Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 14:21

Με ισοπαλία πάμε σε νέο μπαράζ

Ποια είναι τα σενάρια σε περίπτωση ισοβαθμίας; Ποια είναι τα σενάρια σε περίπτωση ισοβαθμίας; Ποια είναι τα σενάρια σε περίπτωση ισοβαθμίας;

Μπορεί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σχετικά με την τελική κατάταξη τον ομάδων, να ίσχυε, πρώτα η συγκομιδή βαθμών και ύστερα τα υπέρ – κατά τέρματα ως κριτήριο για τη συμμετοχή τους ή μη στους αγώνες μπαράζ, ωστόσο το ίδιο δεν ισχύει και στους αγώνες μπαράζ.

Η συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΠΣ Κυκλάδων, θέτει σαφέστατα ως πρώτο κριτήριο για την ανάδειξη του πρωταθλητή την βαθμολογική κατάταξη, κάτι που για να ισχύσει στην περίπτωση του αγώνα Παμμηλιακού – ΑΟ Μυκόνου, θα πρέπει κάποια από τις δύο ομάδες να βγει νικήτρια από το παιχνίδι. Έτσι ο νικητής του ματς θα στεφτεί αυτόματα και πρωταθλητής.

Τι γίνετε στην ισοπαλία;

Η ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ στο συγκεκριμένο παιχνίδι σημαίνει και ισοβαθμία, αφού οι δύο ομάδες ήδη συγκατοικούν στην κορυφή με 6 βαθμούς.

Σε περίπτωση ισοπαλία και ισοβαθμίας τα πράγματα αλλάζουν σε σχέση με τους αγώνες του πρωταθλήματος, καθώς όπως αναφέρει η δεύτερη παράγραφος της συμπληρωματικής προκήρυξης της ΕΠΣ Κυκλάδων, αν οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν κατά την λήξη των αγώνων, τότε θα υπάρξει ακόμα ένα αγώνας μπαράζ μεταξύ τους.

Αν οι δύο ομάδες έρθουν και πάλι ισόπαλες, τότε θα ισχύσουν η παράταση και τα πέναλτι για να αναδειχτεί ο πρωταθλητής.

 

Η συμπληρωματική προκήρυξη.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

 

     Μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων και τη κατακύρωση της βαθμολογίας, στους (3) τρεις ομίλους οι πρώτοι της βαθμολογίας με τον καλύτερο δεύτερο, σύνολο ομάδων (4) τέσσερεις, αγωνίζονται μεταξύ των σε μονούς αγώνες σε ουδέτερη έδρα με βαθμολογία. Ο πρώτος της βαθμολογίας των αγώνων αυτών είναι ο πρωταθλητής Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων περιόδου 2012-2013.

     Σε περίπτωση ισοβαθμίας (2) δύο ή περισσοτέρων ομάδων στην πρώτη θέση για την τελική κατάταξη των ομάδων αυτών λαμβάνεται υπόψη το αποτέλεσμα των μεταξύ των αγώνων. Αν και πάλι δεν υπερτερεί κάποια ομάδα, ο πρωταθλητής αναδεικνύεται με αγώνα μπαράζ.

     Ο καλύτερος δεύτερος αναδεικνύεται με τα παρακάτω κριτήρια .

α) Από το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν οι (3) δεύτεροι, αφαιρούνται οι βαθμοί που πήραν από την 8η ομάδα του ομίλου που συμμετείχαν, καθώς επίσης τα τέρματα που σημείωσαν και δέχθηκαν στους αγώνες με αυτή την ομάδα.

β) Η διαφορά των τερμάτων (ενεργητικό – παθητικό).

γ) Η καλύτερη επίθεση.

δ) Εάν μετά από αυτά δεν προκύπτει καλύτερος δεύτερος, αυτός αναδεικνύεται με αγώνα μπαράζ.

     Οι αγώνες μπαράζ διεξάγονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κ.Α.Π.

ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

     Το πρωτάθλημα την περίοδο 2013-2014 θα διεξαχθεί σε μια κατηγορία (Α) με ομίλους.

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares