Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013 00:53

Πρωταθλήτριες οι Κορασίδες του Φοίνικα [photos-video]

Στο κλειστό Γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας στη Σύρο ο Α.Ο. Φοίνικας Σύρου αντιμετώπισε το ΑΣΕ Νεωρίου για την 10η Αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ Κορασίδων.

Οι περίπου 200 φίλοι του Βόλεϊ, που βρέθηκαν στο Δημήτριος Βικέλας παρακολούθησαν ένα καταπληκτικό παιχνίδι, που είχε δυο ανατροπές (1-0/1-2/3-2 σετ) και τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο tai break.

Τελικά νικήτριες αναδείχτηκαν τα κορίτσια του Φοίνικα με 3-2, παίρνοντας έτσι και το δεύτερο ντέρμπι μεταξύ με των δυο ομάδων, καθώς οι "Πειρατίνες" στο ματς του πρώτου γύρου είχαν πάλι πάρει τι νίκη με το ίδιο σκορ.

Μετά τη νίκη αυτή οι κορασίδες του Φοίνικα προκρίθηκαν στα τελικά της Ζ περιφέρειας (αήττητες), όπου θα αντιμετωπίσουν ομάδες από τις ενώσεις Χίου, Σάμου και Μυτιλήνης .

Θετικά και αρνητικά

Στα θετικά σίγουρα συγκαταλέγεται η καταπληκτική ατμόσφαιρα, το υπέροχο βόλεϊ και από τις δυο ομάδες, σίγουρα του καλύτερου παιχνιδιού που έχουμε δει ως τώρα από το πρωτάθλημα.

Στα αρνητικά η μέτρια διαιτησία του κ. Παναγιωτίδη, καθώς η ομάδα του Νεώριου είχε παρά πολλά παράπονα για λανθασμένες υποδείξεις.

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε ο τραυματισμός της νεαρής παίχτριας του Φοίνικα της Δελασούλας Μαρίας, που προς στιγμή «πάγωσε» το γήπεδο, καθώς για ελάχιστα δευτερόλεπτα δεν είχε τις αισθήσεις της, μετά από πτώση.

Ευτυχώς, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια η αθλήτρια δεν είχε κάτι σοβαρό και με τη βοήθεια του ιατρού του γηπέδου ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε και αγωνίστηκε κανονικά για το υπόλοιπο του αγώνα.

Το ματς

Στα αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι. Το πρώτο σετ το πήρε η ομάδα του Φοίνικα σχετικά εύκολα με 25-14.

Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Νεώριου «ξύπνησε» και μετά τα μισά πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς με 11-13. Μάλιστα το Νεώριο διατήρησε ως στο τέλος τη διαφορά και τελικά κατέκτησε το σετ με 19-25, κάνοντας το 1-1.

Ολική ανατροπή στο τρίτο σετ για την ομάδα του Νεώριου που το κατέκτησε με 20-25 και έκανε το 1-2, μέσα σε πανηγυρισμούς από τον κόσμο που υποστήριζε την ομάδα του κ. Κυριακοπούλου.

Η ομάδα του Φοίνικα όμως δεν είχε πει τη τελευταία της λέξη στο ματς και έστειλε το ντέρμπι στο tai break, καθώς επικράτησε άνετα με 25-14 στο τέταρτο και πιο καθοριστικό σετ.

Δεύτερη και καθοριστικότατη ανατροπή έκανε η ομάδα του Φοίνικα, που επικράτησε με 16-14 σε ένα συναρπαστικότατο 5ο σετ και έκανε το 3-2, κατακτώντας τελικά τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της Σύρου.

Καλύτερες για την νικήτριες ήταν οι Κοσιάντου ( 7 πόντους από θέση σερβίς στο 4ο σετ) και Σταθοπούλου Μαρία, από τις ηττημένες ξεχώρισε οι Καραηλία Μαρία.

Αναλυτικά τα σετ: 1-0 (25-14), 1-1 ( 19-25), 1-2 (20-25), 2-2 (25-14), 3-2 (16-14).

ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Αλτουβάς): Βασιλικού Μ., Φιλλιππά, Δελασούλα, Τσάπαλα, Πούλου, Κοσιάντου, Βασιλικού Φ., Σαμπαζιώτη, Σταθοπουλου, Ρούσσου.

ΑΣΕ Νεωρίου (Κυριακόπουλος) : Κουμπαράκη, Παρασκενοπούλου, Αλτουβά, Καραηλία Μ.,Καραηλία Τ.,Κάτρη, Βασάλου, Γκιουζέλη, Αλεξανδρίδη, Ξαγοράρη, Λουζού.

 

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares