Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013 00:25

Η Νάξος υπάρχει και πέρα του καλοκαιριού

Ο Στράτος Περάκης εκ των διοργανωτών του 1ου Ετήσιου Ορειβατικού Αγώνα Ποδηλασίας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (ώρα έναρξης 12:00) καταθέτει τις σκέψεις του τόσο για τον αγώνα όσο και για τους σκοπούς της κίνησης αυτής – Ποιες οι κατηγορίες – Άνω των 50 οι συμμετέχοντες από Νάξο, Σύρο, Πάρο και Αθήνα Ο Στράτος Περάκης εκ των διοργανωτών του 1ου Ετήσιου Ορειβατικού Αγώνα Ποδηλασίας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (ώρα έναρξης 12:00) καταθέτει τις σκέψεις του τόσο για τον αγώνα όσο και για τους σκοπούς της κίνησης αυτής – Ποιες οι κατηγορίες – Άνω των 50 οι συμμετέχοντες από Νάξο, Σύρο, Πάρο και Αθήνα

Ορειβατικός Αγώνες Ποδηλασίας; Ναι, υπάρχει κι αυτός και μάλιστα ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές με στόχο να γίνει θεσμός και να αποτελέσει έναν ακόμη πρεσβευτή της Νάξου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, γιατί όχι και της Ευρώπης. Άλλωστε οι λάτρεις του ποδηλάτου καθημερινά αυξάνονται και κερδίζουν την εκτίμηση όλων καθώς είναι μία εναλλακτική μορφή όχι μόνο εκγύμνασης αλλά και κίνησης με δεδομένο ότι η τιμή των καυσίμων συνεχώς αυξάνεται. Η Νάξος έχει την …πολυτέλεια ή την τύχη εάν θέλετε να έχει εδώ και μερικά χρόνια μια εθελοντική ομάδα, το Islandevents που αρέσκεται να διοργανώνει εκδηλώσεις με βάση το ποδήλατο. Ηδη μετράει τρεις χρονιές όσον αφορά το δίαθλο (συνδυασμός ποδηλάτου και αγώνα δρόμου) και δύο όσον αφορά τις παιδικές ηλικίες.

Μπορεί να ξεκίνησε ως μία …ανάγκη συγκεκριμένων ανθρώπων για να εκφράσουν τα «θέλω» τους, όμως ξέφυγε από το προσωπικό και τείνει να γίνει θεσμός. Και μάλιστα με εκδηλώσεις που είναι έξω από την υψηλή τουριστική περίοδο καθώς η Νάξος όπως μας αναφέρει ένας εκ των βασικών διοργανωτών, ο Στράτος Περάκης «δεν είναι μόνο ηλιοθεραπεία και κολύμπι. Η Νάξος έχει απίστευτα τοπία, έχει την δυνατότητα φιλοξενίας σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης και προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε όσους ενδιαφέρονται»…

Διασκέδαση

Και έτσι φτάσαμε στο 1ο Ετήσιο Ορειβατικό Αγώνα Ποδηλασίας. Ένας αγώνας που γίνεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια σε αρκετά μέρη της Ελλάδας και δη στην γειτονική μας Πάρο και όπως αναφέρει ο κος Περάκης « είμαστε μία παρέα 10 – 15 ποδηλάτες. Πηγαίνουμε στη Πάρο, στον Σχοινιά και σε άλλα μέρα. Ε σκεφτήκαμε ότι ήρθε η ώρα να διοργανώσουμε έναν ανάλογο αγώνα και στη Νάξο. Έχουμε την εμπειρία μέσα από τις διοργανώσεις που έχουν γίνει από το Islandevents και έτσι προχωρήσαμε και φέρνουμε τους ποδηλάτες που αρέσκονται να τρέχουν σε χωματόδρομο από τη Σύρο, τη Πάρο, τη Μύκονο και την Αθήνα. Ενδεχομένως να έρθουν και από άλλα μέρη της Ελλάδας καθώς οι συμμετοχές κλείνουν αύριο (σ.σ. την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου) και ο σκοπός μας είναι απλός. Να γνωρίσουν την άλλη Νάξο. Να γίνει γνωστή σε όλους. Άλλωστε έχει τόσες ομορφιές και επιλογές αυτό το νησί που είναι κρίμα να γνωρίζουν όλοι το νησί για τις καλοκαιρινές του δραστηριότητες. Θέλουμε επίσης να το κάνουμε για τον εαυτό μας με την έννοια ότι δεν θα πάμε για τα ρεκόρ αλλά για να διασκεδάσουμε. Ευελπιστούμε ότι ο καιρός θα είναι καλός και θα μπορέσουμε και οι οικογένειες να περάσουν όμορφα εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι ο αγώνας θα γίνει στο Σαγκρί».

Διαδρομή

Σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής; «Υπάρχουν θαυμάσιες περιοχές για ποδήλατο και ευελπιστούμε ότι μέσω της καθιέρωσής του ως θεσμού να έχουν την ευκαιρία όλοι να γνωρίσουν είτε το Φιλώτι είτε τις Ποταμιές που προσφέρονται για αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη διαδρομή καθώς έχει την δυνατότητα της αστυνόμευσης μέσω των εθελοντών, έχει ένα θαυμάσιο πέρασμα κοντά στο Ιερό της θεάς Δήμητρας, ενώ περνάμε και κάτω από τον Ζα και πίσω από τους Δαμαριώνα, Δαμαλά και Τραγαία. Σίγουρα έχει σημεία που είναι απαιτητικά για έναν ποδηλάτη αλλά είναι πολύ όμορφη διαδρομή και σίγουρα αξίζει τον κόπο. Μέσα από τον αγώνα αυτό είναι δεδομένο ότι θα προβληθεί το νησί ενώ θα στείλουμε και στιγμιότυπα στην εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις» του τηλεοπτικού σταθμού SKAI ώστε η Νάξος να διαφημιστεί όσο γίνεται περισσότερο».

Θεσμός

Ένας από τους διοργανωτές είναι και ο Γιάννης Ναυπλιώτης, ο ιδιοκτήτης του naxosbikes, ο οποίος έχει καλύψει εκατοντάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατό του. Και όπως μας τόνισε «είναι ένας αγώνας εμπειρίας και σίγουρα ελάχιστα θα είναι τα μέτρα που ο ποδηλάτης θα αναγκαστεί να κατέβει και να σπρώξει το ποδήλατό του. Μπορεί να είναι 22 χιλιόμετρα αλλά ουσιαστικά τα 17 εξ αυτών είναι αγωνιστικά καθώς στα πρώτα πέντε θα κινηθούμε όλοι μαζί ως μία πρώτη γνωριμία. Νομίζω ότι ένας μέτριος ποδηλάτης θα καλύψει τη διαδρομή σε περίπου 2 ώρες. Η συγκεκριμένη απόσταση στο Σαγκρί καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός Ορειβατικού αγώνα καθώς έχει εναλλαγές και υπάρχει κι ένα τεχνικό κομμάτι περίπου 1 ½ χιλιόμετρα που είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Εκεί θα ζοριστούν λίγο όσοι δεν είναι πολύ καλοί. Αλλά αυτά είναι μέσα στον αγώνα. Ακόμη όμως κι αυτοί θα το διασκεδάσουν. Αυτό που με φοβίζει να πω την αλήθεια είναι η αλλαγή της ώρας. Και μπορεί κάποιοι να ξεχαστούν. Αλλά συμβαίνει. Θέλουμε να γίνει θεσμός, έχουμε την βοήθεια του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και ελπίζουμε χρόνο με το χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερο»

Πληροφορίες

Όσο για το αγωνιστικό μέρος του 1ου Ετήσιου Ορειβατικού Αγώνα Ποδηλασίας; Θα ξεκινήσει από την καφετέρια Sangria στο Σαγκρί και οι ποδηλάτες θα διασχίσουν μια τεχνικά δύσκολη και οπτικά πανέμορφη διαδρομή (22 χλμ., για τους ενήλικες και 9.5 χλμ. για τους έφηβους) μέσα από το Σαγκρί φτάνοντας στα χωριά Δαμαριώνα και Δαμαλά με εναλλασσόμενα τοπία σπάνιας ομορφιάς. Οι αγωνιζόμενοι κυρίως από Αθήνα, Πάρο και Νάξο μέχρι στιγμής αριθμούν τους 55 και οι εγγραφές συνεχίζονται για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν. ΟΙ κατηγορίες είναι:

Α. Εφηβικό ενιαίο: 12-17 ετών. Διαδρομή 9,5 km., χαμηλό βαθμό δυσκολίας, ταυτόχρονη εκκίνηση μαζί με τους ενήλικες.

Β. Ενηλίκων α) Άντρες 18 - 35 ετών β) 36 - 45 ετών γ) 46 ετών και άνω. Διαδρομή 22 km.

Γ. Ενηλίκων ενιαίο γυναικών 18 ετών και άνω. Διαδρομή 22 km.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και οι δηλώσεις συμμετοχής μέχρι της 25/10/2013 μέσω του δικτυακού τόπου: https://docs.google.com/forms/d/1BsoKZqka5wVNuf8rVvz5a3mjR4b2klBWUnrKdJAkTJo/viewform. Η γραμματεία για εγγραφές κλείνει στις 11.30 αυστηρά.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 12:00 για όλες τις κατηγορίες. Οι αθλητές προεγγεγραμμένοι και μη, παρακαλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία μία ώρα νωρίτερα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν το δικό τους εξοπλισμό και πρέπει να φορούν απαραίτητα κράνος. Δεν θα υπάρχουν κράνη στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα. Για οποιαδήποτε πρόβλημα με το ποδήλατο σας ή αν θέλετε να νοικιάσετε ποδήλατο ή κράνος επικοινωνήστε με το Γιάννη Ναυπλιώτη στο naxosbikes.com το πρωί του Σαββάτου 9:00-15:00. Οι συμμετέχοντες εκτός Νάξου δικαιούνται έκπτωση στην έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με την BlueStarFerries εάν δηλώσουν εγκαίρως.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη δήλωση συμμετοχής ή “κατεβάστε” την αίτηση και στείλτε τη συμπληρωμένη στο: info@islandevents.gr. Για περισσότερες πληροφορίες: Στράτος Περάκης: 6944909652 και Γιάννης Ναυπλιώτης: 2285025887 (ώρες καταστημάτων)

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares