουλου κατάφερε να κάνει το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα και στο δεύτερο σετ με τον Γιάκομπσεν να δίνει άερα δύο πόντων (2-4). Ο Τέπαν πήγε στο σερβίς και έδωσε άλλο αέρα στον Ολυμπιακό που κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα (7-7). Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι και το 13-13, όμως ένα κερδισμένο video check έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά με +2 (16-14).

Όσες φορές οι Πειραιώτες ισοφάριζαν, άλλες τόσες το «τριφύλλι» έβρισκε λύσεις και η διαφορά διατηρήθηκε στον πόντο μέχρι το 21-22, όταν και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» πήρε τάιμ για να «χαλάσει» τον ρυθμό του Ντεν Τρις, με τον Πέριτς να ισοφαρίζει τελικά (22-22). Οι πράσινοι έφτασαν στο σετ ποίντ με 23-24, καταφέρνοντας με μπλοκ άουτ του Πρωτοψάλτη να κάνουν το 0-2 με 23-25.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε σε ρόλο οδηγού. Ο Παναθηναϊκός δεν τον άφηνε να ξεφύγει κι έτσι οι δύο ομάδες έφτασαν στην τελική ευθεία με την μικρότερη δυνατή διαφορά (15-13). Εκεί η ομάδα του Ανδρεόπουλου πάτησε… γκάζι και προσπέρασαν, με τους «ερυθρόλευκους» να αντιδρούν με τον Τέπαν στο σερβίς (21-19),με το σύνολο του Αλμπέρτο Τζουλιάνι να φτάνει στην κατάκτηση του τρίτου σετ και να παραμένει «ζωντανό» στο ματς, μειώνοντας σε 1-2 (25-23).

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυναμικά και στο τέταρτο σετ και κατάφεραν να προηγηθούν με 4-1. Ο Μιγιαήλοβιτς κράτησε τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα (7-4, 8-5), όμως ο Ντεν Ντρις ισοφάρισε σε (9-9). ο ισόπαλο 13-13 μετατράπηκε σε 13-15 με τον Ανδρεόπουλο, για να έρθει ο άσος του Πρωτοψάλτη και να ανοίξει την ψαλίδα στο +3 (14-17).

Οι «πράσινοι» κράτησαν το προβάδισμα (21-23), το λάθος σερβίς του Τέπαν τους έδωσε το match point (21-24), φτάνοντας έτσι στην νίκη και τον τίτλο.

Τα σετ: 27-29, 23-25, 25-23, 21-25

Θέλει το ΟΑΚΑ για φιέστα τίτλου ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη του με 3-1 επί του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Έτσι το παιχνίδι της Τετάρτης του Πάσχα (27/4, 19:30) κόντρα στον Φοίνικα θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά και χαρακτήρα φιέστας.

Γι’ αυτό τον λόγο οι «πράσινοι» θα ζητήσουν το ΟΑΚΑ για το συγκεκριμένο ματς ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να γιορτάσουν τον τίτλο.

Το καλό νέο για την ομάδα βόλεϊ είναι πως εκείνη τη μέρα δεν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας μπάσκετ και θα μπορούσε να παραχωρηθεί το κλειστό ώστε να γίνει η φιέστα της ομάδας του Δημήτρη Ανδρεόπουλου.

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares