×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 00:32

Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς: Μία "γεμάτη" καριέρα [vid]

Γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1969 ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς στο Τίτογκραντ της Μαυροβούνιο, Γιουγκοσλαβία. 

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο Πέντζα  έπαιξε σε 6 διαφορετικές ομάδες: Μπουντούκνοστ Τίτογκραντ, στην Παρτιζάν, τη Βαλένθια, την Ρεάλ Μαδρίτης, την Φιορεντίνα, και την Λεβάντε. 


Σε νεαρή ηλικία καταρχάς αγωνίστηκε στις Κομ και ΜπουντούκνοστΤίτογκραντ. Στην δεύτερη υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό του συμβόλαιο.

Όπως και είπαμε και νωρίτερα στην Μπουντούκνοστ Τίτογρκαντ ξεκίνησε επαγγελματικά το ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος τις σεζόν 1987-1989 έχοντας 72 συμμετοχές και 10 γκολ. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην αγωνιστεί σε μια από της μεγαλύτερες ομάδες της χώρας του. Έτσι κι έγινε. Το 1989 πήρε μεταγραφή στην Παρτιζάν Βελιγραδίου όπου και αγωνίστηκε έως το 1993. Τα επιτεύγματά του πολλά καθώς σημείωσε 45 γκολ σε 104 εμφανίσεις. Καλύτερος ποδοσφαιριστής στην Γιουγκοσλαβία, ένα κύπελλο στην χώρα του και ένα ευρωπαϊκό κύπελλο τον έκαναν έναν από τους πιο συζητημένους επιθετικούς της δεκαετίας του 1990.

Βαλένθια

Το 1993 είχε έρθει πια ο χρόνος να δείξει το ταλέντο του και σε άλλη χώρα. Η Βαλένθια είχε ενθουσιαστεί από τα κατορθώματα του παίκτη και αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Στις «νυχτερίδες» αγωνίστηκε έως το 1996 όπου και είχε 104 συμμετοχές βλέποντας 56 φορές τα δίχτυα.

Το ντεμπούτο του έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου απέναντι στην Ρεάλ Οβιέδο σημειώνοντας στην πρώτη του χρονιά στην La Liga 16 γκολ σε 35 εμφανίσεις. Την σεζόν 1995-1996 αναδείχτηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Ισπανία.

Φοβερός στα τελειώματα.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η αποκορύφωση στην καριέρα του Μιγιάτοβιτς αναμφισβήτητα ήταν στην Ρεάλ Μαδρίτης (1996-1999). Δεν μπορούσε να μην παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα της Ισπανίας με τις τόσες καλές εμφανίσεις που είχε με την φανέλα της Βαλένθια. Ήταν 27 χρονών όταν πήρε την μεταγραφή και συμπλήρωσε το φοβερό δίδυμο του Νταβόρ Σούκερ και τον Ραούλ Γκονζάλες. Με την φανέλα της βασίλισσας είχε 90 συμμετοχές σκοράροντας 30 γκολ. Το 1998  στον τελικό του Champion League σκόραρε το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού κατακτώντας με τους «μερένχες» τo κύπελλο.

O Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς έχασε την θέση του στην ομάδα σε ηλικία 30 ετών, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε τον Νικολά Ανελκά σε ηλικία 20 ετών από την Άρσεναλ. Και ως αποτέλεσμα να πουληθεί.

Το 1999 με 2002 τον βρήκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Φιορεντίνα, αλλά είχε πια πέσει το ηθικό του έμπειρου ποδοσφαιριστή καθώς στην ιταλική ομάδα σκόραρε μόλις 4 γκολ σε 42 εμφανίσεις.

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του η Λεβάντε όπου και τελείωσε την καριέρα του. Μόλις 3 γκολ σε 21 συμμετοχές και ο παίκτης κρέμασε τα παππούτσια του αναλαμβάνοντας πόστο στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε εθνικό επίπεδο ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς τίμησε  την φανέλα της Γιουγκοσλαβίας, Μαυροβούνιο 73 φορές βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα 28 φορές.

Ο Μιγιάτοβιτς μπορούσε να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο μες στο γήπεδο φτάνει η μπάλα να πήγαινε σ'αυτόν.

Σίγουρα παίκτες σαν κι αυτόν δεν βγαίνουν εύκολα..

Δείτε στο παρακάτω βίντεο κάποια από τα πολλά τέρματα που πέτυχε στην καριέρα του:

 

Κατηγορία Σαν σήμερα

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares