Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 16:10

Η διακήρυξη για την σύσταση του Συνδέσμου Προπονητών

Όπως είχαμε αποκαλύψει πριν λίγες ημέρες ύστερα από πρωτοβουλία κάποιων προπονητών μπήκε ξανά μπροστά το ένα σχέδιο που έχει ακουστεί στο παρελθόν και αφορά την σύσταση και δημιουργία του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κυκλάδων.

Οι τρείς τεχνικοί που πήραν την πρωτοβουλία είναι οι κ.κ. Δημήτρης Κάμπαξης, Μιχάλης Μανθόπουλος και ο Μιχάλης Λιγνός, οι οποίοι ανέλαβαν να μπουν μπροστάρηδες προκειμένου να επιτευχθεί η δημιουργία του Συλλόγου.

Το πρώτο βήμα του υπό σύσταση συλλόγου είναι η ακόλουθη ανακοίνωση που κάνει γνωστές τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν, οριοθετεί ποιοι θα μπορούν να είναι μέλη του συλλόγου και αναλύει ποιοι θα είναι οι σκοποί του.

Διαβάστε την ανακοίνωση – διακύρηξη που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών για την σύσταση του συνδέσμου:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

       Αγαπητοί Συνάδελφοι προπονητές του ποδοσφαίρου του νομού μας βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ξεκίνησαν απαιτούμενες διερευνητικές εργασίες για την δημιουργία Συνδέσμου προπονητών Ποδοσφαίρου στο Νομό Κυκλάδων από τους συναδέλφους προπονητές κύριοι Κάμπαξης Δ , Μανθόπουλος Μ. και Λιγνός Μ .

    Η ιδέα του Συνδέσμου υπήρχε πάντα από πολλούς συναδέλφους αλλά κανένας μας δεν έπαιρνε την απόφαση για την υλοποίησή του προφασιζόμενος είτε τις προσωπικές αδυναμίες είτε τις ιδιομορφίες μαζί με τις ιδιαιτερότητες του Νομού μας έναντι των άλλων Νομών της Χώρας μας και αυτό το καθιστούσε ως ακατόρθωτο .

       Πιστεύουμε τώρα όλοι μας στην ομάδα ότι ωρίμασε αφενός σαν ιδέα και αφετέρου με συνάρτηση τις ανάλογης εμπειρίας που έχουμε μας καθιστά ικανούς καλύπτοντας όλες εκείνες τις προδιαγραφές που συντελούν στην πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

     Η πρώτη ενέργεια μας είναι η κοινοποίηση της ανακοίνωσης της δημιουργίας του Συνδέσμου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του Νομού μας.

     Ένα βασικό θέμα που προέχει είναι η καταγραφή όλων των συναδέλφων που ζουν και εργάζονται στο νομό μας με την επιθυμία να ενταχθούν σαν μέλη στον Σύνδεσμό μας.

     Συνέπεια αυτής της κίνησης ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας που είναι :

  1. Η συγκρότηση ομάδας των 21ος μελών που απαιτούνται για την έκκριση της σύναψης του καταστατικού μας που αυτόματα αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου .
  2. Η συγκρότηση προσωρινής Διοίκησης μέχρι να οριστεί η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου

     Σκοπός του Συνδέσμου μας είναι:

α) Η νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του Προπονητή Ποδοσφαίρου.

β) Η προστασία των συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών του Συνδέσμου και η εγγραφή του στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.

γ) Η υποβοήθηση της επαγγελματικής και τεχνικής κατάρτισης των μελών του Συνδέσμου, καθώς και η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ τους.

δ) Η προαγωγή, ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος του ποδοσφαίρου.

ε) Η παρακολούθηση όλων των τεχνικών εξελίξεων του ποδοσφαίρου.

στ) Η αρωγή σε κάθε αθλητική, φιλανθρωπική και πολιτιστική εκδήλωση.

Στην πρώτη καταγραφή μελών δικαίωμα δήλωσης έχουν  οι εξής:

1) Οι διπλωματούχοι της Σχολής Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., καθώς και των σχολών προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως έχει καθορισθεί από τις διατάξεις της σύμβασης αμοιβαίας αναγνώρισης προπονητικών προσόντων της UEFA και της ειδικής συμφωνίας μεταξύ ΕΠΟ και της επιτροπής JIRA.
2) Οι πτυχιούχοι των τμημάτων φυσικής αγωγής και αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) των ελληνικών πανεπιστημίων, με κύρια ειδικότητα το άθλημα του ποδοσφαίρου, που έχουν την ειδική αναγνώριση ισοτιμίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπως έχουν καθορισθεί από τις διατάξεις της σύμβασης αμοιβαίας αναγνώρισης προπονητικών προσόντων της UEFA.

3) Οι πτυχιούχοι ή κάτοχοι διπλώματος αναγνωρισμένων σχολών προπονητών του εξωτερικού των χωρών του πρωτοκόλλου της αμοιβαίας αναγνώρισης των προπονητικών προσόντων της U.E.F.A., εφόσον συναινεί η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του.

4) Οι διπλωματούχοι των σχολών προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και όσοι έχουν πάρει πιστοποίηση σε συμμετοχή σε κάποια σχολή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ή της ΕΠΟ.

5) Οι πτυχιούχοι των τμημάτων φυσικής αγωγής και αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) των ελληνικών πανεπιστημίων, με κύρια ειδικότητα το άθλημα του ποδοσφαίρου που διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Όλα τα μέλη  (προπονητές ποδοσφαίρου: ΓΓΑ, ΤΕΦΑΑ, ΕΠΟ, ξένων σχολών) αποκαλούνται προπονητές ποδοσφαίρου και είναι ισότιμα μέλη του Συνδέσμου.

Τα μέλη του Συνδέσμου, βάσει την κείμενη νομοθεσία και τον κανονισμό προπονητών, έχουν δικαίωμα να εργάζονται σε ΠΑΕ, ΤΑΠ ή Σωματεία, ανάλογα με την κατηγορία του διπλώματος τους και την άδεια άσκησης επαγγέλματος που όλοι πρέπει να διαθέτουν.

Διευκρινίζεται ότι όπου, στο παρόν, μνημονεύεται η λέξη προπονητής, εννοείται και προπονήτρια.

Μέλη του Συνδέσμου μπορούν να γίνουν ημεδαποί ενήλικες, με τα ίδια προσόντα.

Για δηλώσεις εγγραφής θα ορίσουμε καταλυτική ημερομηνία.

     Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τους συνάδελφους προπονητές στα κάτωθι τηλέφωνα:

Κάμπαξης Δ ,τηλ. 6979256274

Μανθόπουλος Μ τηλ. 6947302291                            

Λιγνός Μ τηλ. 6937258108

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Οι

Κάμπαξης Δ - Μανθόπουλος Μ -   Λιγνός Μ

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares