Κυριακή, 30 Απριλίου 2017 22:57

Στα φανάρια η ''σέλφι'' και το ροζ φύλλο του ντέρμπι

«Ψυχωμένος» και «εκρηκτικός» ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια και με πιο καθαρό μυαλό όταν η μπάλα έκαιγε πήρε το ντέρμπι (50-46) απέναντι στον ΑΟ Μυκόνου και έγινε το πρώτο φαβορί για τη κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Μπορεί το ματς να ήταν κακό ποιοτικά αλλά αυτό που είδαμε στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου ήταν μία πραγματική μάχη για τον τίτλο με τα Φανάρια να βγαίνουν τελικά νικητές και να αποτυπώνουν την καθιερωμένη πλέον για τέτοιες περιστάσεις σέλφι και τον ΑΟ Μυκόνου να κάνει ανασύνταξη δυνάμεων για να χτυπήσει τη πρωτιά στον αγώνα του 2ου γύρου προκειμένου να κρατηθεί ζωντανός στην υπόθεση πρωτάθλημα.


Στον αγώνα για το πρωτάθλημα Ανδρών που έγινε το μεσημέρι στο ΔΑΚ Νάξου, Φανάρια και ΑΟ Μυκόνου κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα από πλευρά απόδοσης, με  τον αγώνα να πηγαίνει καθαρά στην ένταση και το πάθος, με το τελικό 50-46 να μαρτυρά από μόνο του ένα «σφιχτό» παιχνίδι.

Αποκάλυψη του αγώνα ο μικρός Κιόσκου από τα Φανάρια, που πέτυχε 16 πόντος με τέσσερα τρίποντα, με τον Νίκο Χάρο να είναι ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους. Τα Φανάρια που επιχειρούν ριζική ανανέωση με το σύνολο της Εφηβικής ομάδας να έχει ενταχθεί στο Ανδρικό τμήμα, στηρίχθηκαν στο πάθος τους και με όπλο την άμυνα και συντριπτική υπεροχή στα αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ, βρήκαν τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» το ματς στην 4η περίοδο και να πάρουν το ροζ φύλλο στο σημαντικό αυτό ντέρμπι.

Από την πλευρά του ΑΟ Μυκόνου, οι 23 πόντοι του Γιάννη Σαχά και οι 12 του αδελφού του Γιώργου δεν στάθηκαν ικανοί να δώσουν το ροζ φύλλο αγώνα στους Μυκονιάτες που είδαν πολλούς παίκτες τους να βρίσκονται σε κακή μέρα. Βέβαια για τους μαχητικούς Μυκονιάτες και φιναλιστ του περσινού πρωταθλήματος, τίποτα δεν έχει τελειώσει, καθώς το παιχνίδι του 2ου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων που πιθανότατα να γίνει στη Τήνο, θα είναι αυτό που κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η ροή του αγώνα

Αναφορικά με το παιχνίδι, σε όλη τη διάρκεια του οι ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο με τον ΑΟ Μυκόνου να έχει την υπεροχή του σκορ αλλά με διαφορά μικρότερη των 7 πόντων, που ήταν και το μεγαλύτερο άνοιγμα στην αναμέτρηση (32-39).  

Το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε ότι θα έχουμε μία μάχη με το 16-18 να αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.  Η ισορροπία δεν χάλασε ούτε με τη λήξη του ημιχρόνου (26-27).

Ο ΑΟ Μυκόνου άνοιξε τη διαφορά στο +7 στην 3η περίοδο με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 32-39. Οι Μυκονιάτες σε αυτό σο σημείο έδειχναν ότι θα φύγουν με κάτι καλό από το παιχνίδι, καθώς το 6-12 της περιόδου μαρτυρούσε ότι τα Φανάρια ήταν πλέον κουρασμένα.

Όμως οι γηπεδούχοι είχαν άλλη άποψη και στην 4η και τελευταία περίοδο μίλησε ο «πιτσιρικάς»… Ο Κιόσκου με 3 τρίποντα ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της ανατροπής των Φαναριών, που με ένα καταιγιστικό 18-7 πήραν το παιχνίδι με 50-46 τελικό σκορ.

ΑΠΑΣ τα Φανάρια – ΑΟ Μυκόνου 50-46

Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος - Θεοδοσίου

Δεκάλεπτα: 16-18, 10-9, 6-12, 18-7

Φανάρια (Μάμμος): Μουστάκης, Κιόσκου 16 (4), Φρατζέσκος, Χουζούρης 4, Προμπονάς 4, Βαλλέτας, Βασιλάκης, Χάρος 18 (1), Γιαμούρης 2, Βοτυρόπουλος 6, Ναυπλιώτης, Μαργαρίτης.

ΑΟ Μυκόνου (Σκόρδος): Κολιούλης 2, Μονογυιος, Βίγκου, Σαχάς Ι., 23 (3), Σαχάς Γ. 12 (1), Κουτσούκος, Μπαλλας 1, Κουσαθανάς, Βασίλιεβ – Λεβογιάννης 3 (1), Κέφης 3, Μπελλης 2.

Φωτοστιγμές και βίντεο από το Φανάρια - ΑΟ Μυκόνου (50-46)

FASI ME AO MYKONOY

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares