Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 21:38

Υψηλό το επίπεδο των αθλητών

 

Οι 27οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες αποτελούν παρελθόν όσον αφορά την Κω και η Καλλονή στη Λέσβο (Μυτιλήνη) ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επόμενους που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο τέλος του επόμενου Σεπτεμβρίου. Σε έναν χρόνο περίπου από σήμερα.

Μάλιστα, έχει και το πλεονέκτημα η Μυτιλήνη να λέει ότι διαθέτει και την καλύτερη ομάδα του Αιγαίου καθώς ο σύλλογος Αθλοκίνηση, ήταν αυτός που όχι μόνο ανέβηκε στην 1η θέση αλλά κατέγραψε και ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (116,2) και 16 συνολικά μεταλλίων, εκ των οποίων τα 7 ήταν χρυσά, τα 3 αργυρά και τα 6 χάλκινα! Το επίτευγμα αυτό καταγράφεται φυσικά ως. ιστορικό για το θεσμό και είναι η καλύτερη είδηση για το μέλλον του κλασσικού αθλητισμού στη Λέσβο!

 

Μετάλλιο

 

Αφήνουμε όμως τη Λέσβο και περνάμε στη Νάξο, όπου κατόπιν εορτής έγινε γνωστόν ότι ο Ναξιακός δεν κέρδισε δύο χάλκινα μετάλλια (τρία δηλαδή μαζί με το ασημένιο του Καραγιάννη) αλλά τρία. Το τρίτο μετάλλιο πέρασε στο λαιμό της Αγγελικής Δέτση, της μικρής του Ναξιακού, η οποία κατέλαβε την 3η θέση στο ύψος γυναικών με 1.41 μέτρα έχοντας καλύτερες προσπάθειες από την Ανδρονίκη Μιχαλοπούλου του ΑΟ Σταματίου Ρόδου, που δόθηκε από το ΣΕΓΑΣ ως 3η νικήτρια των αγώνων πίσω από την Θεοδώρου (1,60) και Μπαϊράμη (1,44) με τη δεύτερη να ανήκει στον Πανναξιακό. Η βαθμολογία δεν έχει αλλάξει, όμως οφείλουμε συγνώμη τόσο στο σύλλογο όσο και στη νεαρή αθλήτρια για ένα λάθος που ευτυχώς δεν έγινε από εμάς, αλλά προήλθε από την οργανωτική επιτροπή που όπως αποδεικνύεται έχει πέσει σε αρκετά λάθη, προκαλώντας ουκ ολίγες διαμαρτυρίες.

 

 Ναξιακός

 

Και περνάμε στον προπονητή της ομάδας του Ναξιακού, του Πέτρου Σιδερή, ο οποίος μας ανέφερε τις εντυπώσεις του από τους αγώνες στην Κω και μας τονίζει ότι « ήταν η πιο δύσκολη αποστολή που έχουμε κάνει όσον αφορά τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες. Μεγάλη και κουραστική διαδρομή λόγω απόστασης από τη Νάξο, αντικειμενικές δυσκολίες για όλους λόγω των καιρικών συνθηκών καθώς τρία αγωνίσματα έγιναν υπό καταρρακτώδη βροχή, έντονο αέρα και ουσιαστικά μόνο το πρωί της Κυριακής είχαμε για μία ώρα περίπου ηλιοφάνεια, αλλά θα είναι άδικο να μην αναφέρουμε το πολύ υψηλό επίπεδο των αθλητών, που αποδεικνύει ότι χρόνο με το χρόνο γιατί πιο ανταγωνιστικό. Κάτι σαν μίνι Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Και αυτό είναι το καλύτερο νέο για τους αθλητές των συλλόγων του Αιγαίου όπου έχουν λίγες δυνατότητες ανταγωνισμού με συναθλητές τους υψηλότερου επιπέδου και παρουσία σε αγώνες για απόκτηση εμπειριών. Πήγαμε με 12 αθλητές ως σύλλογος και νομίζω ότι πήγαμε καλά. Ποντάραμε σε κάποιους αθλητές, μας βγήκαν κάποιοι άλλοι, αλλά ουσιαστικά δεν πέσαμε πολύ έξω. Το χρυσό μετάλλιο το χάσαμε στην τελευταία βολή της σφαιροβολίας, οι Μπούλαρης και Μαθιάσος ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις με το χάλκινο σε σφαίρα και μήκος αντίστοιχα, ενώ το 3ο χάλκινο ήρθε από την Δέτση στο ύψος γυναικών με καλύτερες προσπάθειες από την αντίπαλό της, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ακόμη μετάλλιο με τη Ρέσκα στο μήκος, αλλά κι εδώ χάθηκε στα τελευταία άλματα».

 

Ομάδα

 

«Όμως, αυτό που με χαροποιεί είναι ότι κατεβάσαμε μία ομάδα με μ.ο. 15,5 ετών, ουσιαστικά μόνο μία γυναίκα τη Μαρία Λεγάκη που επίσης μας βοήθησε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα, οι αδελφές Ρέσκα αλλά και η Καλλιόπη Σάββα που την ετοιμάζομαι για σύνθετα αθλήματα ήταν από τις εκπλήξεις και θα ζητήσω συγνώμη γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε ατομικές αναφορές. Αυτό που μετράει είναι ότι είχαμε πολύ καλά πλασαρίσματα. Σε επίπεδο διοργάνωσης, δυστυχώς είχαμε πολλά προβλήματα. Κυρίως στις μετακινήσεις και στη παραμονή μας στο ξενοδοχείο. Μπήκαμε στα δωμάτια μετά από οκτώ ώρες αναμονής.. Τι θα κρατούσα από τους αγώνες; Το υψηλό επίπεδο συναγωνισμού και το γεγονός ότι οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να λειτουργήσουν μέσα σε μία ομάδα που έδινε το παρών σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Τα παιδιά ανταπεξήλθαν με επιτυχία, ρωτούσαν, είχαν αγωνία να μάθουν από τις αντιδράσεις των μεγαλυτέρων και αυτό κρατάμε. Ότι έχουν δίψα να γίνουν καλύτεροι. Από εκεί και πέρα, έχουμε τα Δήλεια, το προσεχές σαββατοκύριακο, η αποστολή από 18 άτομα είναι έτοιμη αλλά εξαρτάται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες καθότι εάν ο καιρός είναι άσχημος θα έχουμε πρόβλημα». 

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ωρα για Δήλεια Τρίαθλο Πάρου. Αποτελέσματα »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares