Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 16:22

Πρώτη νίκη στα μπαράζ για τον ΑΟ Μυκόνου.

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική της διαδικασίας των μπαράζ για το Κυκλαδίτικο Πρωτάθλημα ο ΑΟ Μυκόνου νίκησε με 1-2 την ομάδα των Νέων Ολυμπιακού Σύρου στο Δημοτικό Γήπεδο Τήνου το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο εφάμιλλο μετά ονόματα των δυο ομάδων λόγο του πολύ δυνατού ανέμου η ομάδα από την Μύκονο διαχειρίζοντας πάρα πολύ καλά το δεύτερο μέρος ( υπέρ της το άνεμο) επικράτησε της ομάδος από τη Σύρο και μπήκε με το δεξί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα για την ανάδειξη του πρωταθλητή των Κυκλάδων.

Γενική εικόνα :

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο με αρκετούς φίλους (πάνω από 200) και των δυο ομάδων (ουδέτερη έδρα) οι δυο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο απέναντι στις καιρικές συνθήκες που δυσκόλευαν το έργο των 22 ποδοσφαιριστών. Ο ΑΟ Μυκόνου καλύτερος σε όλο το ματς διαχειρίστηκε σωστά δυνάμεις και με την εμπειρία που διαθέτει η ομάδα των κ. Παχατουριδη και κ. Γούλα έφτασε στην πρώτη νίκη στα μπαράζ. Με καλύτερους τους Τσάλμα και Τόσκα κατάφερε να παραμείνει στους στόχους της που είναι η επιστροφή της στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής κατηγορίας όπως θα λέγεται από τη νέα χρονιά.

Από τους φιλοξενούμενους καλύτεροι ήταν οι Τσιριγώτης και Μουράι. Ενώ πάρα πολλά λάθη έγιναν από τον αρχηγό της Σύρου τον Αναγνωστόπουλο που σε αρκετές φάσεις έδειχνε να βρίσκεται εκτός γηπέδου με αποτέλεσμα η ομάδα του κ. Πούλου να έχει πάρα πολλά αμυντικά προβλήματα στη αναμενόμενη πίεση των Μυκονιατών.

Η διαιτητική τριάδα των κ.Μενδρινού, κ. Αρμακόλα και κ. Νομικού ήταν αρκετά καλή εάν εξαιρέσουμε μια καταφανέστατη φάση που δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της Μυκόνου και αποβολή στον αμυντικό του Ολυμπιακού Αναγνωστόπουλο που απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή με το χέρι στο φινάλε του παιχνιδιού.

Το φιλμ του αγώνα:

Στα αγωνιστικά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την δίκαιη νίκη που πήρε ο ΑΟ Μυκόνου που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα αμυντικά λάθη των Συριανών. Το παιχνίδι χωρισμένο σε δυο μέρη όταν η εκάστοτε ομάδα είχε υπέρ της το αέρα, η ομάδα από τη Μύκονο στο τέλος του παιχνιδιού πήρε τη νίκη που αποδεικνύει ότι η ομάδα από το νησί των ανέμων με την εμπειρία που διαθέτει μπορεί και παίρνει τα αποτελέσματα ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

(0-1) Στη πρώτη ουσιαστική φάση του παιχνιδιού η ομάδα από τη Μύκονο θα κάνει το 0-1 ύστερα από ένα κόρνερ που κέρδισε ο Θεοδώρου θα φέρει τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής ο Συριανός θα χάσει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και από πολύ κοντά ο Καρατζάς με προβολή θα στείλει τη μπάλα στα δίκτυα της Συριανής ομάδας, ίσως και με τη βοήθεια του αμυντικού Αναγνωστόπουλου.

Στο 18' θα χαθεί η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της Σύρου όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Μουράι θα πάρει τη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, θα στρώσει τη μπάλα στο προωθημένο Αναγνωστόπουλο και ο τελευταίος με ένα ωραίο γυριστό σουτ θα στείλει την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αnderson, παραμένει το 0-1 για τη Μύκονο.

(1-1) Όμως από ένα ακόμα κόρνερ και συγκεκριμένα στο 23’ ο Σαγκινέτος θα στείλει την μπάλα χαμηλά στην καρδιά της άμυνας και στο δεύτερο δοκάρι με ένα ωραίο πλασέ ο Μουράι θα ισοφαρίσει για την ομάδα του Ολυμπιακού Σύρου γράφοντας το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 34' θα χαθεί η πιο μεγάλη ευκαιρία στο ματς η οποία άνηκε στους Συριανούς όταν αρχικά από φάουλ του Σαγκινέτου ο τερματοφύλακας της Μυκόνου δεν μπορεί να μπλοκάρει λόγω του δυνατού αέρα, στη συνέχεια ο Ρούσσος θα μπει στη φάση και θα προσπαθήσει να πλασάρει, αλλά ο τερματοφύλακας της Μυκόνου θα κάνει την απόκρουση του παιχνιδιού και στη τρίτη χαμένη ευκαιρία στην ιδία φάση ο Καράβας θα αστοχήσει από πλεονεκτικότατη θέση στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 43' απίστευτη χαμένη ευκαιρία αυτή τη φορά για τη Μύκονο όταν από ένα γέμισμα από το Θεοδώρου, ο Αναγνωστόπουλος θα κάνει ένα ακόμη λάθος, ουσιαστικά δίνοντας τη μπάλα στο Κυπριτίδη ο τελευταίος βγαίνοντας τετ α τετ με τον Συριανό,  ο επιθετικός της Μυκόνου θα σπαταλήσει αυτή την ευκαιρία.

Στο 59' μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τους Μυκονιάτες με τον Θεωδόρου θα πάρει μια ανάποδη κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει αρκετά μακριά από την εστία του Συριανού.

Στο 72' ο Τσάλμας θα μπει μέσα στη περιοχή θα ανατραπεί από το Συριανό αλλά ο κ. Μενδρινός θα υποδείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

(1-2) Αυτό που δεν έγινε στο 72' θα γίνει 7 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 79' όταν Πανέτας θα πάρει την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Σύρου θα ανατραπεί από το πολύ καλό Μουράι και ο Άρχων της αναμέτρησης ο κ. Μενδρινός θα δείξει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Τσάλμας ο οποίος με ένα ψύχραιμο πλασέ θα γράψει το 1-2 στο 80' δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα από τη Μύκονο.

Στο 89' το μοναδικό λάθος από τον διαιτητή του αγώνα ήταν, όταν ο Κέκελης θα πλασάρει τον εξουδετερωμένο Συριανό αλλά ο Αναγνωστόπουλος θα απομακρύνει τη μπάλα με το χέρι αλλά ούτε ο κ. Μενδρινός ούτε ο κ. Νομικός έδωσαν κάτι στη συγκεκριμένη φάση.

Τελευταία φάση στο ματς για τους Συριανούς όταν από ένα φάουλ του Μανουδάκη η κεφαλιά του Σαγκινέτου θα φύγει αρκετά μακριά από την εστία του Αnderson έτσι παρέμεινε το 1-2 μέχρι το τέλος.

 

Nέοι Ολυμπιακού Σύρου ( κ. Πούλος) :

Συριανός, Ρούσσος, Τσιριγώτης, Παπαδάκης, Αναγνωστόπουλος ©, Μουράι, Μπαλόπιτας, Καράβας ( 8' Μωραίτης), Σαγκινέτος, Μανουδάκης, Ξυγκάκης ( 62' Λούσας ).

ΑΟ Μυκόνου (κ.Παχατουρίδης ) :

Αnderson, Καρατζάς, Θεοδώρου, Μπαλλής, Ξένος ( 54' Νάζος), Αργυρόπουλος (69' Κέκελης), Αργυρίου ©, Βαλαμούντης, Τόσκας ( 57' Πανέτας), Τσάλμας, Κυπριτίδης.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares