Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 22:55

Η ημέρα του βόλεϊ με κοπή πίτας απο τον Φοίνικα

Η “Ημέρα του Βόλεϊ” που διοργανώθηκε σήμερα Κυριακή, ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας όλων των τμημάτων του Φοίνικα, αλλά και της Λέσχης Φίλων του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Κολυμβητηρίου.

To παρών έδωσαν σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου και της Λέσχης Φίλων Α.Ο. Φοίνικα Σύρου, οι αθλητές όλων των τμημάτων και φυσικά τα παιδιά των ακαδημιών με τους γονείς τους, στα οποία ήταν αφιερωμένη και η σημερινή μέρα.

Στον άτυπο απολογισμό που συνηθίζεται να γίνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, το γενικό συμπέρασμα συνοψίζεται στην εξής πρόταση: Κάθε χρόνο και καλύτερα! Αυτό επεσήμανε στην ομιλία του ο Α’ Αντιπρόεδρος της Διοίκησης κ. Αντώνης Ρούσσος, ο οποίος έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό των όσων πέτυχε ο σύλλογος πέρυσι, αλλά και γενικότερα την τελευταία τριετία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι κάθε χρόνο ο σύλλογος καταφέρνει να ξεπερνά τους στόχους που τίθενται στην αρχή της χρονιάς.

Αντώνης Ρούσσος: “Μην χάσουμε κάτι για να καταλάβουμε την αξία του”

Ωστόσο, ο κ. Ρούσσος έθεσε και ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί έντονα τους ανθρώπους της διοίκησης του Φοίνικα, την αδιαφορία των τοπικών αρχών και φορέων απέναντι σ’ αυτό το σύλλογο που έχει φέρει τη Σύρο στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας και παράλληλα διαφημίζει το νησί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη: “Ο Φοίνικας Σύρου είναι πλέον μια ανερχόμενη δύναμη του Ελληνικού βόλεϊ, εκπροσωπώντας τη Σύρο, τις Κυκλάδες, και ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο στο υψηλότερο επίπεδο. Σε όποια πόλη κι αν αγωνιζόμαστε, μας μιλούν με θαυμασμό και σεβασμό για την ομάδα και τον νησί μας.  Ο Φοίνικας Σύρου αποτελεί εδώ και μία διετία την καλύτερη διαφήμιση για το νησί.

Ιδού λοιπόν ο πρώτος στόχος της φετινής χρονιάς. Να πείσουμε τους φορείς του τόπου μας γι’ αυτό που έχει πειστεί όλη η υπόλοιπη Ελλάδα, ότι η φήμη και η πανελλήνια αναγνώριση του Φοίνικα Σύρου αποτελούν, χωρίς υπερβολή, το ισχυρότερο “όπλο” διαφήμισης της Σύρου και ένα από τα ισχυρότερα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο Σύλλογό μας δεν είναι συνοικιακό καφενείο που εκλιπαρεί για καμιά επιδότηση. Είναι μια τεράστια για τα αθλητικά μας δεδομένα ιδιωτική επένδυση με μεγάλη δυναμική που αναζητά επιχειρηματικές συμφωνίες για να προβάλει τον τόπο του. Ο πρόεδρος Δημήτρης Παλιόπορτας και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης προσπαθούν μόνοι τους να κρατήσουν τον Α.Ο. Φοίνικα στο υψηλότερο επίπεδο, ξεπερνώντας πολλές φορές τα προσωπικά τους όρια και αντοχές. Είναι μεγάλη αδικία να αντιμετωπίζονται με ανεξήγητη αδιαφορία και να μην υλοποιούνται συμφωνίες για τις οποίες η ομάδα έπραξε με το παραπάνω τις υποχρεώσεις της. Δυστυχώς όλα έχουν ένα όριο. Μην χάσουμε κάτι για να καταλάβουμε την αξία του”.

Αντώνης Τσάπαλας: “Χρονιά δημιουργίας και προσφοράς προς το σύλλογο και την κοινωνία της Σύρου”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Φοίνικα Αντώνης Τσάπαλας, κάνοντας και αυτός με την σειρά του τον απολογισμό των δράσεων της Λέσχης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η χρονιά που πέρασε ήταν για τη Λέσχη μια χρονιά δημιουργίας και προσφοράς, τόσο προς το σύλλογο του Α.Ο. Φοίνικα, όσο και προς την κοινωνία του νησιού μας. Η δράση μιας ήταν πλούσια όπως κάθε χρόνο από τότε που ο Δημήτρης Παλιόπορτας ίδρυσε τη λέσχη αυτή. Πέρα από τον κύριο σκοπό της ίδρυσης του συλλόγου, ο οποίος είναι η οικονομική ενίσχυση του Φοίνικα, τη χρονιά που μας πέρασε προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε καθημερινά τη Διοίκηση στον να επιτύχει τους σκοπούς της, τόσο οργανωτικά όσο και οικονομικά. Παράλληλα, θελήσαμε να ανακουφίσουμε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Αν και αυτές οι δράσεις δε θα έπρεπε να ανακοινώνονται, θεωρούμε σωστό να τις κάνουμε γνωστές, ούτως ώστε να ξέρουν όλα τα μέλη της Λέσχης σε ποιους σκοπούς διατίθενται τα χρήματά της συνδρομής τους. Ελπίζουμε και στο μέλλον, με τη βοήθεια όλων σας να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο”.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γραφείο της Λέσχης που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από μερικές μέρες στο κέντρο της πόλης (Ερμού και Σταματίου Πρωίου γωνία). Ο κ. Τσάπαλας, αφού ευχαρίστησε όσους βοήθησαν “να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα”, κατέληξε λέγοντας: “Ευελπιστούμε στο μέλλον αυτός ο χώρος να είναι σημείο αναφοράς για όλους τους φίλους της ομάδας του βόλεϊ και όχι μόνο. Ακόμη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ξενοδοχείο “Νησάκι” για τη μέχρι τώρα φιλοξενία της Λέσχης στο χώρο του. Υποσχόμενοι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να συνεχίσουμε την αφιλοκερδή προσφορά μας προς τη διοίκηση του Συλλόγου μας και προς το κοινωνικό σύνολο, σας καλούμε να γίνεται μέλη στη Λέσχη και να συμμετέχετε κι εσείς σε αυτή την προσπάθεια”.

Πάτρας: “Οι υγιείς ομάδες έχουν υγιείς βάσεις”

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο προπονητής Χρήστος Πάτρας: “Αυτό που έγινε σήμερα το πρωί ευελπιστούμε να συνεχιστεί, γιατί πραγματικά αξίζουν τέτοιες προσπάθειες σε επαρχιακές πόλεις και τόσο όμορφα νησιά όπως είναι η Σύρος. Η προσπάθειά αυτή έχει στόχο τον υγιή αθλητισμό και κατ’ επέκταση τον επαγγελματικό αθλητισμό. Είναι αλληλένδετα και τα δύο, το ένα συμπληρώνει το άλλο και οι υγιείς ομάδες έχουν υγιείς βάσεις. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να πάει τίποτα μπροστά. Εμείς το έχουμε δημιουργήσει και θα το συνεχίσουμε, με την βοήθεια του διοικητικού συμβουλίου που σωστά δίνει μεγάλη βάση στις μικρές ηλικίες”.

Από την πλευρά του ο αρχηγός Βασίλης Κουρνέτας επεσήμανε: “Τόσο εγώ όσο και οι συναθλητές μου είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σ’ αυτήν την πολύ ωραία εκδήλωση. Είμαι ακόμη πολύ χαρούμενος, καθώς βλέπω ότι η διοίκηση εκτός από τους πρωταγωνιστικούς στόχους που έχει, φέτος ειδικά έχει δώσει μεγάλο βάρος στις ακαδημίες. Εμείς τόσο με την παρουσία μας όσο και με την συμμετοχή μας, θα είμαστε παρόντες στις όποιες προσπάθειες γίνουν σαν αυτή που έγινε σήμερα, για να βοηθήσουμε τα παιδιά να μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος, αλλά και να έχουν την επαφή που χρειάζονται με αθλητές υψηλού επιπέδου που έχει η ανδρική και η γυναικεία ομάδα”.

Ακόμη μία τιμητική διάκριση για τον Δημήτρη Παλιόπορτα

Η συνέχεια περιελάμβανε μία έκπληξη για τον πρόεδρο της ομάδας μας Δημήτρη Παλιόπορτα. Τον λόγο πήρε ο Υποδιοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Πλοίαρχος Νίκος Σκευοφύλακας και απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο, ο οποίος είχε καλύψει τα έξοδα για την επισκευή ενός σκάφους του Λιμεναρχείου Σύρου την περιόδο που ο κ. Σκευοφύλακας ήταν Λιμενάρχης. Την απονομή πραγματοποίησαν μαζί με τον νυν Λιμενάρχη Σύρου, Πλωτάρχη Παναγιώτη Καραμήτσα.

Ευχάριστα ξαφνιασμένος ο Δημήτρης Παλιόπορτας, ανέφερε: “Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Νίκο Σκευοφύλακα, αλλά και τον Παναγιώτη Καραμήτσα, γι’ αυτή την τιμή προς το πρόσωπό μου. Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχάσει αυτό που είχαμε κάνει τότε με την επισκευή του σκάφους του Λιμεναρχείου Σύρου και ευχαριστώ πάρα πολύ το Νίκο που το θύμισε σήμερα μ’ αυτό τον πολύ ωραίο τρόπο”.

Οι τυχεροί της ημέρας!

Ακολούθησε η κοπή της πίτας για όλα τα τμήματα του συλλόγου και την Λέσχη Φίλων Φοίνικα. Τις πίτες ευλόγησαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και ο εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας π. Κώστας, οι οποίοι και έδωσαν τις ευχές τους για υγεία και πολλές επιτυχίες! Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΟΠΑΣ Γιάννης Κεράνης, που αποτελεί ίσως και το μοναδικό φορέα του νησιού που στηρίζει έμπρακτα την ομάδα…

Όσον αφορά στους τυχερούς της ημέρας, το φλουρί από το ανδρικό τμήμα έπεσε στο μέλος του τεχνικού επιτελείου, ειδικό κινησιοθεραπείας Στέλιο Ρετζεπάι που κέρδισε ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου από το κατάστημα οπτικών της Μαργαρίτας Παγώνη, από το γυναικείο τμήμα στην αθλήτρια Άρτεμις Σαμπάνη που κέρδισε δώρο από το κατάστημα γυναικείων ρούχων Donna, από το τμήμα κορασίδων η αθλήτρια Γεωργία Σαμπαζιώτη που κέρδισε δώρο από το κατάστημα καλλυντικών Hondos Center, από το τμήμα παγκορασίδων  η αθλήτρια Νικολέτα Γιαλόγλου και κέρδισε δώρο απο το βιβλιοπωλείο Σταθόπουλος και από το τμήμα παίδων-εφήβων ο αθλητής Φίλιππας Μώτος που κέρδισε δώρο από το κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών ΝΙκολούζος.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε κλήρωση και για κάποια δώρα που είχε συγκεντρώσει η Λέσχη Φίλων Φοίνικα και νικητές ήταν οι Ηλίας Λάππας (Σαγκινέτος Σπορ), Ελισάβετ Ρούσσου (κατάστημα ένδυσης Per Tutti), Δάφνη Σταθοπούλου (Κοσμήματα Αντωνακάκης) και από το κοινό η κα. Ευαγγελία Φραντζή (κατάστημα ειδών σπιτιού Εν Οίκω).

imera-tou-volley2

Η δική μας “Ημέρα του Βόλεϊ”!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η “Ημέρα του Βόλεϊ”, η πραγματική αυτή γιορτή του Φοίνικα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Β’ αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου “Δημήτρης Βικέλας”! Μία ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά των ακαδημιών της ομάδας μας, μία ημέρα επιβράβευσης, χαράς και παιχνιδιού για τα δεκάδες αυτά πιτσιρίκια που έχουν αγαπήσει τον Φοίνικα, έχουν αγαπήσει το βόλεϊ και δικαιώνουν τους παράγοντες της Διοίκησης που επέμειναν τόσο πολύ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας, να οργανώσουν και να λειτουργήσουν σύγχρονες ακαδημίες σε επαγγελματικά πρότυπα και με το πλέον εξειδικευμένο προσωπικό για τη σωστή εκγύμναση των μικρών αθλητών.

Από νωρίς το πρωί, όλα τα παιδιά των ακαδημιών βρέθηκαν στο γήπεδο για να παίξουν βόλεϊ και να διασκεδάσουν. Η “Ημέρα του Βόλεϊ” ξεκίνησε με την πραγματοποίηση τουρνουά μίνι βόλεϊ, όπου τα παιδιά χωρισμένα σε τριάδες έπαιξαν αγώνες μεταξύ τους. Αν και το πραγματικό κέρδος είναι το γεμάτο από μικρά παιδιά γήπεδο, για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τρεις ομάδες ισοβάθμησαν στην κορυφή του τουρνουά. Η πρώτη αποτελούταν από τα κορίτσια Μιχαλοπούλου-Ζαχαρίου-Ξαγοράρη, η δεύτερη από τα αγόρια Βαμβακούση-Τοκμάκη και την Δούνια και η τρίτη ομάδα από τα αγόρια Αλτουβά-Πανόπουλο-Ρούσσο.

Μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά μίνι βόλεϊ, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν βόλεϊ μαζί με τα ινδάλματά τους, καθώς σχημάτισαν μεικτές ομάδες με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών της ανδρικής και γυναικείας ομάδας του Φοίνικα. Οι μικροί “πειρατές” το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους, το ίδιο όμως και οι μεγάλοι! Η γιορτή όμως δεν τελείωσε εκεί! Στο τρίτο μέρος της “Ημέρας του Βόλεϊ” τα μικρά παιδιά πήραν από μία φωτογραφία της ανδρικής ομάδας και είχαν την ευκαιρία να μαζέψουν αυτόγραφα απ’ όλους τους αθλητές. Τη ίδια ώρα οι προπονητές Χρήστος Πάτρας και Γιώργος Αλτουβάς είχαν συνάντηση-συζήτηση με τους γονείς των παιδιών, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες και να λύσουν πιθανές απορίες.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί και η πρωτοβουλία της Λέσχης Φίλων Α.Ο. Φοίνικα Σύρου, που μοίρασε σε όλα τα παιδιά από ένα μπλουζάκι με το λόγοτυπο της Λέσχης και στην πλάτη το γνωστό σε όλους σύνθημα “Σύρος, ένα νησί μία ομάδα”. Το τέταρτο και τελευταίο μέρος της “Ημέρας του Βόλεϊ” περιελάμβανε την κοπή της πίτας για όλα τα τμήματα του Φοίνικα, αλλά και της Λέσχης Φίλων Φοίνικα, για την οποία θα ακολουθήσει ξεχωριστό ρεπορτάζ.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζολώτας

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares