Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 09:48

Νέες επιτυχίες για τα παιδιά του στίβου Απίστευτη πρωτιά για τη Μαρία Νάζου στα 50μ μέτρα

stivos-aom-sti-n-ionia

Ο στίβος της Μυκόνου αγωνίστηκε την Κυριακή στις 18 Μαρτίου στους αγώνες της Νέας Ιωνίας με την επωνυμία «Μπλόκο Καλογρέζας».

Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στους έλληνες πατριώτες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το Μάρτιο του 1944. Οι αγώνες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, είχαν ενθουσιασμό, παλμό και πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από αυτή που προσδοκούσαν οι ίδιοι οι διοργανωτές, δείγμα του ότι οι αθλητές διψούν για αγώνες. Πήραν μέρος περισσότερα από 20 σωματεία, τα περισσότερα από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και δήμους της Αττικής, ενώ ο ΑΟΜυκόνου ήταν ο μόνο εκπρόσωπος των Κυκλάδων για μία ακόμα φορά. Οι αθλητές που μετείχαν ξεπέρασαν τους 50. O ΑΟΜυκόνου μετείχε με εννέα αθλητές και αθλήτριες, έξι από τη μικρότερη κατηγορία, των μίνι παμπαίδων και παγκορασίδων, δηλαδή ηλικίας από 10-11 ετών και τρεις από την κατηγορία των παμπαίδων και παγκορασίδων Α (14-13 ετών).

Μεγάλη νίκη για τη Μαρία Νάζου

Είναι μόλις 11 ετών αλλά είχε ήδη δύο συμμετοχές με την ομάδα του συλλόγου μας. Η Μαρία Νάζου, στην τρίτη της συμμετοχή πέτυχε το απίστευτο. Κέρδισε στα 50 μέτρα παγκορασίδων μίνι σε ένα αγώνισμα όπου συμμετείχαν 49 αθλήτριες, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα αυθεντικό ταλέντο των σπριντ. Το αγώνισμα διεξήχθη σε οκτώ τελικές σειρές και η Μαρία αφού κέρδισε με μεγάλη άνεση τη σειρά της βρέθηκε στην πρώτη θέση της τελικής κατάταξης με τον εκπληκτικό χρόνο για την ηλικία της (7.44), είναι χαρακτηριστικό ότι η δεύτερη αθλήτρια απείχε περισσότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Η Μαρία Νάζου άφησε πίσω της αθλήτριες από μεγάλα στιβικά σωματεία με παράδοση χρόνων όπως ο ΓΣΚηφισιάς (ισχυρό σωματείο στους δρόμους ταχύτητας), ο ΑΟΦιλοθέης (με σημαντική παρουσία διαχρονικά στο στίβο γυναικών), ο ΟΦΚΑΟδυσσέας, ο ΑΟΓλυφάδας (από τα μεγαλύτερα σωματεία πανελλαδικά) κ.α. Οι γνώστες του στίβου επισημαίνουν ότι η επίδοση της Μαρίας Νάζου θα της εξασφάλιζε βαθμολόγηση τους διασυλλογικούς παμπαίδων και παγκορασίδων Α΄ (δηλαδή παιδιά μεγαλύτερα κατά 3-4 χρόνια) στο αντίστοιχο αγώνισμα των 80 μέτρων. Φυσικά η επίδοση της Μαρίας είναι νέο ρεκόρ συλλόγου της κατηγορίας παγκορασίδων μίνι, το προηγούμενο ήταν πάλι δικό της (7.71) από τους αγώνες Δήλεια που είχαν διεξαχθεί στο γήπεδό μας τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Μαρία Πέτρου και πάλι δυνατή

Παρά την απουσία της από τις προπονήσεις για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών η Μαρία Πέτρου ξαναγύρισε πιο δυνατή στους αγώνες, στις επιτυχίες και στα μετάλλια. Κατέκτησε την τρίτη θέση στη σφαιροβολία παγκορασίδων Α΄ με νέο ρεκόρ συλλόγου (9.42), το προηγούμενο δικό της από τα Δήλεια με 9.21 και βάζει πλώρη πλέον για να ξεπεράσει το φράγμα των 10.00 μέτρων και τη συμμετοχή της στους πανελλήνιους αγώνες της κατηγορίας της. Ενδιάμεσος στόχος η νίκη της στους δύο επικείμενους διασυλλογικούς αγώνες που θα γίνουν στα τέλη Απριλίου στη Νάξο και στην Άνδρο.

Εξαιρετική εμφάνιση της Σοφιλένας Πελτετζή

Η Σοφιλένα Πελτετζή, η πολυτάλαντη αθλήτριά μας η οποία έχει αγωνιστεί σε δρόμους αντοχής, στα άλματα αλλά και στις ρίψεις, πήρε μέρος αυτή τη φορά στα 50 μέτρα. Εδώ κατέκτησε την πρώτη θέση στη σειρά της με μεγάλη άνεση και βρέθηκε στην 9η θέση στην τελική κατάταξη ανάμεσα στα 49 κορίτσια που πήραν μέρος. Πέτυχε την εξαιρετική επίδοση των 8.05 και βάζει πλώρη για νέες επιτυχίες στους επόμενους αγώνες της κατηγορίας της.

Μεγάλο ρεκόρ η Κατερίνα Κάτσα

Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου η Κατερίνα Κάτσα κατέβηκε στα 600 μέτρα, περισσότερο για τεστ ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της στους διασυλλογικούς και κατάφερε να πετύχει ένα μεγάλο ρεκόρ συλλόγου και φυσικά ατομικό ρεκόρ με επίδοση 1.48.9 καταλαμβάνοντας την 6η θέση σε μια κούρσα επιπέδου τελικών πανελληνίων αγώνων καθώς πήγε πολύ πολύ γρήγορα. Η Κατερίνα βάζει ως στόχο για το καλοκαίρι επιδόσεις από το 1.45.

Κωνσταντάρας και Θεοδωροπούλου :

Τόλμησαν αγώνα σε δημόσιο δρόμο

Συνήθως οι αγώνες επί δημοσίας οδού απευθύνονται με μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές. Οι διοργανωτές της Νέας Ιωνίας πρωτοτύπησαν και έδωσαν τη δυνατότητα και σε αθλητές από 11 ετών να μπορούν να πάρουν μέρος στα 1.500 μέτρα επί δημοσίας οδού. Στον αγώνα αυτό, στον οποίο έτρεξαν και τερμάτισαν συνολικά 97 αθλητές, δοκίμασαν και απέκτησαν μια θαυμάσια εμπειρία δύο αθλητές μας: Ο Μάνος Κωνσταντάρας και η Μαρία Θεοδωροπούλου. Ο Μάνος τερμάτισε 3ος ανάμεσα στα αγόρια τα γεννημένα το 2001 και 6ος στην κατηγορία παμπαίδων μίνι (γεννημένοι το 2000-2001) με χρόνο 7.43 και στη 60η θέση στη γενική κατάταξη αφού ξεπέρασε πολλά παιδιά αρκετά χρόνια μεγαλύτερά του. Η Μαρία ήταν 6η στην κατηγορία παγκορασίδων μίνι με χρόνο 8.16.84 και πρώτη από τις αθλήτριες γεννημένες το 2001. Τερμάτισε κάνοντας εκπληκτικό σπριντ μέσα στο γήπεδο στα τελευταία 150 μέτρα, δείγμα του ότι είχε μεγάλο απόθεμα δυνάμεων. Στη γενική κατάταξη ήταν στην 77η θέση.

Κωνσταντάρας Μάνος

Μιχάλης Καθιώτης

Στην παρθενική του εμφάνιση ο νέος αθλητής μας της μεγάλης αγωνιστικής κατηγορίας, ο Μιχάλης Καθιώτης αγωνίστηκε στα 80 μέτρα παμπαίδων Α (ηλικίας 15-14 ετών) και πέτυχε επίδοση 12.18 δείχνοντας μεγάλη μαχητικότητα και αγωνιστικότητα. Ο Μιχάλης θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στους προσεχείς αγώνες και σε άλλα αγωνίσματα, στα άλματα και στους δρόμους μέχρι να καταλήξει στο αγώνισμα που του ταιριάζει. Στόχοι του για την τρέχουσα περίοδο η συμμετοχή στους διασυλλογικούς αγώνες της Νάξου και της Άνδρου.

Ξεναρίου – Καθιώτη – Θεοδωροπούλου – Κωνσταντάρας

 

Η Μαρία Θεοδωροπούλου και ο Μάνος Κωνσταντάρας μια ώρα μετά τον τερματισμό τους στο δρόμο επί δημοσίας οδού έτρεξαν και στα 50 μέτρα της κατηγορίας τους. Η Μαρία σημείωσε επίδοση 9.05 και ο Μάνος 8.80. Στον ίδιο αγώνα πήραν το βάπτισμα του πυρός σε αγώνες η Μαρία – Πετρούλα Ξεναρίου (9.00) και η μικρότερη Αθηνά Καθιώτη (9.18).

Θεοδωροπούλου – Ξεναρίου – Καθιώτη – Πελτετζή - Νάζου

Πελτετζή – Νάζου – Πέτρου - Ξεναρίου

Ο στίβος του ΑΟΜυκόνου προετοιμάζεται πλέον για τους επόμενους αγώνες, ειδικά για τους παμπαίδες και παγκορασίδες μίνι στην Παλλήνη, στη Μήλο και στο Σχηματάρι, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Μύκονος, 23 Μαρτίου 2012

-       Ο -

Γενικός Γραμματέας

Πάππας Δημήτρης

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares