Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 22:54

ΣΟΚ στο Ελληνικό Βόλεϊ: Μπήκε λουκέτο λόγω χρεών στην ΕΟΠΕ

Λουκέτο έχει μπει στην ομοσπονδία πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) από την  Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 σύμφωνα με δημοσίευμα του volleynews, που αναφέρει ότι πλέον τελεί σε καθεστώς πτώχευσης.

Όπως αναφέρει το έγκριτο site, μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί της για χρέος 300.000€ προς την εταιρεία σεκιούριτι FALCON που είχε αναλάβει την φύλαξη της Ολυμπιακής Εγκατάστασης "Σπίτι του Στίβου και Βόλεϊ" στην Παιανία πριν από 15 χρόνια!

Το πιο δραματικό για το βόλεϊ αλλά και το μπιτς βόλεϊ είναι πως βρίσκονται στο ζενίθ της αγωνιστικής δράσης χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης ούτε των βασικών εξόδων, ενώ τίθεται ακόμα και το ζήτημα αποχώρησης των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών από τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Μάλιστα ενημερώθηκαν ο τεχνικός διευθυντής Περικλής Μπακοδήμος αλλά και ο υπεύθυνος του μπιτς βόλεϊ Αλέκος Παρασκευόπουλους για άμεση αναστολή και ματαίωση όλων των δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων οι προετοιμασίες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενώ τίθεται ζήτημα ακόμα και αποχώρησης από την προκριματική διαδικασία με όλες τις ολέθριες συνέπειες για το άθλημα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στον Άγιο Νικόλαο στα τέλη Ιουλίου.

Φυσικά η Ε.Ο.ΠΕ. δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει μισθοδοσίες και πάγιες υποχρεώσεις. Το χειρότερο είναι πως θα διακοπούν και οι πληρωμές προς τους διακανονισμούς των χρεών των προηγούμενων διοίκησεων που η διοίκηση Καραμπέτσου κληρονόμησε και κατάφερε να πραγματοποιήσει με κόπο και θυσίες όλα αυτά τα χρόνια.

Να σημειωθεί πως η διοίκηση του Γιώργου Καραμπέτσου που ανέλαβε την διοίκηση της ΕΟΠΕ το 2017 κληρονόμησε χρέος περίπου 7.000.000 Ευρώ που αντιστοιχούσε σε 500 πιστωτές από την κακοδιαχείριση τριών διοικήσεων και σήμερα οφείλει το ποσό περίπου 1.300.000 Ευρώ. Με άλλα λόγια η διοίκηση Καραμπέτσου έχει ξεχρεώσει εξοφλήσει 5.700.000 Ευρώ που προέρχονται από κακοδιαχείριση προηγουμένων διοικήσεων και χρέη προς τα Ολυμπιακά Έργα.

Και όλα αυτά μέσα από στερήσεις για τα δύο Ολυμπιακά αθλήματα, περικοπές, ηρωικές προσπάθειες, διακανονισμούς και νικηφόρες νομικές μάχες αλλά και την υποστήριξη του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αφού προηγήθηκαν ενδελεχείς οικονομικοί έλεγχοι.

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος και τα μέλη της διοίκησης της ομοσπονδίας έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και είναι ζήτημα ημερών αν όχι ωρών η παραίτηση τους καθώς εξάντλησαν όλα τα νόμιμα και ανθρώπινα μέσα για να κλείσουν το χρέος που δεν δημιούργησε το ελληνικό βόλεϊ αλλά το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο.

Η ομοσπονδία και το ελληνικό βόλεϊ έφτασαν πάλι στο "μηδέν". Υπάρχει απογοήτευση και το άθλημα οδεύει σε καταστροφή χωρίς πραγματικά να ευθύνεται για αυτά τα χρέη ούτε και να έχει ποτέ εμπλοκή στην ιδιοκτησία και στη συντήρηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Τις επόμενες ημέρες και ώρες ζητείται "σωτήρας" και γενναία βούληση από κυβερνητικό παράγοντα που θα απαγκιστρώσει το άθλημα από τα χρέη του Δημοσίου και θα επαναφέρει την κοινότητα του βόλεϊ στην ηρεμία και στην ανάπτυξη.

Την δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και με δήλωση του τόνισε πως μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να αποφευχθεί το… “λουκέτο” στην Ομοσπονδία.

Χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε για το θέμα της ΕΟΠΕ «Οι άφρονες πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες οδήγησαν και στη 10ετή απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην Παιανία, των οποίων τώρα δρομολογούμε την επαναλειτουργία, πλήττουν σοβαρά και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη.

Η Ομοσπονδία του βόλεϊ, υπό τη χρηστή προεδρία του Γιώργου Καραμπέτσου, έχει κάνει τιτάνιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να εξορθολογήσει οικονομικά τα βάρη που κληρονόμησε.

Συνεργαζόμαστε άριστα και υποστηρίζουμε διαρκώς τον αγώνα της, όπως άλλωστε και η ίδια δηλώνει. Και μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών, θα εξαντλήσουμε και τώρα κάθε περιθώριο για την επίλυση του επείγοντος προβλήματος.

Οι αθλητές, τα σωματεία και οι αθλούμενοι ούτε ευθύνονται για τις κακές πρακτικές του παρελθόντος, ούτε είναι δυνατόν να υποστούν τις συνέπειες αναστολής της ανάπτυξης του αθλήματος του βόλεϊ».

Με πληροφορίες από: volleynews / volleyplanet

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares