Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 00:34

Το κύπελλο στη Νάξο!

Ο Πανναξιακός νικητής με 4-2 στα πέναλτι επί του ΑΟ Πάγου, μετά το στείρο 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, επέστρεψε με το τρόπαιο στις αποσκευές του, που είναι το έκτο της ιστορίας του.

Ήρωας του τελικού, που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο τερματοφύλακας Γιάννης Τσουκαλάς με τις δύο αποκρούσεις του στην διαδικασία των πέναλτι, έδωσε το έναυσμα για τρελό πανηγύρι σε παίκτες και στους περίπου 200 οπαδούς του, που τον ακολούθησαν στην Πάρο.

Λιγότερους, αλλά πιστούς είχε και ο Πάγος.

Είδαν την ομάδα τους να φτάνει κοντά στο όνειρο, να κάνει πραγματικά μεγάλη προσπάθεια και να τηρεί την υπόσχεση της, ότι θα τα έδινε όλα.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΦΑΒΟΡΙ ΜΠΗΚΕ Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

naxos like home1Το πρώτο μέρος, ειδικά τα πρώτα 20 λεπτά, ο Πανναξιακός κυριάρχησε.

Με ανελέητο πρέσιγκ ψηλά, απέκοψε τις γραμμές του αντιπάλου του, έκλεβε μπάλες με πρωτεργάτη τον Χαμηλοθώρη και έδωσε τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι.

Μπορεί να μην δημιούργησε πολλές ευκαιρίες από συνδυασμένες ενέργειες και συνεργασίες, κέρδισε όμως πολλά στημένα κοντά στην περιοχή και η ικανότητα του Κωτσαρή στις εκτελέσεις έσπειρε τον πανικό στην αντίπαλη άμυνα.

Νωρίς-νωρίς στο 2' ο Παπανικολάου βρήκε την μπάλα μπροστά του στην περιοχή τέρματος, όμως πλάσαρε ψηλά άουτ.

Αμέσως μετά σε 3 λεπτά στο 6' και στο 9', είδε δύο γκολ  να του ακυρώνονται.

Και τα δύο προήλθαν από στημένες φάσεις και παρότι οι κεφαλιές των Παπανικολάου και Κουφόπουλου κατέληξαν στα δίκτυα, θεωρούνται ως μη γενόμενες αφού και τις δύο φορές ακούστηκαν έγκαιρα τα σφυρίγματα του κ. Δεληγιάννη για επιθετικά φάουλ.

Στην δεύτερη περίπτωση πάντως διατυπώθηκαν παράπονα από Ναξιώτες.

Ο Πάγος με εμφανή αδυναμία να κρατήσει μπάλα, είχε ένα σουτ του Βάλβη από πλάγια, που εύκολα εξουδετέρωσε ο Τσουκαλάς.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Πανναξιακού κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν δικαίωμα στους Συριανούς να κάνουν δειλά βήματα ανόδου, χωρίς ωστόσο να απειλούν.

Είχε όμως ξεθυμάνει και η επιθετική δραστηριότητα των μπλε, που απείλησαν μόνο με ένα φάουλ του Κωτσαρή που έδιωξε στο Γ ο Λοίσιος και με μία κοντινή κεφαλιά υπό πίεση του Κούτρου λίγο άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία όμορφη ατομική προσπάθεια του Κ. Ρούσσου που κοντραρίστηκε λίγο πριν μπει απειλητικά στην περιοχή.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΞΕΝΙΚΑΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

NAXOS MAYROSΤο μεγάλο κενό του Πάγου στο κέντρο και η αδυναμία του στην μετάβαση από άμυνα σε επίθεση φώναζε και ο κόυτς των κόκκινων το είδε και το έλυσε.

Η τοποθέτηση του Βάλβη δίπλα στον Γ. Ρούσσο και η μετάθεση του Αργυρού στο αριστερό φτερό, έδωσε λύσεις.

Ο Βάλβης είχε την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να πάρει τις πρώτες μπαλιές και να σπάσει στις πτέρυγες με σιγουριά.

Παράλληλα μετέδωσε αυτήν την σιγουριά σε όλη την ομάδα, πήραν θάρρος και πρωτοβουλίες αρκετοί συμπαίκτες του, ο Αναγνωστόπουλος δέσποζε πίσω και ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε.

Ο Παράβαλος, που αποβλήθηκε στην παράταση έδωσε κινητικότητα στην επίθεση με την είσοδο του και παρά το ότι δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες, ο Πάγος ήταν η ομάδα που έδειχνε να ελέγχει το ματς.

Αντίθετα ο Πανναξιακός που έβλεπε να μην του βγαίνει η τακτική του, αγχώθηκε, οι δημιουργικοί του παίκτες δεν ήταν στην καλύτερη τους μέρα και το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, χωρίς ρυθμό και χωρίς εμπνεύσεις.

Ο Πάγος που συνέχιζε να είναι καλύτερος στο 92' έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το κόλπο γκρόσο με τον Χούρο που από σύγχυση σε σέντρα σουτ του Πρίντεζη και αβέβαιη απόκρουση του Τσουκαλά απέτυχε από πολύ κοντά να σκοράρει, καθώς το σουτ του κοντραρίστηκε την τελευταία στιγμή και μόνο του κέρδος ήταν ένα κόρνερ.

ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Η κούραση και οι συχνές διακοπές δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο στον έξτρα χρόνο.

Στο 95' όλος ο Πανναξιακός διαμαρτυρήθηκε ζητώντας παράβαση για έξοδο του τερματοφύλακα Λοίσιου με την μπάλα στα χέρια εκτός περιοχής, που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του ρέφερι.

Στο 114' ο Βάλβης έσπασε την μπάλα στον Τρόκα που από πλάγια σούταρε άστοχα και στο 120' αναταραχή στα καρέ του Πάγου, που από το 116' έπαιζε με παίκτη λιγότερο αφού ο Παράβαλος απώθησε εκτός φάσης τον Παπανικολάου και αποβλήθηκε με την υπόδειξη του κ. Μουτάφη ,ο Παπανικολάου από πολύ κοντά δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε και έτσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτυ, όπου ήταν η μεγάλη στιγμή του Τσουκαλά.

Η σειρά των πέναλτυ

Κωτσαρής 1-0

Κ. Ρούσσος απόκρουση Τσουκαλά

Γαλάνης 2-0

Γ. Ρούσσος 2-1

Κατσούδας 3-1

Ξένος 3-2

Κούτρος 4-2

Πάπιτσης απόκρουση Τσουκαλά

Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί και αποθέωση από τους φιλάθλους της Νάξου, αλλά και χειροκρότημα όλων στους ηττημένους, ένα ωραίο φινάλε που απάλυνε τις άσχημες εντυπώσεις από μεμονωμένες αντιδράσεις κάποιων κυρίως στην ανάπαυλα.

Η διαιτησία των κ.κ Δεληγιάννη-Αρμακόλα-Μουτάφη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε έναν δύσκολο τελικό, με καθαρές πάντως μονομαχίες και γενικά καλή συμπεριφορά όσων αγωνίστηκαν.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ: (Προμπονάς), Τσουκαλάς 8.5, Καρελέμογλου 7, Κωτσαρής 7, Παπανικολάου 7, Κατσάνης 7, Κουφόπουλος 6.5, Χαμηλοθώρης 7, Ευριπιώτης 6.5 [70' λ.τ.Ντάσιος 6], Κωτσαρής 7.5, Λίκα 6 [54' Γαλάνης 7], Κούτρος 7, Κατσούδας 6.5.

ΠΑΓΚΟΣ: Χότζα, Περιστεράκης, Κεραμιώτης, Σφυρόερας, Ανευλαβής

ΑΟ ΠΑΓΟΥ: (Ξενικάκης), Λοίσιος 7, Πάπιτσης 6.5, Αργυρός 6.5 [64' Παράβαλος 7], Σαμιωτάκης 7, Αναγνωστόπουλος 7.5, Ξένος 6.5, Ρούσσος Γ. 7, Ρούσσος Καρ. 7, Πρίντεζης 6.5 [111'Τρόκα], Χούρος 6.5 [96' Ρούσσος Κων.], Βάλβης 7.5.

Δείτε εδώ... φώτος του 33ου τελικού Κυπέλλου Κυκλάδων.

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares