Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 19:17

«Έλαμψε» και πάλι η Μήλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στα Τρίκαλα!

Απίστευτη εμφάνιση από τις Μηλιές πρωταθλήτριες του στίβου Ιωάννα Μάλλη του ΑΟ Μυκόνου και Μαρία Καβαλιέρου του Πανναξιακού που αγωνίσθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγορίας Π-Κ (Κ-18) στο στάδιο των Τρικάλων το Σαββατοκύριακο 24-25/6/2017.

Η Ιωάννα Μάλλη αναδείχθηκε 3η Πανελληνιονίκης κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του ακοντισμού με την εντυπωσιακή επίδοση 46μ και 45 εκ. Η Ιωάννα μέχρι την 6η προσπάθεια ήταν δεύτερη και έχασε στην κυριολεξία στο… νήμα το ασημένιο μετάλλιο από την κάτοχο του Πανελλήνιου ρεκόρ Γρηγοριάδου από την Δράμα που έριξε 46,μ και 65 εκ . Η Ιωάννα η οποία προκρίθηκε από τον πρωινό προκριματικό εύκολα με χαλαρή βολή στα 38,60 στον απογευματινό τελικό μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει το μετάλλιο και στην πρώτη βολή κάρφωσε το ακόντιο στα 46,45εκ. Η παραπάνω επίδοση αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ της αθλήτριας του Περικλή Καβαλιέρου και από τις καλύτερες που έχουν επιτευχθεί την τρέχουσα περίοδο στην Ελλάδα. Η 16χρονη Μηλιά αθλήτρια του ΑΟ Μυκόνου θα ανήκει και την νέα αγωνιστική περίοδο στην ίδια κατηγορία οπότε οι στόχοι το 2018 παραμένουν ακόμη μεγαλύτεροι!!!!

Η 15χρονη πρωταθλήτρια του μήκους Μαρία Καβαλιέρου αν και ανήκει σε μικρότερη κατηγορία –αυτή των παγκορασίδων- αγωνίστηκε όπως πάντα με αγωνιστικό θράσος και στόχο την νίκη ,   κόντρα σε σπουδαίες, μεγαλύτερης ηλικίας και με διεθνείς περγαμηνές αθλήτριες . Η έλλειψη τύχης και μόνο την περιόρισε στην πολύ τιμητική 4η θέση στο Πανελλήνιο μέχρι 18 ετών με επίδοση 5μ και 80εκ έναντι 5,81 της τρίτης και 5,83 της δεύτερης νικήτριας στον πιο σπουδαίο τελικό στην ιστορία του αγωνίσματος της κατηγορίας κορασίδων. Η Μαρία που έχει ατομικό ρεκόρ 5,88εκ προκρίθηκε από τον πρωινό προκριματικό εύκολα με επίδοση 5,61 ανάμεσα σε 49 αθλήτριες που συμμετείχαν στο αγώνισμα. Επόμενος αγώνας στόχος της αθλήτριας του Πανναξιακού αποτελεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της στην Χαλκίδα στις 15/7/2017 όπου θα αγωνισθεί διεκδικώντας μετάλλια τόσο στο μήκος όσο και στα 80μ με εμπόδια.

Ελπιδοφόρα εμφάνιση και από τον πολυτάλαντο 15χρονο Ντούλα Χρήστο ο οποίος αγωνίσθηκε στον προκριματικό του αγωνίσματος του τριπλούν της κατηγορίας Παίδων και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με επίδοση 12,85 και κατετάγη 14ος . Η επίδοση του Χρήστου είναι   αρκετά υψηλή και ικανή ακόμη και για πανελλήνιο μετάλλιο στους αγώνες της κατηγορίας του στην Χαλκίδα στις 15/7 όπου ο Μηλιός αθλητής του ΑΟ Μυκόνου θα αγωνισθεί εκτός από το τριπλούν και στο αγώνισμα των 100μ με εμπόδια.

Οι παραπάνω Μηλιοί αθλητές που γυμνάζονται σε χωμάτινο στίβο στην Μήλο ήταν οι μοναδικοί αθλητές των Κυκλάδων που αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν δίνοντας η Μάλλη 10 βαθμούς και ο Ντούλας 1 στον ΑΟ Μυκόνου και η Καβαλιέρου 9 βαθμούς στον Πανναξιακό. Επίσης συνεχίσθηκε η παράδοση μεταλλίων σε πανελλήνια πρωταθλήματα από τους αθλητές του Περικλή Καβαλιέρου. Μετά το ασημένιο της Δάμη στο πένταθλο στο Ναύπλιο το 2015, το χρυσό στο μήκος και χάλκινο στα 80μ με εμπόδια της Καβαλιέρου και πάλι στο Ναυπλιο το 2016, τώρα ήταν η σειρά της νέας σταρ του ακοντίου Μάλλη Ιωάννας να κερδίσει το χάλκινο στο Πανελλήνιο στα Τρίκαλα.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ
Τάσος Βενιζέλος

Kαθημερινή ενημέρωση με ειδήσεις από τη Μήλο

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares