Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 14:47

Smouha Club: Από την μακρινή Αίγυπτο στη Σύρο

Το κενό που άφησε η σέρβικη Kladovo, η οποία δήλωσε αδυναμία συμμετοχής για τεχνικούς λόγους, ήρθε να καλύψει η Smouha Volleyball Club από την Αίγυπτο, η οποία θα είναι η τέταρτη ομάδα που θα συμμετάσχει στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Νοτίου Αιγαίου (1st International South Aegean Volleyball Tournament).

 

Η ομάδα προέρχεται από την πόλη της Αλεξάνδρειας, μία εκ των ιστορικότερων πόλεων, που ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Το μαργαριτάρι της Μεσογείου, όπως αποκαλείται από πολλούς, υπήρξε επιφανής εστία πολιτισμού και ένα από σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου από την αρχαιότητα μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα. Ο πληθυσμός της σήμερα ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια.

Πλούσια δραστηριότητα και χιλιάδες μέλη

Ο αθλητικός σύλλογος Smouha ιδρύθηκε το 1949 στο ομώνυμο προάστειο της Αλεξάδρειας. Ο πρώτος γενικός διευθυντής του συλλόγου ήταν ο Joseph Smouha, ενώ από το 1998 τα ηνία της ομάδας έχει αναλάβει ο μηχανικός Mohammed Farag Amer. Η ομάδα δραστηριοποιείται σε δεκάδες ατομικά και ομαδικά αθλήματα, ενώ ιδιαίτερα ξεχωρίσουν τα τμήματα χάντμπολ και βόλεϊ που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας και είναι χαρακτηριστικό πως αριθμεί περισσότερα από 120 χιλιάδες εγγεγραμένα μέλη όλων των ηλικιών, γι’ αυτό άλλωστε και η δράση της Smouha δεν περιορίζεται μόνο στον αθλητισμό, αλλά επεκτείνεται σε πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα.

Το ρόστερ της Smouha Club

Η ανδρική ομάδα του βόλεϊ βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία εδώ και 15 χρόνια. Την τελευταία τετραετία τερματίζει σταθερά στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ καταλαμβάνει και την 3η θέση στο Κύπελλο εδώ και τρία χρόνια.

Προπονητής της ομάδας είναι οFouad Abd Elsalam, ο οποίος πριν αναλάβει την Smouha ήταν τεχνικός της Εθνικής Ανδρών της Αιγύπτου. Αυτή την στιγμή έχει δύο εν ενεργεία διεθνείς παίκτες, ενώ στο ρόστερ της υπάρχει και ένας ξένος, ο Βούλγαρος Vasily Petrov.

ΑΘΛΗΤΗΣ

ΧΩΡΑ

ΗΛΙΚΙΑ

ΘΕΣΗ

Mohamed Abouraia

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

24

Κεντρικός

Khaled Elfayoumi

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

27

Πασαδόρος

Galal Khalil

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

27

Ακραίος

Karim Mahboub

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

25

Ακραίος

Mohamed Moustafa

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

24

Ακραίος

Ramy Elnaggar

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

26

Λίμπερο

Mohamed Refaat

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

27

Διαγώνιος

Ahmed Abd Elsattar

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

32

Διαγώνιος

Khaled Ihrahim

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

28

Λίμπερο

Mohamed Afefe

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

23

Κεντρικός

Vasily Petrov

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

25

Κεντρικός

Προπονητής: Fouad Abd Elsalam (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)

Βοηθός προπονητή: Mohamed Bakhit (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)

Team manager: Mohamed Madien (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)

 

Του Δημήτρη Ζολώτα

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares