Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 14:58

Αντρικές μάχες - Πρωτοτυπία των Διαιτητών του ΣΕΔΚΑΚ!!!

Μετά από 3 μήνες ανάπαυλα ξεκινά ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος Ανδρών στο Νότιο (και πιο ισχυρό) όμιλο των Κυκλάδων.

Οι τρεις μνηστήρες των δύο θέσεων που οδηγούν στο Final 4 άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος, με μία νίκη έκαστος στα μεταξύ τους παιχνίδια. Το προβάδισμα βάσει της διαφοράς πόντων στην τριπλή ισοβαθμία το έχει ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (+21), με τους Σαντορινιούς του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (-6) να ακολουθούν, αλλά να έχουν και τους δυο αγώνες με τους Ναξιώτες εκτός έδρας, με πρώτο το σημερινό κόντρα στα ΦΑΝΑΡΙΑ (-15).

Προβλέψεις δε μπορούν να γίνουν, αφού το διάστημα απουσίας των ομάδων από τους αγώνες είναι μεγάλο, και επιπλέον δε γνωρίζουμε με ποια όπλα θα εμφανιστούν στη σύνθεσή τους, καθώς ειδικά το ρόστερ των γηπεδούχων μας επιφυλάσσει συχνά εκπλήξεις!

ΦΑΝΑΡΙΑ εναντίον ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ λοιπόν σήμερα (Σάββατο) το βράδυ στις 23:00 στο ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ, με θεατές τους παίκτες του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ, οι οποίοι αύριο στο ίδιο γήπεδο αντιμετωπίζουν τον τυπικά γηπεδούχο ΑΟ ΠΑΡΟΥ στη 01:00μμ, του οποίου η προσπάθεια είναι πραγματικά άξια επαίνων κι ας μην μπορεί να εμφανιστεί ανταγωνιστικός προς τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, ελλείψει μάλιστα κλειστού γυμναστηρίου στην Πάρο.

Αρνητική παράμετρος η ώρα διεξαγωγής του αγώνα. Λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των 2 νησιών ο αγώνας θα διεξαχθεί λίγο μετά την άφιξη της αποστολής των Σαντορινιών στη Νάξο, δηλαδή το νωρίτερο στις 23:00... γεγονός πραγματικά άδικο για ένα τόσο σημαντικό βαθμολογικά και ανταγωνιστικά ματς, το οποίο θα μπορούσε να προσελκύσει πολύ κόσμο στο κλειστό της Νάξου (κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και τώρα!). Απορίας άξιον γιατί δεν υπήρξε αναμονή έστω για μία εβδομάδα ακόμα, οπότε και η αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων θα επέτρεπε τη διεξαγωγή του το απόγευμα του Σαββάτου.

Πρωτοτυπία από τους υπεύθυνους ορισμών του ΣΕΔΚΑΚ!

Για πρώτη φορά στις Κυκλάδες θα γίνει κλήρωση για τους διαιτητές που θα διευθύνουν έναν αγώνα!!! Δύο διαιτητές με έδρα την Πάρο (Ισιγώνης - Κιουλάφας) και δύο με έδρα τη Σαντορίνη (Κλαδιανός - Παπαδημητρόπουλος) θα μετακινηθούν στη Νάξο (κατόπιν κοινής τους συναίνεσης, χωρίς επιπλέον έξοδο για τις ομάδες πέραν των προβλεπομένων) και το δίδυμο που τελικά θα διευθύνει τον αγώνα θα προκύψει με κλήρωση, πριν την έναρξη του παιχνιδιού!!! 

Πιθανότατα (δική μας εκτίμηση) η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται με σκοπό να αντιληφθούν οι ομάδες και κάθε εμπλεκόμενος πως οποιαδήποτε συζήτηση για το ποιος διαιτητής σφυρίζει ποιον αγώνα (συζητήσεις που οργιάζουν σε όλα τα αθλήματα στις Κυκλάδες και γενικά είναι πιο έντονες στα πρωταθλήματα της επαρχίας) είναι περιττή, τουλάχιστον όσον αφορά το Μπάσκετ, καθώς η μεθοδική δουλειά στον ΣΕΔΚΑΚ αποδίδει σιγά - σιγά καρπούς, αφού πλέον ο Σύνδεσμος των κυκλαδιτών διαιτητών αριθμεί πέντε αξιολογημένους στις Εθνικές Κατηγορίες διαιτητές και κάνει συνεχώς προσπάθειες για την επιμόρφωση και τη βελτίωση όλων των μελών του.

                                       

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω e-mailστο MpasketiKos@yahoo.gr

Ξεκίνησε σε Πάρο και Αντίπαρο το PABL! Μπορείτε να ενημερώνεστε και να βλέπετε φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες αυτής της γιορτής του Μπάσκετ μέσω facebook στη σελίδα: PABL Paros Antiparos Basketball League - Πρωτάθλημα Μπάσκετ Πάρου Αντιπάρου.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares