Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 01:26

Χρήστος Καφτηράνης: Διεκδικούμε χρήματα που μας ανήκουν

Το πρωτάθλημα της Volley league, όπως όλα δείχνουν με την υπάρχουσα κατάσταση, δύσκολα θα ξεκινήσει. Αυτό βγαίνει τόσο από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΑΠ, μετά την τελευταία της συνεδρίαση, η οποία τονίζει με εμφατικό τρόπο πως αν δεν βρεθεί λύση από την πλευρά της κυβέρνησης για την χρηματοδότηση των ομάδων τότε η έναρξη του πρωταθλήματος θα αναβληθεί.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός της μικρής χρηματοδότησης που έλαβαν οι ομάδες μέσα από το Στοίχημα. Τα ΤΑΑ μοιράστηκαν μόλις το 28% από το ποσό το οποίο είχε προβλεφθεί και ανακοινωθεί από τον Υφυπουργό πριν από περίπου έναν χρόνο.

Βέβαια στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑΠ ζητά να δοθεί στις ομάδες ένα ποσό της προκαταβολής του 2023, ενώ δεν έχει «κλείσει» το ποσό της περσινής σεζόν. Όπως και να έχει αν οι ομάδες δεν δουν το χρώμα του χρήματος, η έναρξη θα μετατεθεί και θα είναι άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ και πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου – ONEX,  Χρήστος Καφτηράνης, μίλησε την «Κοινή Γνώμη» και αναφέρθηκε στη συνεδρίαση που προηγήθηκε κι αν υπάρχει σύγχυση στο άθλημα και στις ομάδες.

Όπως είπε: «Η ΕΣΑΠ, όπως ακριβώς έπραξαν και οι υπόλοιπες λίγκες, συνεδρίασε εκτάκτως με μοναδικό θέμα την χρηματοδότηση από την πολιτεία μέσα από την φορολογία του Στοιχήματος. Δεν υπάρχει καμιά σύγχυση. Εμείς αναγνωρίζουμε το ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η πολιτεία έδωσε χρήματα στον αθλητισμό βοηθώντας τον έτσι οικονομικά σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή».

Στη συνέχεια ο κ. Καφτηράνης αναφέρθηκε στα ποσοστά και τα ποσά χρηματοδότησης τα οποία δόθηκαν στις ομάδες: «Γνωρίζετε ότι λόγω της πανδημίας οι ομάδες στερήθηκαν εσόδων. Όλος ο αθλητισμός έχει θιγεί οικονομικά αφού είχαμε την απαγόρευση εισόδου στους φιλάθλους και έτσι, φυσικό επόμενο και μείωση χορηγιών. Ήρθε λοιπόν η πολιτεία, με μια αξιόλογη πρωτοβουλία, να καλύψει αυτό το οικονομικό κενό με ΚΥΑ η οποία καθόριζε το ύψος της χρηματοδότησης για κάθε άθλημα, για κάθε ομάδα. Έτσι, λοιπόν και το βόλεϊ ενισχύθηκε οικονομικά με το ανάλογο ποσοστό. Δεν θα ήθελα τώρα να μιλήσω για τα ποσοστά της χρηματοδότησης και να κάνω αντιπαράθεση με τα άλλα αθλήματα. Όσο για το ποδόσφαιρο είναι φυσικό να εισπράξει τη μερίδα του λέοντος, αφού καλύπτει και το μεγαλύτερο μέρος του στοιχιματικού τζίρου. Αυτό όμως δεν αποτελεί τροχοπέδη και δεν μπορεί να είναι η αιτία ώστε να ενισχυθούν και να εισπράξουν και τα άλλα αθλήματα τα χρήματα που τους αντιστοιχούν».

Τέλος ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή, αλλά και στο αν θα ξεκινήσει η Volley league στην προγραμματισμένη ημερομηνία: «Η ανακοίνωση - επιστολή της ΕΣΑΠ προς το υπουργείο οικονομικών και στο υπουργείο αθλητισμού με καλύπτει απόλυτα. Διεκδικούμε χρήματα που μας ανήκουν, αναφέρομαι για το αντίστοιχο ποσό που προκύπτει από τα ευρωπαϊκά. Κάτι που δεν εισπράξαμε και έχει δοθεί σε άλλα αθλήματα. Αυτό αποτελεί κατάφορη αδικία και πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Επίσης κάτι που πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο αίτημα, πρέπει να δοθεί μία προκαταβολή για την αθλητική χρόνια που έρχεται λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών ούτως ώστε να διευκολύνει όλες τις ομάδες και να ενισχυθεί και το βόλεϊ ως άθλημα. Θεωρούμε ότι είναι δίκαια τα αιτήματα μας και για αυτό το λόγο θα επιμείνουμε. Πιστεύω πως η πολιτεία θα δει και θα αναγνωρίσει τα, επαναλαμβάνω, δίκαια αιτήματα μας και θα ανταποκριθεί στο βαθμό που δεν θα δημιουργηθούν αδικίες. Εάν τώρα δεν γίνει κάτι τέτοιο το μέλλον για το βόλεϊ είναι αβέβαιο. Η απόφασή μας είναι να επανεξετάσουμε κατά πόσο μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα! Κάτι που κατά την ταπεινή μου άποψη το θεωρώ σχεδόν αδύνατον! Είμαστε σε εγρήγορση και συντονισμό και με τ’ άλλα αθλήματα. Πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να μη σβήσει ο αθλητισμός. Είμαι βέβαιος πως η πολιτεία θα είναι και τούτη τη φορά κοντά μας».

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares