Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 14:28

Volley League: Η επαναφορά των playoffs, η ημερομηνία έναρξης ο τρόπος διεξαγωγής των Κυπέλλων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ στη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου πήρε ορισμένες αποφάσεις σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος Volley League και του League Cup Νίκος Σαμαράς.

Αναλυτικά:

Πρωτάθλημα Volley League 2022-23

Στην Α’ φάση θα αγωνιστούν οι 10 ομάδες. Θα γίνουν συνολικά 18 αγωνιστικές με το σύστημα ένας προς όλους. Οι 18 αγωνιστικές της Α’ φάσης θα είναι χωρισμένες σε δύο γύρους. Κάθε ομάδα θα δώσει συνολικά 18 αγώνες, 9 εντός έδρας, 9 εκτός έδρας.

  • Στη Β’ φάση οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση μετά τη 18η αγωνιστική.
  • Οι 4 πρώτες ομάδες θα παίξουν σε playoff. Τόσο οι ημιτελικοί (1-4) όσο και οι τελικοί (1-2) που θα κρίνουν τον πρωταθλητή θα παιχτούν στις 3 νίκες. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας με την υψηλότερη βαθμολογία και θα ακολουθήσουν εναλλάξ αναμετρήσεις στην έδρα κάθε ομάδας.
  • Οι ομάδες που θα πλασαριστούν στην 5η και στην 6η θέση μετά την 18η αγωνιστική θα παίξουν μεταξύ τους για την 5η θέση που οδηγεί στο Βαλκανικό Κύπελλο ή υπό προϋποθέσεις στα Κύπελλα Ευρώπης.
  • Οι ομάδες που θα πλασαριστούν στις θέσεις από 7η έως 10η θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα. Θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους από την Α΄φάση. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα μείνουν στην κατηγορία και δύο θα υποβιβαστούν στην Pre League.


League Cup Νίκος Σαμαράς 2022-23

Στην Α΄φάση του League Cup Νίκος Σαμαράς θα συμμετάσχουν οι τρεις νεοφώτιστες ομάδες στην κατηγορία και ο ΟΦΗ που τερμάτισε στην 7η θέση της σεζόν 2021-22. Θα γίνει κλήρωση που θα προκύψουν δύο ζευγάρια τα οποία θα δώσουν διπλούς αγώνες για την πρόκριση στη Β’ φάση. Πιθανότατα και οι δύο αγώνες κάθε ζευγαριού να γίνουν σε κοινή έδρα για να αποφευχθούν μεγάλες μετακινήσεις αλλά αυτό θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 2 Αυγούστου.

Στη Β’ φάση θα συμμετάσχουν οι 2 ομάδες που θα προκριθούν από την Α’ φάση και οι 6 πρώτες ομάδες της κατάταξης του πρωταθλήματος 2021-22. Θα σχηματίσουν 4 ζευγάρια και θα γίνουν διπλοί αγώνες εντός – εκτός έδρας.

Η ημιτελική και η τελική φάση θα έχει διπλούς τελικούς, ενώ στο Δ.Σ. της 2/8 θα συζητηθεί η περίπτωση να γίνει Final-4.

LC system2022 23


Κλήρωση – Έναρξη

Η κλήρωση του πρωταθλήματος και των ζευγαριών της Α’ φάσης του Super Cup Νίκος Σαμαράς θα γίνει στην Σκύδρα τον Σεπτέμβριο. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Το πρωτάθλημα Volley League 2022-23 θα αρχίσει 22 Οκτωβρίου 2022.

Η Α’ φάση του League Cup Νίκος Σαμαράς θα αρχίσει 15 Οκτωβρίου 2022.

Super Cup

Κανονικά θα διεξαχθεί το Super Cup 2022-23 μεταξύ του πρωταθλητή Παναθηναϊκού και του κυπελλούχου ΠΑΟΚ. Πρώτη διερευνητική επαφή ανέλαβε να κάνει η διοίκηση του Ο.Φ.Η. για να γίνει ο αγώνας στο Ηράκλειο Κρήτης.

  • Ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης ενημέρωσε όλους τους εκπροσώπους για νομικά ζητήματα και θέματα που αφορούν τα δικαιολογητικά για την αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
  • Ζητήματα προκήρυξης του πρωταθλήματος και του League Cup και τηλεοπτικά θέματα θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που προγραμματίστηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022.
Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares