Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017 19:16

Έσβησε τα κεράκια ο ''Τόρο'' των 90 εθνικών συμμετοχών [vids]

Σαν σήμερα 10 Ιουνίου το 1985 γεννήθηκε στην Ξάνθη ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και ενεργό μέλος της εθνικής Ελλάδος, ο Βασίλης Τοροσίδης.

Ο ''Τόρο'' βέβαια δεν θα μπορούσε παρά να απολαύσει την έκπληξη που του επιφύλασσαν οι συμπαίκτες του, καθώς μετά το Βοσνία Ερζεγοβίνη - Ελλάδα 0-0 εμφανίστηκε μία τούρτα με κεράκια. Στη συνέχεια υπήρξε το σύνθημα πρόκρισης από τον αρχηγό!

Ο Βασίλης Τοροσίδης συμπλήρωσε επίσης 90 παιχνίδια με την Εθνική, πράγμα που του έφερε την επίσημη βράβευση από τον ΟΠΑΠ

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της Ξάνθης το 2002 και το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 2003 σε αγώνα εναντίον του Ηρακλή.

Τον Ιανουάριο του 2007 πήρε μετεγγραφή στον Ολυμπιακό, με τη φανέλα του οποίου σημείωσε το πρώτο του τέρμα στην Τούμπα εναντίον του γηπεδούχου ΠΑΟΚ στις 21 Ιανουαρίου 2007, ανοίγοντας τον δρόμο για την επικείμενη νίκη της ομάδας του.

Στις 23 Ιανουαρίου 2013 μεταγράφηκε στην ιταλική Ρόμα,  με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του μερικές ημέρες αργότερα σε έναν αγώνα εναντίον της Μπολόνια που έληξε ισόπαλος με σκορ 3-3.

Στις 31 Αυγούστου του 2016 ο Τοροσίδης υπέγραψε διετές συμβόλαιο με δυνατότητα επέκτασης και τρίτης χρονιάς με την Μπολόνια.

Ο Τοροσίδης έχει κληθεί σε όλες τις "μικρές" εθνικές ομάδες (Παίδων, Νέων, Ελπίδων), Στην Ανδρών έκανε ντεμπούτο στις 24 Μαρτίου 2007, στον αγώνα εναντίον της Τουρκίας και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές του με τη "γαλανόλευκη" ήταν το νικητήριο τέρμα που πέτυχε στη νίκη-ανατροπή με σκορ 2-1 της Ελλάδας επί της Νιγηρίας για το Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη νίκη της Ελλάδας σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χρόνια πολλά και από την επίσημη σελίδα της Εθνικής Ομάδας

Κατηγορία Σαν σήμερα

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares