Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 19:43

Ο Πανιώνιος νίκησε τον Ηλυσιακό και ξέφυγε στο +10

Το σημαντικότερο βήμα για την επιστροφή του στις επαγγελματικές κατηγορίες πραγματοποίησε σήμερα (11/2) ο Πανιώνιος, αποτελώντας πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί στη μάχη του 4ου ομίλου!

Η ομάδα του Κ. Γεωργιάδη πέρασε νικηφόρα από το δημοτικό στάδιο του Ζωγράφου, όπου επικράτησε με 1-0 του Ηλυσιακού και αποσπάστηκε στο +10 στην κορυφή της κατάταξης, αφού την ίδια ώρα ο Εθνικός γνώριζε την εντός έδρας ήττα από τον Αλμυρό (0-2)! Από την άλλη, η ομάδα του Α. Μαντζούνη πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, «άγγιξε» την ισοφάριση σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως στο τέλος έμεινε με την ικανοποίηση της μεγάλης προσπάθειας στον αγωνιστικό χώρο και της εν γένει εξαιρετικής φετινής παρουσίας στο Πρωτάθλημα.

Μπροστά σε μία κατάμεστη εξέδρα από περίπου 2.000 φιλάθλους (οι περίπου 400 υποστηρικτές του Πανιωνίου), οι οποίοι δημιούργησαν εξαιρετική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, οι κυανέρυθροι πήραν το «τρίποντο» χάρη σε ένα γκολ που σημειώθηκε στο 22ο λεπτό, όταν μετά από κλέψιμο της μπάλας στον χώρο του κέντρου, ο Γεμιστός πραγματοποίησε κούρσα από την αριστερή πτέρυγα, έξω από την περιοχή έφερε την μπάλα στο δεξί πόδι και την πέρασε παράλληλα προς τον Αρναρέλλη, εκείνος έπιασε το σουτ με το αριστερό πόδι και η μπάλα κατέληξε στην εστία του Λέτσο, αφού πρώτα άλλαξε η τροχιά της και από το σώμα του Παρασκευόπουλου (0-1). Λίγο νωρίτερα, στο 18ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει μία καλή ευκαιρία για γκολ, όταν ο Γροντής από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άψυχα και, έτσι, η μπάλα αποκρούστηκε από τα σώματα των αμυνομένων.

Στο πρώτο μέρος οι κυανέρυθροι είχαν μία ελαφρά υπεροχή, κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες και επί της ουσίας δεν απειλήθηκαν από τους κιτρινόμαυρους, που δεν είχαν καθαρό μυαλό στις επιθετικές τους προσπάθειες. Λίγο πριν την ανάπαυλα, πάντως, θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κάτι καλό σε μία φάση που προέκυψε από λάθος στο δεξί άκρο της άμυνας του Πανιωνίου. Ωστόσο, οι παίκτες του Ηλυσιακού ολιγώρησαν, δεν εκτέλεσαν σε πρώτο χρόνο και είδαν την ευκαιρία να χάνεται.

ilisiakos-panionios-1.jpg

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, έφταναν πρώτοι στην μπάλα στις περισσότερες διεκδικήσεις και δημιούργησαν προϋποθέσεις ισοφάρισης, «καρδιοχτυπώντας» τους αντιπάλους τους κυρίως σε δύο περιπτώσεις. Στο 69ο λεπτό ο Κασσιανός υποδέχθηκε την μπάλα από απομάκρυνση της άμυνας, έφερε την μπάλα στο δεξί πόδι και από πλάγια θέση έπιασε έναν «κεραυνό», με τον οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Στη συνέχεια, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και απομακρύνθηκε από τους αμυνόμενους. Επτά λεπτά αργότερα (76') πάλι ο Κασσιανός είχε τη στιγμή του για το γκολ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια στο σουτ που επιχείρησε από το σημείο του πέναλτι και έχοντας γυρίσει όμορφα το κορμί του προς την εστία.

Στα τελευταία λεπτά, οι κιτρινόμαυροι επιδίωξαν με μεγάλες μεταβιβάσεις και σέντρες να φέρουν την μπάλα προς την περιοχή του Πανιωνίου, ενώ σε μία περίπτωση υπήρξε εκ νέου ολιγωρία στην εκτέλεση, από την προσπάθεια εύρεσης οπτικού πεδίου προς την εστία του Σκαφίδα. Από την άλλη, οι παίκτες του Πανιωνίου διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους, «ροκάνισαν» τον χρόνο και κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, που ήταν συγχρόνως και η πρώτη εντός έδρας ήττα του Ηλυσιακού στο Πρωτάθλημα!

Όσον αφορά στη διαιτητική τριάδα, χωρίς να υπάρχει η δύσκολη φάση στο παιχνίδι, σε αρκετές περιπτώσεις με τις υποδείξεις της προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στις τάξεις του Ηλυσιακού.

Διαιτητές: Ζέστας, Κουρκουνασιός-Σηφάκης (Πειραιώς)

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ανδρέας Μαντζούνης): Λέτσο, Χριστόπουλος, Παρασκευόπουλος, Τσέργας, Σουβατζόγλου, Ταχιράι, Κασσιανός, Χαρίτος, Κράσι (27' λ.τρ. Καλός), Μακρίδης (60' Γιαννόπουλος), Λέκκας (72' Καραγιάννης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Σκαφίδας, Χοτζάλι, Παυλάκης, Καλύβας, Ζούλιας, Μπρέγκου, Αρναρέλλης, Πότσι, Γεμιστός (84' Ιγνατίδης), Γροντής (77' Στούπης), Μπουρλάκης (68' Καλάγια).

Κατηγορία Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares