Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 22:13

Στην αγκαλιά των Κουφονησιών

Οι συμμετέχοντες στο 50ο Ράλλυ Αιγαίου βρέθηκαν στα Κουφονήσια από την Πάτμο και σήμερα παίρνουν μέρος στην ειδική διαδρομή ταχύτητας στα παράλια του νησιου.

 

Καλή η γιορτή στην Σκάλα της Πάτμου μετά μάλιστα από την δύσκολη διαδρομή από τη Σύρο έως τη Πάτμο με τους άνεμους να πνέουν έως και 9 μποφόρ αλλά τα καλύτερα ήρθαν στο δρόμο για τα Κουφονήσια καθώς η 3η ιστιοδρομία απόστασης 63 μιλίων του 50ου Ράλλυ Αιγαίου αποδείχτηκε η πλέον γρήγορη και ευχάριστη. Τα σκάφη πήραν εκκίνηση από τον κόλπο της Σκάλας Πάτμου στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης με τον άνεμο να είναι μέτριας εντάσεως, ενώ σε κάποια σημεία η ένταση αυξανόταν. Υπήρχε ένα σημείο στροφής στα «όρτσα», ώστε τα σκάφη να ξεκινήσουν με ασφάλεια και από εκεί ο πλους ήταν ελεύθερος για το Κουφονήσι. Κινήσεις τακτικής που χαρίζουν πλεονέκτημα στους καλύτερους… Μετά η πλεύση ήταν ανοικτή. Οι ταχύτητες των σκαφών ήταν μεγάλες καθώς η ένταση του ανέμου διατηρούνταν στα 6 μποφόρ, μέχρι που σε κάποιο σημείο στο Ικάριο Πέλαγος, ο καιρός εξασθένησε σημαντικά και γύρισε όρτσα. Αυτό ανάγκασε τα πρώτα σκάφη τουλάχιστον να αλλάξουν πορεία και όπως ήταν λογικό χάθηκε χρόνος. Τελικά, τα σκάφη τερμάτισαν νωρίς στο Κουφονήσι, έχοντας αγωνία για τα αποτελέσματα αποδεικνύοντας ότι το Ράλλυ Αιγαίου είναι πάνω απ’ όλα αγώνας στρατηγικής.

Διαφορές

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διαφορές ανάμεσα στους πρώτους είναι πολύ μικρές και κρίνονται στα δευτερόλεπτα όσο κι εάν ακούγεται παράξενο για ιστιοδρομίες. Μάλιστα, στην κατηγορία ORCi, το πρώτο με το δεύτερο σκάφος , μετά από ταξίδι μίας ημέρας, τερμάτισαν με διαφορά μόλις 9 δευτερολέπτων, ενώ το δεύτερο με το τρίτο σκάφος είχαν διαφορά ενός λεπτού. Στη γενική κατάταξη των ORCi τη διαφορά έκανε το σκάφος BLUE LINE από την Καλαμάτα που βγήκε δεύτερο στην ιστιοδρομία και ανέβηκε στην 5η θέση της γενικής, ενώ οι ισοβαθμίες ήταν πολλές και σε όλες τις κατηγορίες. Το πρώτο και το δεύτερο σκάφος, OPTIMUM 3 – ASPIDA και SERENDIPITY χτίζουν μία ασφαλή διαφορά 6 βαθμών από τα επόμενα σκάφη, ενώ μετά οι διαφορές στους βαθμούς είναι μικρές και ανατρέπονται εύκολα. Στην κατηγορία IRC, δεύτερο με τρίτο και τέταρτο με πέμπτο σκάφος ισοβαθμούν. Στη γενική κατάταξη των ORC Club, το σκάφος SOROCOS του Πολεμικού Ναυτικού έχει διαφορά 6 βαθμών από το δεύτερο σκάφος, ενώ από εκεί και κάτω οι διαφορές είναι μικρές. Οι Κουφονησιώτες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού σήμερα έχουν την τιμητική τους καθώς θα παρακολουθήσουν ιστιοδρομία sprint, δηλαδή καθαρά ταχύτητας, λίγων μιλίων, που κάθε δευτερόλεπτο, ακόμη και κάθε δέκατο του μιλίου είναι σημαντικό. Και όπως είναι λογικό το θέαμα θα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Τα αποτελέσματα μετά την τελευταία ιστιοδρομία διαμορφώθηκαν ως εξής:

ORCi

1. OPTIMUM 3 - ASPIDA, NIKOLAOS LAZOS - PERIKLIS LIVAS

2. BLUE LINE, GIORGOS DRAKOPOULOS

3. ARISTOFANI - ENEOS, N.SINOURIS - S. KAMPOURIDIS

IRC

1. DRAGON, VIRGINIA ETHNOPOULOU

2. URSUS MINOR, NOUTSOS STELIOS

3. iSAIL, ST. HATZIGRIGORIS - C. KARIDIS

ORC Club

1. SOROCOS, PELEKANAKIS-DELIGIANNISSOYVALTZIS

2. ALTER EGO, STELIOS BONAS

3. KORMORANOS II, KONSTANTINOS MANIOUDAKIS

 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ''Κυκλαδική''

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares