Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 23:31

Την χειρότερη δυνατή κατάληξη είχε το ντέρμπι για τον Φοίνικα

Του Δημήτρη Ζολώτα

Την χειρότερη δυνατή κατάληξη για τον Φοίνικα είχε το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013, καθώς οι ερυθρόλευκοι πήραν μία σχετικά άνετη νίκη με 0-3 σετ (23-25, 22-25, 19-25), αποτέλεσμα που τους εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Η ομάδα μας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι στο σημερινό παιχνίδι, ώστε να πάρει τη νίκη ή έστω ένα βαθμό που ουσιαστικά θα σφράγιζε την παρουσίαση της στην τετράδα και θα άνοιγε το δρόμο ακόμα και για την δεύτερη θέση. Πλέον, το “πειρατικό” πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στα δύσκολα παιχνίδια που απομένουν (ΠΑΟΚ εκτός, Λαμία εντός, Παμβοχαϊκός εκτός) προκειμένου να σφραγίσει την είσοδό του στα πλέι-οφ. Πιο ρεαλιστικός στόχος αυτή τη στιγμή φαντάζει η 3η θέση, προκειμένου η ομάδα να αποφύγει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά, ενώ με συνδυασμό αποτελεσμάτων ίσως μπορέσει να διεκδικήσει και την 2η.

Όλα του γάμου δύσκολα…

Ο Ολυμπιακός δεν πραγματοποίησε καμία εξαιρετική εμφάνιση, ήταν απλά προσεκτικός και τον βοήθησε πολύ το γεγονός ότι έπαιζε χωρίς άγχος και ιδιαίτερο κίνητρο. Αντίθετα, οι παίκτες του Χρήστου Πάτρα ήταν υπερβολικά αγχωμένοι και είχαν εκνευρισμό, κάτι που δεν τους επέτρεψε να αποδώσουν όπως μπορούν και να διεκδικήσουν κάτι από το αποψινό παιχνίδι. Παράλληλα, για άλλη μία αγωνιστική δεν έλειψαν τα προβλήματα, αφού ο Κουρνέτας αγωνίστηκε με πυρετό και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, ο Κοβάσεβιτς φάνηκε ότι δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί, τουλάχιστον όχι σε τέτοιο επίπεδο, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο τέλος του 3ου σετ ο Λάππας ζήτησε αλλαγή γιατί ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο.

Κύρια αιτία για την εμφάνιση του Φοίνικα ήταν η κακή υποδοχή, καθώς από εκεί ξεκινούσε το πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν καλές πάσες και οι επιθετικοί να έχουν περιορισμένες επιλογές. Ακόμα και έτσι όμως, στα δύο πρώτα σετ η ομάδα είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκειά τους, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία έπαθε μπλακ-άουτ με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να ανατρέπουν την κατάσταση και να φτάνουν στην κατάκτησή τους. Στο 3ο σετ φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι παίκτες του Χρήστου Πάτρα δεν πίστευαν στην ανατροπή, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν εύκολα στην τελική επικράτηση.

Μοναδικός παίκτης που διακρίθηκε από τον Φοίνικα ήταν ο Τακουρίδης, με τον Έλληνα κεντρικό να δείχνει ότι διανύει περίοδο φορμαρίσματος. Κατά διαστήματα βοήθησε και ο έτερος κεντρικός Σουλτανόπουλος, ενώ από τους υπόλοιπους κανείς δεν ξέφυγε από τη μετριότητα. Από τους παίκτες του Δημήτρη Καζάζη, ξεχώρισε για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ιορντάνοφ, με τον Βούλγαρο διαγώνιο να αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι είναι ο απόλυτος σταρ στο “φτωχό” ελληνικό πρωτάθλημα. Εξαιρετικός ήταν και ο Παπαδόπουλος που δεν άφησε να φανεί καθόλου το κενό του τραυματία Γιούρισιτς, πολύ καλός ο πασαδόρος Φιλίποφ, ενώ πολύτιμη βοήθεια προσέφερε, προερχόμενος από τον πάγκο, ο Σωτηρίου.

Τέλος, ένα τεράστιο μπράβο αξίζει στους φιλάθλους της ομάδας μας που γέμισαν ασφυκτικά την Β’ αίθουσα του “Δ. Βικέλας”, δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα που θύμισε τους δύο περσινούς τελικούς με τον Ηρακλή και παρά την πίκρα τους για το κακό αποτέλεσμα, χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες στο φινάλε. Φυσικά και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η συνύπαρξή τους με τους περίπου 50 φιλάθλους του Ολυμπιακού ήταν αρμονική και δεν συνέβη το παραμικρό.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Πάτρας): Σουλτανόπουλος 7 (4/7 επ., 2 μπλοκ, 1 άσος), Κουρνέτας 1 (1/1 επ.), Ντορνέλας 7 (6/25 επ., 1 άσος), Νικηφορίδης 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ,  80% υπ.-40% αρ.), Τακουρίδης 11 (5/5 επ., 3 μπλοκ, 3 άσοι), Λάππας 12 (9/20 επ., 1 μπλοκ, 2 άσοι, 44% υπ-33% αρ..), Γκαράς (λ-68% υπ.-38% αρ.), Αρβανίτης, Τσέργας, Κοβάσεβιτς (0/1 επ., 33% υπ.-33% αρ.), Ίλιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δ.): Χριστοφιδέλης 5 (5/14 επ., 60% υπ.-30% αρ.), Ποτόσνικ 2 (1/5 επ., 1 άσο, 63% υπ.-44% αρ.), Φιλίποφ 3 (1/1 επ., 2 άσοι), Παπαδόπουλος 10 (4/9 επ., 5 μπλοκ, 1 άσος), Ιορντάνοφ 20 (19/28 επ., 1 μπλοκ), Σμαραγδής 8 (4/9 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Στεφάνου (λ-67% υπ.-42% αρ.), Μαρούλης, Κοκκινάκης 1 (1 άσος, 67% υπ.-0% αρ.), Σωτηρίου 7 (6/11 επ., 1 μπλοκ, 46% υπ.-38% αρ.).

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares