Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 16:49

Η Τήνος τιμάει τους πρωταθλητές του Περιστεριώνα…

Τα γιορτινά της είναι έτοιμη να φορέσει το επόμενο σαββατοκύριακο (28,29/4) η Τήνος! Οι διοικούντες τον σύλλογο του Περιστεριώνα σε συνεργασία με τον δήμο Τήνου διοργανώνει μπασκετικό τουρνουά με την ονομασία “Tinos Basketball Meeting”, προκειμένου να τιμήσει τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής του συλλόγου, το εφηβικό, τις κορασίδες και το παιδικό για τις κατακτήσεις των τριών πρωταθλημάτων της ΕΣΚ Κυκλάδων.

yhfgholiguf.jpg

Και μπορεί τόσο οι παίδες, όσο και οι κορασίδες να πήραν μέρος πριν από λίγες ημέρες στην Β’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Αθήνα, ωστόσο οι έφηβοι λόγω προσωπικών λόγων του προπονητή τους, του Αντώνη Βιδάλη δεν συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς. Οπότε πρόκειται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία αφενός για μία ακόμη μπασκετική εμπειρία και αφετέρου οι κάτοικοι του νησιού της Μεγαλόχαρης να τιμήσουν τους πρωταθλητές των τριών προαναφερθέντων κατηγοριών στην τελευταία τους παράσταση για φέτος στο Κλειστό Γυμναστήριο “Τήνια 1895”, το οποίο αναμένεται να ζήσει μεγάλες πιένες.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στην γιορτή, όμως, αυτή δεν θα είναι μόνοι τους… Στο διήμερο αυτό τουρνουά θα συμμετέχουν και τρεις ομάδες με την δική τους ιστορία στον χώρο του αθλητισμού. Εν αρχή ην ο πρωταθλητής εφήβων τη φετινή σεζόν Ολυμπιακός Πειραιώς, την αποστολή του οποίου θα συνοδεύσει ο “τίμιος γίγαντας” του Ευρωμπάσκετ του 1987 και νυν τεχνικός διευθυντής των “ερυθρόλευκων”, ο Αργύρης Καμπούρης.

Εν συνεχεία, η εφηβική ομάδα ενός ιστορικού σωματίου, ο Μίλωνας Νέας Σμύρνης, ο οποίος ιδρύθηκε το 1937 και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (1963) και το ανδρικό τμήμα έχει αγωνιστεί σε δύο περιστάσεις στην Α1, την κορυφαία κατηγορία των ελληνικών πρωταθλημάτων.

Τέλος, ο …γείτονας ΑΟ Μυκόνου. Μια ομάδα με την δική της ιστορία στις Κυκλάδες. Φιναλίστ φέτος του εφηβικού τμήματος στο φάιναλ φορ της Τήνου κατακτώντας την δεύτερη θέση, ενώ στους άνδρες κατακτώντας την πρώτη θέση του Α’ ομίλου συμμετέχει στην ημιτελική φάση των πλέι όφ, αντιμετωπίζοντας στην σειρά τον ναξιώτικο σύλλογο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Γιάννης Χρυσανθόπουλος, ο Δημήτρης Αποσκίτης και ο Γιώργος Σκόρδος, οι προπονητές του Ολυμπιακού, του Μίλωνα και του ΑΟ Μυκόνου, μας έκαναν την ιδιαίτερη τιμή να μας μιλήσουν στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας στην Αθήνα Ιωάννη Νοταρά για την συμμετοχή των ομάδων τους σε αυτή την γιορτή για την Τήνο και το μπάσκετ του νησιού.

osfpfyftuygiuho.jpg

«Πρόκειται για μια ωραία πρωτοβουλία των ανθρώπων του Περιστεριώνα που διοργανώνει αυτό του τουρνουά για να τιμήσει τους πρωταθλητές του και τους αξίζουν πολλά μπράβο», δήλωσε ο Γιάννης Χρυσανθόπουλος και πρόσθεσε: «Το επίπεδο του μπάσκετ στις Κυκλάδες ανεβαίνει συνέχεια. Η κατασκευή νέων γηπέδων και η διεξαγωγή τέτοιων αγώνων βοηθάει τους νεαρούς παίκτες να εξελιχθούν. Βέβαια, το χειμώνα τα πράγματα είναι δύσκολα σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις τους, αλλά αυτό που μετράει είναι η διάθεση και το μεράκι που διαθέτουν οι άνθρωποι των εκάστοτε συλλόγων να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος».

ao_parou565851.jpg

Σύμφωνα, πάντως με το ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στην Τήνο μόλις με τρεις παίκτες από την εφηβική ομάδα που κατέκτησε πρόσφατα το πανελλήνιο πρωτάθλημα, τους Παναγιώτη Οικονόμου, Δημήτρη Κατσίμπα και Νίκο Χάλιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τη φετινή σεζόν θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά κυκλαδίτικη ομάδα σε φιλική αναμέτρηση.

Η πρώτη ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όπου ο ΑΟ Πάρου στο βοηθητικό του ΣΕΦ είχε αγωνιστεί με τους Πειραιώτες με τον προπονητή των “κυανόλευκων” Θοδωρή Καζακίδη να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του στην αναμέτρηση αυτή.

milonasdxfghljkl.jpg

«Είναι πολύ σημαντικό για το νησί της Τήνου να υπάρχει αυτή η δραστηριότητα», τόνισε ο Δημήτρης Αποσκίτης και πρόσθεσε: «Η συμμετοχή η δική μας σε αυτό το τουρνουά έχει σκοπό να αρχίσουμε να βγάζουμε σιγά-σιγά και τη νέα φουρνιά της εφηβικής ομάδας, ενώ σε ό,τι αφορά την γιορτή αυτή του μπάσκετ αποτελεί τιμή για εμάς η πρόσκληση αυτή. Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί. Άνθρωποι ικανοί και με μεράκι που λατρεύουν το μπάσκετ. Η Τήνος αποτελεί έναν ιδιαίτερο καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό και τους ευχαριστούμε πολύ».

31044468_2126381534273106_437605945682427904_n.jpg

Αντίπαλοι μόνο στο παρκέ φαίνεται πως είναι Περιστεριώνας και ΑΟ Μυκόνου, κάτι που φανερώνουν και τα λόγια του προπονητή του δεύτερου, Γιώργου Σκόρδου: «Ο αθλητικός σύλλογος ΤΑΚ Περιστεριώνας εδώ και δύο δεκαετίες προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει την ευκαιρία στους αθλητές του να συμμετέχουν σε μπασκετικά τουρνουά φιλοξενώντας ομάδες τόσο από τις Κυκλάδες, όσο και από την υπόλοιπη μπασκετική Ελλάδα. Αυτή την χρονιά έχουμε την τιμή και την χαρά να συμμετέχουμε και εμείς του ΑΟ Μυκόνου με την εφηβική ομάδα (αθλητές γεννημένους το 2001-2002). Οφείλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση και την φιλοξενία το σύλλογο και βεβαίως τον προπονητή και φίλο μου Αντώνη Βιδάλη. Επίσης να δώσω συγχαρητήρια για την πολυετή προσπάθεια που κάνει ο Αντώνης και όσοι τον στηρίζουν στην καλλιέργεια του αθλήματος. Εύχομαι οι αθλητές, οι γονείς τους και οι φίλαθλοι να χαρούν τα παιχνίδια».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αν και ακόμα δεν έχουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας, το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής. 

Σάββατο 28 Απριλίου:

  • Αθλητικός Όμιλος Νέας Σμύρνης - O Mίλωνας- Αθλητικό Όμιλος Μυκόνου 5:30 μ.μ.
  • Περιστεριώνας Τήνου - Ολυμπιακός Πειραιώς 8:00 μ.μ.

Κυριακή 29 Απριλίου:

  • Περιστεριώνας Τήνου - Αθλητικός Όμιλος Νέας Σμύρνης - Ο Μίλωνας 9:15 π.μ.
  • Αθλητικός Όμιλος Μυκόνου - Ολυμπιακός 11:30 π.μ.

-

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares