Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 18:26

Στο Aligenis Milos Meeting ο Jan Turk από την Τσεχία

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Τσεχία συμμετέχει στο meeting των συνθέτων αγωνισμάτων. Αυτή τη φορά με ένα νέο αθλητή, μόλις 21 ετών, τον Jan Turk, γεννημένο τον Μάιο του 2003, ο οποίος σπουδάζει οικονομικά στην Τσεχία.

O Jan έχει ατομικό ρεκόρ στο δέκαθλο 6.659 βαθμούς από το 2023 και έχει ως "καλά" του αγωνίσματα τα 110μέτρα με εμπόδια (14.73) και το επι κοντώ (4.90). Στόχος του για το 2024 να ξεπεράσει τους 7.000 βαθμούς.

Αυτή τη στιγμή ο 21χρονος αθλητής βρίσκεται για προετοιμασία στην Πορτογαλία με το μεγάλο γκρουπ των δεκαθλητών της Τσεχίας οι οποίοι θεωρούνται από τους κορυφαίους δεκαθλητές του κόσμου με διακρίσεις σε ολυμπιακούς αγώνες, σε παγκόσμια πρωταθλήματα και σε πανευρωπαϊκούς αγώνες όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Να επισημανθεί ότι πίσω από την σταθερή παρουσία της Τσεχίας στο meeting ένας από τους κορυφαίους προπονητές των συνθέτων παγκοσμίως ο MIra Rucky ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του προς την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Έτσι ο Mira, ο οποίος μιλά άριστα ελληνικά, παρά το ότι την επόμενη εβδομάδα μετά το meeting έχει το πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων στην Τσεχία, φέρνει τον Jan ως μια καλή ευκαιρία για να επισκεφθεί τη χώρα μας και την Μήλο στην οποία δεν έχει έρθει ποτέ. Όπως επισημαίνει ο τσέχος προπονητής, "δεν είναι τυχαίος ο έρωτας μου προς την Ελλάδα, λάβετε υπόψη ότι το όνομα μου Mira είναι το αντίστοιχο του Όμηρος στα ελληνικά"

Mira Rucky

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares