Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 07:48

Α.Ο. Θήρας: Μισή… ζωή σε φάιναλ φορ Κυπέλλου!

Η αντίστροφη μέτρηση για το σερβίς στο 16ο Final-4 του 24ου Κυπέλλου Γυναικών στην Άρτα άρχισε!

Κόντρα στη λαϊκή παράδοση, σύμφωνα με την οποία «1300 κτίστες, 60 μαθητές, 45 μάστοροι υπό τον Αρχιμάστορα, προσπαθούσαν να κτίσουν το γιοφύρι της Άρτας, του οποίου τα θεμέλια κάθε πρωί ήταν κατεστραμμένα», η σταθερή παρουσία του Α.Ο. Θήρας στο θεσμό, υποδηλώνει αναμφίβολα πως η ομάδα της Σαντορίνης, έχει βάλει πλέον πολύ γερές και στέρεες βάσεις στις κορυφαίες δυνάμεις του Κυπέλλου Ελλάδας.
Το να «φιγουράρει» μια νησιώτικη ομάδα, που μετρά μόλις 10χρόνα ζωής, για 5η χρονιά στην 4άδα του θεσμού, έχοντας ήδη παίξει τρεις φορές σε τελικό, αποτελεί αν μη τι άλλο σπουδαίο επίτευγμα για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας και όχι μόνο!
Κι όλα αυτά, διόλου τυχαία. Η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας από το 2012 έως σήμερα, με μεράκι, αγάπη, όραμα, μεθοδική δουλειά, αλλά και την πολύτιμη στήριξη χορηγών και φιλάθλων, έχει καταφέρει από την παρθενική της εμφάνιση στο Final-4 του 2018 στη Σαντορίνη μέχρι σήμερα, να είναι συνεπής στο ετήσιο ραντεβού της με την «ελίτ» του Κυπέλλου.
Την τελευταία δεκαετία ο σύλλογος στην προσπάθεια του να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται , έχει αλλάξει όπως είναι φυσικό πλήθος αθλητριών, προπονητών και μελών τεχνικού επιτελείου ή και τςη διοίκησης. Το Κύπελλο όμως αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους στόχους της σεζόν! Για αυτό και ο αποψινός α’ ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό είναι για τα κορίτσια του Βλάντιμιρ Βάσοβιτς το «ματς της χρονιάς». Μέχρι το επόμενο…
Στο φετινό «restart» διάκρισης λοιπόν ο Α.Ο Θήρας καλείται σήμερα στο 16ο Final-4 στο κλειστό «Τ9» της Άρτας να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, προκειμένου στην 4η παρουσία του σε τελικό του θεσμού, να τα δώσει όλα για την παρθενική κούπα της ιστορίας του. Κάτι που, μετά τον εντυπωσιακό αποκλεισμό του Ολυμπιακού στις «8», έχει αποδείξει πως είναι στις δυνατότητές του.
«Είμαστε ενθουσιασμένες που βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε Final-4 Κυπέλλου. Αντιμετωπίζουμε απόψε στον ημιτελικό τον κάτοχο του τίτλου Παναθηναϊκού, από τον οποίο χάσαμε φέτος στο πρωτάθλημα, αλλά είμαι βέβαιη πως εδώ θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς με αυτά του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως η νίκη μας επί του Ολυμπιακού στα προημιτελικά μας έδωσε φοβερή ώθηση, την οποία χρειαζόμασταν και ελπίζω ότι θα εμφανιστούμε σήμερα ακόμη πιο βελτιωμένες, ώστε να προκριθούμε ξανά στον τελικό» δήλωσε με φουλ αυτοπεποίθηση, έπειτα από την τελευταία προπόνηση στην Άρτα η διεθνής Αργεντίνα «μπόμπερ», Έρικα Μερκάδο.
Οι 5 συμμετοχές του Α.Ο. Θήρας στις 4 κορυφαίες ομάδες του θεσμού
2018: Στον α’ ημιτελικό του 13ου Final-4 του θεσμού που διεξήχθη το διήμερο 2-3 Μαρτίου στο κατάμεστο από 800 θεατές ΔΑΠΠΟΣ στη Σαντορίνη, η «οικοδέσποινα» ομάδα του Γιώργου Ρούσση γνώρισε την ήττα με 3-1 (25–21, 28–26, 22–25, 25–21) από τον Ολυμπιακό, που στέφθηκε για 8η συνεχόμενη φορά Κυπελλούχος.
2019: Στο νησιώτικο «εμφύλιο» ημιτελικό του 14ου Final-4 των Σερρών (5 -6 Απριλίου) ανάμεσα σε Πανναξιακό και Α.Ο. Θήρας, η ομάδα μας, υπό τις οδηγίες του Σέρβου τεχνικού Μπράνκο Γκάιτς επιβλήθηκε με 3-2 σετ της Νάξου και πανηγύρισε για πρώτη φορά τη συμμετοχή της σε τελικό του θεσμού.
Εκεί η ομάδα της Σαντορίνης ηττήθηκε από τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό με 3-1 σετ και αρκέστηκε στον τιμητικό τίτλο της φιναλίστ.
2020: Η ομάδα μας κερδίζοντας και πάλι 3-2 τον Πανναξιακό στα προημιτελικά έφτασε για Τρίτη συνεχόμενη φορά στις «4» κορυφαίες ομάδες του θεσμού μαζί με Άρη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, δυστυχώς όμως δεν αναδείχθηκε Κυπελλούχος, καθώς η διοργάνωση διακόπηκε πρόωρα λόγω COVID-19.
2021: Μετ’ εμποδίων, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας διεξήχθη και αυτή η διοργάνωση. Εξαιτίας των συνεχόμενων αναστολών διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων, άρχισε στις 31 Μαρτίου με τη συμμετοχή των 12 ομάδων της Volleyleague. Ο Α.Ο. Θήρας του Κώστα Παπαδόπουλου αποδείχθηκε συνεπής ξανά στο ραντεβού του με την 4άδα. Στα ημιτελικά, που για λόγους υγείας, δεν διεξήχθησαν σε μορφή φάιναλ φορ, το «καμάρι της Σαντορίνης» απέκλεισε στο κλειστό του Άγιου Θωμά τον Παναθηναϊκό με 2-3 σετ και προκρίθηκε πανηγυρικά για 2η φορά στην ιστορία του σε τελικό. Στο σημαντικό όμως ραντεβού της 16ης Απριλίου στο Κλειστό Ηλιούπολης, ο «πρωτάρης» ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 σετ της ομάδας μας και στέφθηκε Κυπελλούχος για πρώτη φορά στην ιστορία του.
2022: Στον α’ ημιτελικό του 15ου Final Four του Ηρακλείου (11-12 Μαρτίου) ο Α.Ο. Θήρας απέκλεισε στο «Λίντο» με 1-3 την ΑΣΠ Θέτιδα Βούλας και προκρίθηκε για 3η φορά στην ιστορία του σε τελικό. Εκεί γνώρισε όμως την ήττα με 3-1 από τον μετέπειτα νταμπλούχο Παναθηναϊκό.
Τα Θηραϊκά "highlights" του Final-4 της Άρτας
• Τρεις αθλήτριες της ομάδας μας έχουν στεφθεί στο παρελθόν Κυπελλούχες: Η Έμιλυ Κωνσταντέλου (Παναθηναϊκός), η Βόσνια Μιλάνα Μπόζιτς (Ζοκ Ub) και η Σέρβα Λιούμπιτσα Κέτσμαν (Ερυθρός Αστέρας, Ζοκ Ub). Οι δυο τελευταίες μάλιστα κατέκτησαν "κούπα" υπό τις οδηγίες του τεχνικού του Α.Ο. Θήρας, Βλάντιμιρ Βάσοβιτς.
• Η αρχηγός της ομάδας, Μαρίνα Τσοχατζή είχε αγωνιστεί και στην παρθενική συμμετοχή του Α.Ο. Θήρας στον θεσμό, το 2018 στη Σαντορίνη
• Η πρώτη προπονήτρια της ιστορίας του Α.Ο. Θήρας και νυν sports director της ομάδας, θρυλική πασαδόρος του ελληνικού βόλεϊ, Ελένη Μεμετζή το 1999 στο παρθενικό Final-4 του θεσμού στην Αλεξανδρούπολη πανηγύρισε με τα Βριλήσσια, με 3-0 επί του Παναθηναϊκού, το 1ο Κύπελλο του Ελληνικού βόλεϊ Γυναικών!
Έκτοτε ακολούθησαν άλλες 3 στέψεις Κυπελλούχου (2001, 2003, 2004) με την πανίσχυρη ομάδα των Βορείων προαστίων της Αθήνας!
• Στο Final-4 της Άρτας συμμετέχουν δύο πρώην αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας, η πασαδόρος του ΠΑΟΚ, Όλγα Βεργίδου (2014/15 - 2016/17) και η κεντρική της ΑΕΚ, Άννα Καλατάντζε (2018/19), που έχουν αγωνιστει με τα "χρώματα" και των 4 σημερινών ημιφιναλίστ της Άρτας!
Το πρόγραμμα των αγώνων:
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023
Α' Ημιτελικός, Τ9 Άρτας 18.00 (ERTSPORTS 1): Α.Ο. Θήρας - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Δανιηλίδου, Γεωργάκη, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Τρίκκα, Πασπαλά.
Β' Ημιτελικός, Τ9 Άρτας 21.15 (ΕΡΤ-3): Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Νικάκης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Μαλλιάρα, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Πασπαλά, Τρίκκα.
Σάββατο 11 Μαρτίου 2023
Τελικός, Τ9 Άρτας 21.30 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares