Player statistic

QTY Event
ΖΩΝΑΣ ΝΤΕΜΗΣ 2 ΓΚΟΛ
Event QTY

Το βράδυ του Σαββάτου, διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου ανάμεσα σε Πανθηραϊκό και Φιλώτι. Οι δύο ομάδες με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν αποζημίωσαν τον κόσμο που γέμισε σχεδόν το γήπεδο, αφού παρακολουθήσαμε μια αναμέτρηση με πάρα πολύ καλό ρυθμό, δυνατές μονομαχίες, όμορφους συνδυασμούς, αρκετές φάσεις για γκολ, με το ενδιαφέρον να διατηρείται αμείωτο μέχρι τα τελευταία λεπτά. 

\"NAXOSΕικόνα

Τελικός νικητής της συνάντησης ήταν ο Πανθηραϊκός, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης,  πετυχαίνοντας έτσι την έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα, μετά από ισάριθμες αναμετρήσεις, και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, η καλοστημένη ομάδα του Φιλωτίου, με τον Χαβδούλα στην πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της νέας του ομάδας να δίνει την απαιτούμενη ηρεμία, πραγματοποίησε πολύ αξιόλογη εμφάνιση, και παρόλο που διατήρησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης αμυντικό προσανατολισμό ψάχνοντας την κόντρα - επίθεση, είχε την ευκαιρία να πάρει κάτι από το ματς.  Έτσι, η ομάδα της ορεινής Νάξου, έχει εδραιωθεί στην 3η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα μπαράζ, έχοντας συγκεντρώσει 13 βαθμούς. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Φιλωτίου στο φετινό πρωτάθλημα, αφού μέχρι τώρα είχε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Πανναξιακό.

Σπίθες

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ένα σχετικά γρήγορο γκολ, αφού μόλις στο 10\', ο Κοζανίδης σέντραρε, η άμυνα του Φιλωτίου δεν απομάκρυνε σωστά και έτσι ο Ζώνας που βρέθηκε σε θέση βολής δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό έδωσε στους γηπεδούχους την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ώστε να κυκλοφορήσουν με ηρεμία την μπάλα και να αναζητήσουν τους διαδρόμους για ένα ακόμη γκολ. Μάλιστα υπήρξαν στιγμές του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Πανθηραϊκός έδειξε ότι δικαίως έχει χρηστεί το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, καθώς η ομάδα του Αλέξη Κωνσταντόπουλου «πετούσε σπίθες».

Στο 19\' ο Πανθηραϊκός απείλησε με τον Στέλιο Κοζανίδη, ο οποίος εκτέλεσε απευθείας ένα κόρνερ, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Φιλωτίου Μιχάλης Ανυφαντάκης απομάκρυνε εντυπωσιακά. Στο 20ο λεπτό έχουμε την πρώτη αλλαγή στο παιχνίδι, όταν ο Δαμίγος πήρε την θέση του τραυματία Τζωρμπατζάκη, ο οποίος στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε πραγματοποίησε αρκετές κούρσες από την αριστερή πτέρυγα βοηθώντας τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Λίγο αργότερα, η ομάδα του Φιλωτίου πραγματοποιεί την πρώτη τελική προσπάθεια, όταν ο Σταματίου πήρε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Γενικά, οι φιλοξενούμενοι, μπορεί να είχαν περιοριστεί σε κάπως παθητικό ρόλο, ωστόσο αναζητούσαν την κόντρα, όμως τις περισσότερες φορές οι προσπάθειές του σταματούσαν είτε από τον αμυντικό χαφ και εκ των κορυφαίων του Πανθηραϊκού Λούκα, είτε από το αμυντικό δίδυμο των Κολιούση-Λύκου, οι οποίοι ήταν παρόντες όποτε χρειαζόταν. Στο 35\' ο Πανθηραϊκός απειλεί και πάλι με απευθείας κόρνερ, το οποίο αυτή τη φορά εκτέλεσε ο Ζώνας, όμως και πάλι ο Ανυφαντάκης απομάκρυνε. Πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Φιλωτίου αποκρούει ξανά, μετά από σουτ του Ζώνα από πλάγια θέση.  Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη\"NAXOS του πρώτου μέρους ο Πανθηραϊκός χάνει τεράστια ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη, όταν ο πολύ καλός χθες Κωλέτσης πραγματοποίησε μια εκπληκτική ενέργεια από τα αριστερά , μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Μηνδρινό, ο οποίος αν και σε πλεονεκτική θέση, δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα ο Ανυφαντάκης να μπλοκάρει. 

Κατέβασμα

Όταν οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πανθηραϊκού παρουσιάστηκε με κίτρινη εμφάνιση, παρόλο που στο πρώτο μισό η ομάδα φορούσε τις μπλε εμφανίσεις. Πολλοί φίλαθλοι απόρησαν για το γεγονός αυτό, ωστόσο όπως έγινε γνωστό, η αλλαγή έγινε διότι η φανέλα ενός ποδοσφαιριστή του Πανθηραϊκού σχίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Με το σφύριγμα της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου, το Φιλώτι πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, με τον κ. Παλάζη να επιστρατεύει τον Κρασσά αντί του Πράσινου. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος με αυτόν του πρώτου μέρους, ωστόσο ο Πανθηραϊκός δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες, αλλά και πάλι ο εκπληκτικός Ανυφαντάκης συνέχισε να επεμβαίνει αποτελεσματικά. Γενικά ο προπονητής της Ναξιώτικης ομάδας διάβασε το παιχνίδι και ανέβασε την πίεση την άμυνα της ομάδας του ψηλότερα, με αποτέλεσμα να \"NAXOSανακόψει την επιθετική ορμή που είχε ο Πανθηραϊκός στο 1ο μέρος. Παρόλα αυτά στο 65\' είχαμε ένα καλό σουτ του Ζούλη από μακρινή απόσταση, με το Λυγνό όμως να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Στο 71\' ο Κοζανίδης εκτελεί φάουλ με τη μπάλα να περνά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Πανθηραϊκός χάνει μοναδική ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Ζώνας βρίσκει με σέντρα από τα αριστερά τον Δαμίγο ο οποίος κάνει την κοντινή προβολή όμως και πάλι ο Ανυφαντάκης απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο 84\' είχαμε τη φάση του αγώνα. Μετά από γύρισμα του Παγώνη στον Λυγνό, ο τερματοφύλακας του Πανθηραϊκού έπιασε τη μπάλα, με το διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μαραγκό να υποδεικνύει το έμμεσο φάουλ. Ο Σταματίου έστρωσε τη μπάλα στον Λυμπερτά ο οποίος έκανε ένα πολύ έξυπνο συρτό σουτ, με τη μπάλα να κτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λυγνού, με 2 παίκτες του Φιλωτίου στη συνέχεια να μη μπορούν να πάρουν το \"NAXOSριμπάουντ και να σπρώξουν τη μπάλα στα δίκτυα. Έτσι, στην εκπνοή της αναμέτρησης, μετά από μπαλιά στο χώρο ο Ζώνας προσπέρασε στο σπριντ τον προσωπικό του αντίπαλο και με άψογο πλασέ νίκησε τον Ανυφαντάκη διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. 

χειροκρότημα

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες να αλληλοσυγχαίρονται και τον κόσμο να χειροκροτεί και τις δύο ομάδες για το όμορφο θέαμα που προσέφεραν. 
Από τον Πανθηραϊκό, πέραν του Ζώνα που με τα τέρματά του έκρινε την αναμέτρηση, ξεχώρισε ο Λούκα, ο οποίος κυριάρχησε σε όλες τις μονομαχίες τόσο χαμηλά, όσο και στον αέρα, ενώ πολύ αποτελεσματικός ήταν και ο Λύκος, που αγωνίστηκε μαζί με τον Κολιούση στο κέντρο της άμυνας. \"NAXOS
Από την άλλη πλευρά, αδιαμφισβήτητα MVP του Φιλωτίου ήταν ο τερματοφύλακας Μιχάλης Ανυφαντάκης, ο οποίος κέρδισε τα εγκωμιαστικά σχόλια όσων παρευρέθησαν στο γήπεδο, αφού με τις επεμβάσεις του κράτησε την ομάδα του στον αγώνα μέχρι τέλους. Επίσης ιδιαίτερα κινητικός και δραστήριος ήταν ο Ζούλης, αλλά αυτός που άφησε μεγάλες υποσχέσεις ήταν ο 16χρονος Γιώργος Μουστάκης, ο οποίος, πλην του Ανυφαντάκη ήταν μακράν ο καλύτερος για την ομάδα του Δημήτρη Παλάζη. 

Κέρδος και για τις δύο ομάδες πρέπει να θεωρείται η πολύ καλή και σοβαρή εμφάνιση των νεαρών παικτών και συγκεκριμένα εκτός του Μουστάκη που προαναφέραμε, των Βλαβιανού και Παγώνη από πλευράς Πανθηραϊκού, και των Πράσινου και Κρασσά για το Φιλώτι, που έδειξαν ότι έχουν το περιθώριο και τις δυνατότητες να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το παιχνίδι τους.

Δικαίωμα

Κλείνοντας, μπορούμε να αναφέρουμε ότι στη σημερινή αναμέτρηση ο Πανθηραϊκός ήταν αναμφίβολα ο κυρίαρχος. Ωστόσο, η επιβλητική του εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο μέρος, δεν συνδυάστηκε με αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων. Έτσι, αφού η ομάδα της Σαντορίνης δεν κατάφερε εξ\' αρχής να καθαρίσει την υπόθεση νίκη, έδωσε στην ομάδα του Φιλωτίου το δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να κερδίσει κάτι από το ματς. Μάλιστα, όταν στο δεύτερο ημίχρονο το Φιλώτι κατάφερε να κερδίσει κάποιες μάχες και να βγει από την περιοχή του, κερδίζοντας και λίγα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση, με τη μοναδική αλλά μεγάλη ευκαιρία που είχε με το δοκάρι του Λυμπερτά.

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν εκατέρωθεν την προσοχή τους σε ένα ακόμη ντέρμπι. Το μεν Φιλώτι την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τη Θύελλα, ο δε Πανθηραϊκός ταξιδεύει στη Νάξο, για την αναμέτρηση με τον Πανναξιακό. 

\"THIRAΚλίμα

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν και το καλό κλίμα που επικρατούσε στο γήπεδο, καθώς και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι διαθέτουν άριστη ποδοσφαιρική παιδεία, ενώ τυχών διαμαρτυρίες ή δυνατά μαρκαρίσματα αντιμετωπίστηκαν από τους 22 ποδοσφαιριστές και τους πάγκους με επαγγελματισμό. Καλό κλίμα όμως φάνηκε ότι επικρατεί και στο εσωτερικό των ομάδων, με τους φιλοξενούμενους του Φιλωτίου να απολαμβάνουν μία μοναδικής φιλοξενίας και παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι να απολαμβάνουν επίσης τις ομορφιές της Σαντορίνης, με την καταπληκτική θέα και τα όμορφα μαγαζιά, όπου σε ένα από αυτά, το εστιατόριο \"elGreco\" φιλοξενήθηκε τόσο η ποδοσφαιρική ομάδα της Νάξου, όσο και το δημοσιογραφικό τιμ του σάιτ μας, απολαμβάνοντας μία πολύ καλή κουζίνα, με πολλά κεράσματα και πάνω από όλα πολύ καλές τιμές. Μάλιστα το συγκεκριμένο εστιατόριο ειδικεύεται σε μαζικές εστιάσεις και πλέον κάνει άνοιγμα και στα αθλητικά σωματεία που θα επισκέπτονται το νησί.

Διαιτησία

Παράπονα για την διαιτησία υπήρξαν και αυτά αφορούν μόνο τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μαραγκό, καθώς ο Πανθηραϊκός ζήτησε δεύτερη κίτρινη σε δυνατό μαρκάρισμα του Πιτταρά πάνω στον Ζώνα στο 1ο ημίχρονο, με τον κ. Μαραγκό να δίνει μόνο το φάουλ, ενώ λίγο αργότερα σε πέσιμο του Ζώνα μέσα στη μεγάλη περιοχή ο συριανός διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό του Πανθηραϊκού. Οι βοηθοί Νομικός και Βάιλας έβγαλαν το παιχνίδι χωρίς προβλήματα.

Φωτογραφίες από την αναμέτρηση ΕΔΩ

 Το Live Score του αγώνα ΕΔΩ

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Συνθέσεις:

Πανθηραϊκός (Κωνσταντόπουλος): Λυγνός, Τζωρμπατζάκης (20\' λ.τ. Δαμίγος), Βλαβιανός, Λύκος, Κολιούσης, Λούκα, Παγώνης, Μηνδρινός (79\' Κωνσταντίνου), Κωλέτσης, Κοζανίδης, Ζώνας.

Αναπληρωματικοί: Καραβίας, Ξαγοράρης, Βρενάγκρ, Ματσιώτας, Νομικός.

ΑΜΣ Φιλωτίου (Παλάζης): Ανυφαντάκης, Δεγαϊτας, Μουστάκης Γ., Πιταράς, Χαβδούλας, Μπελέκου, Πράσινος(46\' Κρασσάς), Ζούλης, Σταματίου, Λυμπερτάς (89’ Κρητικός), Μανωλάς.

Αναπληρωματικοί: Μαρούλης, Πράσινος, Μανιός, Βασιλάκης, Μουστάκης Ν.

σχόλια

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35