Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 12:15

Βρούτσης: «Tα Τήνια θα θεσμοθετηθούν να γίνονται κάθε ολυμπιακή χρονιά»

Με τεράστια επιτυχία και πάνδημη συμμετοχή των κατοίκων της Τήνου κάθε ηλικίας αναβίωσαν τα «Τήνια 1895», μετά την πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση να ενταχθούν στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας & Αξιών, Δημήτριος Βικέλας».

Οι εκδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να κορυφωθούν αύριο, Τρίτη 9 Απριλίου στη Σύρο.

Τις εκδηλώσεις αθλητικού, παιδαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα πλαισίωσαν Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές μας, που με πολλή χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αναπληρωτή Υπουργού, Γιάννη Βρούτση.

Τον Δήμαρχο Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά, πλαισίωσε και ο Δήμαρχος Σύρου, Αλέξης Αθανασίου, και αμφότεροι θα παραβρεθούν και στις εκδηλώσεις της Σύρου το ερχόμενο διήμερο.

Συγκεκριμένα στην Τήνο βρέθηκαν οι:

ü Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ταεκβοντό, Μιχάλης Μουρούτσος

ü Οι χάλκινες Ολυμπιονίκες με την ομάδα του Ανσάμπλ, Κλέλια Πανταζή και Μαρία Γεωργάτου

ü Η επί 6 συνεχόμενες φορές συμμετάσχουσα σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της σκοποβολής, Άγη Κασούμη και επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)

ü Ο Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου το 2004, Άγγελος Χαριστέας και η

ü Εμβληματική μαραθωνοδρόμος μας, κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στις γυναίκες και Ειδική Σύμβουλος του Αναπλ. Υπουργού Γ. Βρούτση, Μαρία Πολύζου

ü O «χρυσός» το 2004, ως τεχνικός των Μπίμη και Συρανίδη, Ομοσπονδιακός προπονητής των καταδύσεων, Πέτρος Φυρίγος

ü Η νυν πρόεδρος του ΟΑΚΑ και πρώην πρωταθλήτρια καταδύσεων Γωγώ Φυρίγου

Οι προαναφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να μυήσουν τα παιδιά στα αγωνίσματά τους, να παίξουν μαζί τους και να λύσουν κάθε απορία τους εμπνέοντάς τα και μεταλαμπαδεύοντάς τους τις αξίες του Αθλητισμού.

Μαζί τους ήταν και ο γ.γ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, με 5 συμμέτοχες σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών.

«Αναβιώσαμε μετά από πολλές δεκαετίες τα «Τήνια», το προανάκρουσμα των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Αισθανόμαστε ότι γράφουμε ιστορία, διότι τα Τήνια, θα θεσμοθετήσουμε να γίνονται κάθε ολυμπιακή χρονιά. Πριν την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, θα διοργανώνεται σε Τήνο και Σύρο η Εβδομάδα Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών στη μνήμη του Δημήτριου Βικέλα, και θα αναβιώνονται τα Τήνια. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα με μένα στο τιμόνι του Αθλητισμού», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, που παραβρέθηκες σε όλες τις εκδηλώσεις των «Τηνίων». Παράλληλα, συνεχάρη τις τοπικές αρχές για την άψογη συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού στην υλοποίηση της ιδέας της αναβίωσης.

Από τις συγκινητικότερες στιγμές των διήμερων εκδηλώσεων στο όμορφο νησί της Τήνου ήταν η συμβολική σκυταλοδρομία 3 χλμ, με ένα μαρμάρινο περιστέρι να περνάει από χέρι σε χέρι των δρομέων για να φτάσει στο τέρμα της διαδρομής συμβολίζοντας την ειρήνη και την

εκεχειρία όλων των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς ευχαρίστησε τον κ. Βρούτση για την άμεση ανταπόκρισή του στην εισήγηση για αναβίωση των Τηνίων και υποσχέθηκε πως θα ο Δήμος θα συνδράμει τα μέγιστα για την καθιέρωσή τους.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η Έκθεση με τίτλο «Τήνια 1895! Το προανάκρουσμα τον Ολυμπιακών αγώνων του 1896», στη Μοσχούλειο Σχολή, όπου οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν σε σπάνια ντοκουμέντα από τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Στην Έκθεση φιλοξενήθηκαν και τα Ολυμπιακά μετάλλια των Στέλιου Μυγιάκη, Πύρρου Δήμα, Άννας Βερούλη και Χαράλαμπου Ταϊγανίδη, καθώς και το Ευρωπαϊκό μετάλλιο του Κώστα Κουκουδήμου, όλα δωρεές από τους αθλητές στο Πανελλήνιο Ιερό Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, που ευγενικά τα παραχώρησε για την Εκθεση.

Μετά το τέλος της ξενάγησης το Υπουργείο Αθλητισμού, δια χειρός του αρμοδίου Αναπληρωτή Υπουργού, Γιάννη Βρούτση, απένειμε τιμητικές πλακέτες στα 4 αθλητικά σωματεία του νησιού που συμμετείχαν δυναμικά στις εκδηλώσεις

Ø ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΑΝΤΑΣ ΤΗΝΟΥ

Ø ΠΑΝΤΗΝΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΝΟΥ

Ø ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΤΗΝΟΥ

Ø ΤΗΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ

Τιμητική πλακέτα παρέλαβαν και οι συμμετέχοντες Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές καθώς και

ü Ο Δήμαρχος της Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς

ü Ο πρώην Δήμαρχος Τήνου που παρουσίασε στην Έκθεση μέρος της προσωπικής του Συλλογής, Σάββας Απέργης

ü Ο κ. Νίκος Καμολίνος, εθελοντής για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα και για την προαγωγή του αθλητισμου χωρίς διακρίσεις.

ü Το Σωματείο ΑμεΑ «Όλοι έχουμε δικαίωμα»

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares