Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 20:09

Σε εορταστικό κλίμα η συνέντευξη Τύπου του τουρνουά «Νομίκεια 2022»

Επετειακό χαρακτήρα είχε το μεσημέρι τη Πέμπτης 7 Οκτωβρίου στα Φηρά της Σαντορίνης το άνοιγμα της αυλαίας του, αφιερωμένου στη μνήμη των ευεργετών του νησιού Ευάγγελου & Λούλας Νομικού, διεθνούς τουρνουά «Νομίκεια 2022», καθώς φέτος συμπίπτει με τον εορτασμό των 10 χρόνων ζωής του Α.Ο. Θήρας.

Συνδιοργανώτρια του τουρνουά, που φέτος διοργανώνεται για 9η χρονιά, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ πολύτιμη όπως πάντα στην επιτυχία του κορυφαίου τουρνουά προετοιμασίας του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ, είναι η στήριξη του Δήμου Θήρας και του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης ΔΑΠΠΟΣ.

Λίγο πριν τις αποψινές συναρπαστικές μάχες και το θέαμα υψηλού επιπέδου που μαζί με τον ΑΟ. Θήρας θα προσφέρουν για 2η συνεχόμενη χρονιά, σπουδαίες ομάδες εντός και εκτός συνόρων σε μία ακόμη πραγματική «γιορτή» του αθλήματος, το ανεπίσημο σερβίς των αγώνων, δόθηκε στην συνέντευξη τύπου που φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «De Sol Hotel Spa».

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Α.Ο Θήρας, Γιώργος Σκοπελίτης, ο Έπαρχος Θήρας, Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, η αντιδήμαρχος Σοφία Κίτσου, ο πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης, Βασίλης Αλαφούζος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Ευάγγελου & Λούλας Νομικού», Μπάικας Γουλιέλμος, προπονητές και αρχηγοί των ομάδων, μέλη των διοικήσεων των ομάδων, χορηγοί, εκπρόσωποι τύπου και φίλοι του αθλήματος, καλωσόρισαν τις αποστολές των ομάδων και πέρα από τις ευχές τους για υγεία στη φετινή σεζόν, εξέφρασαν μεταξύ άλλων την ικανοποίηση τους για την 9η διοργάνωση αυτού του σημαντικού θεσμού, που δίνει την ευκαιρία σε προπονητές και αθλητές όχι μόνο να τεστάρουν τις δυνάμεις τους, κόντρα σε δυνατές ομάδες, αλλά και παράλληλα να γνωρίσουν τη θερμή φιλοξενία και τις μοναδικές ομορφιές του νησιού.

image 07 10 22 18 21 2

Γιώργος Σκοπελίτης (Πρόεδρος Α.Ο. Θήρας): «Έχω τη τιμή και τη χαρά να σας καλωσορίζω στη Σαντορίνη για το 9ο, διεθνές πλέον, τουρνουά «Νομίκεια». Ένας θεσμός, μία σημαντική διοργάνωση, όχι μόνο για τα αθλητικά δρώμενα του νησιού μας, αλλά για όλο το ελληνικό βόλεϊ. Αποτελούν φόρο τιμής στη μνήμη των μεγάλων ευεργετών του νησιού μας, Ευάγγελου και Λούλας Νομικού. Η φετινή διοργάνωση είναι ξεχωριστήκαι ιδιαίτερα συγκινητική. Η παρουσία δύο ομάδων εκτός Έλλαδας, αλλά και η συμμετοχή μιας σπουδαίας και πολύπειρης ελληνικής ομάδας, προσδίδουν ιδιαίτερη αίγλη στη διοργάνωση. Όμως δεν είναι μόνο αυτό… Η διεξαγωγή του φετινού τουρνουά συμπίπτει με την επέτειο 10 ετών από την ίδρυση του Α.Ο. Θήρας. Της ομάδας, που είχα την χαρά και την τιμή να συμμετέχω από τη γεννησή της μέχρι τη σημερινή της καταξίωση στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού βολεϊ. Κλείνοντας αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω και την Περιφέρεια Νοτίου Αγαίου και το Δήμο Θήρας με το ΔΑΠΠΟΣ, σημαντικότατοι αρωγοί όλα αυτά τα χρόνια για την πορεία του Α.Ο. Θήρας, καθώς βέβαια και τους χορηγούς μας, που με την αμέριστη στήριξή τους συνεισφέρουν τα μέγιστα στην διοργάνωση ενός ακόμη επιτυχημένου τουρνουά».

Χαράλαμπος Δαρζέντας (Έπαρχος Θήρας): «Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε πάντα αυτούς που έχουν προσφέρει σε έναν τόπο. Και αυτό το κάνει με τον καλύτερο τρόπο ο Α.Ο. Θήρας. Αναγνώρισε με το τουρνουά που έχει αφιερώσει στους ευεργέτες μας «Ευάγγελο & Λούλα Νομικού, ότι κάποιοι άνθρωποι πρόσφεραν τεράστιες υπηρεσίες σε αυτό το νησί. Πρόσφεραν ένα ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ που με τη σειρά του κι αυτό προσφέρει στο νησί όλα αυτά τα χρόνια. Και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στον Α.Ο Θήρας. Η Περιφέρεια βέβαια δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από ένα τέτοιο γεγονός κι έτσι με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου και του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεονταρίτη συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές με μεγάλη χαρά και θα είμαστε στο γήπεδο για να απολαύσουμε αυτές τις σπουδαίες ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό τουρνουά.

Αντώνιος Σιγάλας (Δήμαρχος Α.Ο. Θήρας): «Είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε τον Α.Ο. Θήρας, ο οποίος μπορεί να διοργανώνει τέτοιο είδους διεθνή τουρνουά. Βλέπουμε ότι σήμερα ο σύλλογος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής και από τη 2η κιόλας χρονιά, κατάφερε να βρεθεί στην ελίτ του ελληνικού γυναικείου βολεϊ. Για μας είναι μεγάλη τιμή, το γεγονός ότι αυτός ο θεσμός είναι αφιερωμένος στους ευεργέτες μας, Ευάγγελο και Λούλα Νομικού που με την συνεισφορά τους κατάφεραν να είναι πάρα πολύ υψηλά και ψηλά το νησί μας και ιδιαίτερα στον πολιτισμό. Μιλώντας για πολιτισμό η Σαντορίνη έχει κάνει τα τελευταία χρόνια άλματα, όσον αφορά στο Αρχαιολογικό και Στρατιωτικό Μουσείο του νησιού όσο και στον αθλητισμό με τη διοργάνωση του κορυφαίου αυτού τουρνουά.
Εμείς από την πλευρά μας πάντα στηρίζαμε και στηρίξουμε τέτοιες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και πολιτισμού και είμαστε «προ των πυλών» να δώσουμε φέτος μία πολύ δυνατή επιχορήγηση, τη μεγαλύτερη ίσως όλων των ετών και να συμβάλλουμε έτσι και εμείς από την πλευρά μας, αφού δεν μπορούμε να παίξουμε βόλεϊ ή να προπονούμε ομάδες. Μπορούμε όμως να στηρίζουμε… Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Α.Ο. Θήρας και στη διοίκηση, συγχαρητήρια στον Ανδρέα Πατηνιώτη για την υψηλού επιπέδου, που πάντα παρέχει και θα είμαστε και εμείς στο γήπεδο για να απολαύσουμε αυτό το υπέροχο τουρνουά.

Βασίλης Αλαφούζος (πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης): «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς, που για άλλη μια χρονιά φιλοξενούμε τα «Νομίκεια», ένα τουρνουά που έχει σημασία όχι μόνο για το νησί, αλλά για το βόλεϊ γενικότερα, με μία ιδιαίτερα συγκινησιακή φόρτιση για τη Σαντορίνη, αφού είναι αφιερωμένα στους μεγάλους μας ευεργέτες, Ευάγγελο & Λούλα Νομικού. Είμαι βέβαιος, πως η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας έχει μεριμνήσει για τα πάντα, ώστε να έχουμε και πάλι μια άρτια διοργάνωση. Το κάνουν να φαίνεται εύκολο, αλλά πιστέψτε με, επειδή τους παρακολουθώ από κοντά, δεν είναι!»

Γουλιέλμος Μπάικας (Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευάγγελου και Λούλας Νομικού): «Με αφορμή την έναρξη των «Νομικείων», ως πρόεδρος του ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ, ενός έργου προνομιακού που συμβάλλει αποφασιστικά στη ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών στο νησί μας, αισθάνομαι την ανάγκη να τιμήσω για μια ακόμη φορά τη μνήμη του ζεύγους Ευάγγελου & Λούλας Νομικού, αναφερόμενος στη γενναιοδωρία και την φιλοπατρία τους. Η οποία εκφράστηκε με τη δημιουργία του ομώνυμου Ιδρύματοςκαι τη χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου.
Παράλληλα θα ήθελα λοιπόν να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές, γιατί έδωσαν το όνομά «Νομίκεια» σε αυτή στη πολύ σημαντική εκδήλωση προς τιμήν των ευεργετών μας. Με στόχο να μεταφερθεί και στις επόμενες γενιές η ανάμνηση της ανεκτίμητης προσφοράς τους στη Σαντορίνη.

image 07 10 22 18 21 3

Στη συνέχεια της εκδήλωσης το λόγο πήραν οι μεγάλοι «πρωταγωνιστές» της φετινής διοργάνωσης, οι αθλήτριες και αρχηγοί των 4 ομάδων, μετά των προπονητών τους.
Όλες και όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση και ευχήθηκαν να παιχθούν ωραία και αμφίρροπα παιχνίδια που θα απολαύσει το κοινό στο ΔΑΠΠΟΣ και θα βοηθήσουν τις ομάδες στην καλύτερη προετοιμασία τους ενόψει των φετινών αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Η αρχηγός του ΑΟ Θήρας, Μαρίνα Τσοχατζή, αφού καλωσόρισε φιλοξενούμενες ομάδες στο τουρνουά επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουν ομάδες από το εξωτερικό και ευχήθηκε να παιχτεί ωραίο βόλεϊ και να κερδίσει ο καλύτερος.

Η Βιργινία Δικαιούλια από το Μαρκόπουλο στάθηκε στο ότι τα «Νομίκεια» έχουν γίνει θεσμός και πως συμμετέχουν συνεχώς ομάδες υψηλού επιπέδου κάτι που ιντριγκάρει τις αθλήτριες και ανεβάζει το ενδιαφέρον.

Από πλευράς της κυπριακής Ολυμπιάδας Νεαπόλεως μίλησε η Βερόνικα Χούντιμα. Επισήμανε ότι είναι τιμή η συμμετοχή στα «Νομίκεια», ευχήθηκε να γίνει ένα ωραίο τουρνουά και έκλεισε με την ελπίδα ότι δε θα είναι η τελευταία φορά που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Η Αϊσχάν Αμπντουλαζίμοβα, από την ουγγρική ΒάσαςΒουδαπέστης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές που τους κάλεσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ευχήθηκε καλή τύχη και υγεία σε όλες τις αθλήτριες.

Ο προπονητής της Βάσας και ομοσπονδιακός τεχνικός της Τσεχίας, Γιάννης Αθανασόπουλος, δήλωσε πως οι στόχοι της ομάδας του είναι σε κάθε παιχνίδι να παίζει όλο και καλύτερο βόλεϊ. Υπάρχουν μόλις 12 μέρες για τα προκριματικά του Champions League, στο οποίο συμμετέχει η Βάσας, και αυτό το τουρνουά θα βοηθήσει στην ετοιμότητα της ομάδας. Επίσης, στάθηκε στο ότι λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο οποίο καθοδήγησε την Τσεχία, συνάντησε την ομάδα του για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο προς τη Σαντορίνη αλλά το επιτελείο της Βάσας έχει ήδη κάνει καλή δουλειά στην περίοδο της προετοιμασίας. Ο Έλληνας κόουτς αναμένει ένα δύσκολο τουρνουά το οποίο θα βοηθήσει τη Βάσαςνα ετοιμαστεί ακόμα καλύτερα. Στόχος είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ουγγαρίας αλλά και η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ο Σέρβος ομόλογός του Βλάντιμιρ Βάσοβιτς, από πλευράς ΑΟ Θήρας, δήλωσε πως είναι μια διοργάνωση που κάνει καλό στο νησί και είναι μια ευκαιρία να δει ο κόσμος ωραίο βόλεϊ. Ευχήθηκε να γίνει ένα ωραίο τουρνουά και επισήμανε πως είναι μια καλή ευκαιρία για τον ΑΟ Θήρας να τεστάρει τις δυνάμεις του.

Ο Ιταλός Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο, προπονητής του Μαρκόπουλου, ευχαρίστησε τους διοργανωτές καθώς συμμετέχουν για ακόμα μια φορά στα «Νομίκεια». Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σεζόν και θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της ομάδας του. συμμετέχουν πολύ καλές ομάδες και αυτό ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας. Εάν έρθουν θετικά αποτελέσματα είναι ευπρόσδεκτα αλλά αν δεν έρθουν μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια.

Ο πολυνίκης Έλληνας τεχνικός Γιάννης Νικολάκης, κόουτς της Ολυμπιάδας, ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλουν στη διεξαγωγή του τουρνουά. Σημείωσε πως η ομάδα του κάνει βήματα προόδου και βρίσκεται σε μια διαδικασία εξέλιξης ώστε να γίνει μια από τις κορυφαίες ομάδες της Κύπρου αλλά και να κάνει κάτι παραπάνω στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι μια καλή ευκαιρία για να δοκιμαστεί η Ολυμπιάδα κόντρα σε καλούς αντιπάλους και με υπομονή η ομάδα θα φτάσει στους στόχους της.

Το πρόγραμμα του τουρνουά «Νομίκεια 2022»

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

17.30 Βάσας Βουδαπέστης (Ουγγαρία) – Ολυμπιάδα Νεαπόλεως (Κύπρος)

19.30 Α.Ο. Θήρας – Α.Ο Μαρκόπουλο

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

17.30 Α.Ο Μαρκόπουλο – Βάσας Βουδαπέστης (Ουγγαρία)

19.30 Α.Ο. Θήρας – Ολυμπιάδα Νεαπόλεως (Κύπρος)

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

16.30 Ολυμπιάδα Νεαπόλεως (Κύπρος) – Α.Ο Μαρκόπουλο

18.30 Α.Ο. Θήρας – Βάσας Βουδαπέστης (Ουγγαρία)

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares