Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 09:48

Τσάμης: «Είναι δύσκολος ο ρόλος αλλά με ψυχραιμία όλα γίνονται - Να βοηθήσω τα παιδιά στο πνευματικό κομμάτι»

Ο Α.Ο. Μυκόνου υποδέχεται (23/03) τον Μίλωνα, σε αγώνα για την 28η αγωνιστική της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και οι προπονητές των δύο ομάδων, Άγγελος Τσάμης και Μιχάλης Κουρής μίλησαν για την αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα είπαν στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά

Ο Άγγελος Τσάμης είπε:

Για το παιχνίδι με τον Μίλωνα: «Είναι από μόνο του πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο Μίλωνας είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να ξεκινήσουμε με τον ίδιο γνώμονα, δηλαδή απ’ την άμυνα και σιγά-σιγά να πηγαίνουμε στη επίθεση και να ζούμε κάθε στιγμή μοναδικά. Είναι ένα ματς που θα έχουμε δίπλα μας τον κόσμο μας και θα μάς βοηθάει. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε σε κανένα σημείο του αγώνα και αν είναι να χάσουμε τουλάχιστον να έχουμε παλέψει μέχρι το τέλος».

Για τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές: «Είναι πολύ δύσκολο το πρόγραμμά μας. Πήραμε το μπουστάρισμα με τη νίκη στο Σχηματάρι, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Πρέπει να προχωρήσουμε, μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για τη νίκη στο Σχηματάρι επί του Ερμή: «Όταν αλλάζεις δύο προπονητές και μάλιστα πριν το τέλος είναι δύσκολο για όλους και η ευθύνη βαραίνει αρκετά και τους παίκτες, δεν είναι μόνο για όποιον θα αναλάβει στο τέλος. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που κάνουμε έχει μια αξία και μια ευθύνη την οποία πρέπει να την αναλάβουμε όλοι μας. Αυτό έδωσα στα παιδιά να καταλάβουν και έδειξαν μια σύμπνοια στο παιχνίδι με τον Ερμή, βγάζοντας μια ένταση. Τους είπα ότι δεν πρέπει να κοιτούν καν τα ατομικά τους στατιστικά, αλλά μόνο την ομάδα. Είμαστε απ’ τις χειρότερες άμυνες στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Τους εξήγησα πως πρέπει να δείξουμε διάθεση στην άμυνα πρώτα απ’ όλα, γιατί επιθετικό ταλέντο έχουν απίστευτο. Απ’ αυτό πήραμε την ένταση που χρειαζόμασταν και φτάσαμε στη νίκη αυτήν».

Για το ότι είναι ο πρώτος προπονητής της Μυκόνου: «Η μετάβαση ήταν πολύ γρήγορη σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Είναι μια “καυτή πατάτα” κατά κάποιον τρόπο, αλλά, επειδή είμαι της ομάδας και γνωρίζω καλύτερα τα πράγματα και τους παίκτες, δέχθηκα ν’ αναλάβω αυτόν τον ρόλο. Είναι δύσκολος ο ρόλος αυτός, αλλά με ψυχραιμία όλα γίνονται. Εμένα ο σκοπός μου αυτήν τη στιγμή είναι να βοηθήσω τα παιδιά περισσότερο στο ψυχολογικό και το πνευματικό κομμάτι. Πιστεύω ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά με το προηγούμενο ματς στο Σχηματάρι, στο οποίο ήμασταν πολύ καλοί. Είχε ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα αυτή η νίκη για εμάς για τη συνέχεια».

Ο Μιχάλης Κουρής μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον Α.Ο. Μυκόνου: «Δεν κοιτάμε τη θέση που έχει η Μύκονος, αλλά τους παίκτες και, μάλιστα, πάρα πολύ σοβαρά. Τους υπολογίζουμε όλους. Έχει και δύο παιδιά “δικά” μου, τον Ευστρατίου και τον Σταμάτη, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει απ’ την Ευρυάλη όταν ήμουν εγώ. Με το μπάτζετ που έχει η Μύκονος θα έπρεπε να ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία. Έδειξε μια άλλη εικόνα στο Σχηματάρι. Το βλέπουμε πολύ σοβαρά το παιχνίδι. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και έχει παίξει πολύ καλύτερα με τον κόουτς Τσάμη, βάσει αποτελεσμάτων. “Κυνηγούν” να ανέβουν όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, γιατί ήταν και πάντα θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη η Μύκονος».

Για το αν είναι καθοριστικό αυτό το ματς για τον Μίλωνα: «Όλα τα ματς είναι καθοριστικά για ‘μας στη θέση που βρισκόμαστε και με τις ήττες που έχουμε κάνει. Για όλους είναι καθοριστικά τα παιχνίδια πλέον, είναι ένα πάρα πολύ ωραίο πρωτάθλημα και δύσκολο. Μια ήττα και μια νίκη σε ανεβάζει 1-2 θέσεις, αλλά και σε κατεβάζει. Εμείς δεν έχουμε περιθώριο άλλης ήττας. Βλέπουμε βδομάδα-βδομάδα και παιχνίδι-παιχνίδι. Είναι τελείως διαφορετικό το να κάνεις 3/3 νίκες απ’ το να κάνεις 3/3 ήττες. Μπορεί μετά το πέρας ης 28ης αγωνιστικής να ισοβαθμήσουμε κάποια στιγμή και στη 2η θέση 5 ομάδες».

Για τα δύο παιχνίδια έπειτα από αυτό με Α.Σ. Παπάγου και ΝΕΜ εκτός: «Ο Παπάγου είναι μια επικίνδυνη ομάδα, έχει κάνει μεγάλα “διπλά”. Τα παιδιά τα γνωρίζω και έχω περάσει και απ’ τον Παπάγο. Και αυτό το ματς το κοιτάμε με σοβαρότητα, πόσο μάλλον και αυτό με τη ΝΕΜ που είναι αγώνας πλασαρίσματος ουσιαστικά».

Για το τι προσπάθησε να αλλάξει στην ομάδα με τον ερχομό του: «Εγώ και ο βοηθός μου, Αντώνης Κουρμούλης, έχουμε προσαρμοστεί στα παιδιά περισσότερο. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που ο Μίλωνας είχε έναν πολύ καλό προπονητή, τον Νίκο Καραγιάννη. Δε μπορείς ν’ αλλάξεις κάτι επιθετικά, κοιτάς περισσότερο στην άμυνα και την ψυχολογία. Σ’ αυτό το διάστημα δε μπορούμε να κάνουμε πολλά και αυτό που κερδίζουμε κάθε μέρα είναι χρόνος. Κερδίζουμε μια ακόμα βδομάδα να δουλέψουμε, να βάλουμε περισσότερα πράγματα, τη φιλοσοφία μας όσο μπορούμε. Περισσότερο είναι η ψυχολογία. Κάποια παιδιά έχουν “τραβήξει” 6-7 μήνες μεγάλη ένταση κι αυτό δεν είναι εύκολο. Περισσότερο προσπαθούμε αμυντικά να μάθουν τις συνεργασίες μεταξύ τους και επίσης να βάλουμε τον Μπράιαντ μες στο σύνολο. Το καλό με αυτήν την προσθήκη είναι ότι φέραμε έναν Αμερικάνο που γνωρίζει την κατηγορία και τους παίκτες. Έχει προσαρμοστεί πολύ καλά. Σε όλα τα ματς που έχει παίξει είναι πολύ καλά. Είναι πάρα πολύ καλός και μας έχει βοηθήσει εννοείται».

Για τον Μίλωνα: «Ο Μίλωνας φτιάχτηκε για ν’ ανέβει στην Α1. Το υλικό είναι πάρα πολύ καλό, το μπάτζετ μας, όλα. Ωστόσο φέτος είναι πάρα πολύ δύσκολη η Elite League. Δεν υπάρχει παιχνίδι η βδομάδα που μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάτι δεδομένο. Γενικά και όταν φτάνουμε και στο τέλος υπάρχει ο παράγοντας κούρασης και τραυματισμών. Το πρωτάθλημά μας είναι πιο ωραίο και απ’ τη Basket League».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares