Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 14:42

Νέο τρίποντο ο σοβαρός Αίας. 2-0 την Θύελλα

Με την ίδια συνταγή και το ίδιο καθαρό σκορ ο Αίας Σύρου, πέρασε και το δεύτερο εμπόδιο στην διαδικασία των μπαράζ για τον τίτλο του Κυκλαδικού πρωταθλήματος, κερδίζοντας μετά τον Πανθηραϊκό και την άλλη Σαντορινιά ομάδα την Θύελλα Καμαρίου.

8IRA LYGNOY EKOΈνα δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα των δύο ομάδων και ιδιαίτερα μετά την αποτυχία της Θύελλας να σκοράρει στις ευκαιρίες που δημιούργησε και να αλλάξει την ψυχολογία του αγώνα.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Οι μετέπειτα νικητές δεν ξεκίνησαν καλά.

Η Θύελλα πάτησε με αξιώσεις στο κέντρο, είχε επιθετικές τάσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να γίνεται απειλητική, πλην ίσως της φάσης του 12' όταν ο Γιουρέλης από καλή θέση σούταρε, αλλά η κόντρα των αμυντικών οδήγησε την μπάλα στα χέρια του Συριανού.

Στο διάστημα αυτό ο Αίας μόνο κάποια επικίνδυνα στημένα αποκόμισε από την επιθετική του δραστηριότητα, που κατά κανόνα όμως δεν εκτελέστηκαν σωστά και οι παίκτες του τα σπατάλησαν στην προσπάθεια τους για κάποια κομπίνα.

Βέβαια παρά την απουσία φάσεων, το παιχνίδι είχε ρυθμό και ενδιαφέρον, δεδομένου του επιθετικού προσανατολισμού και των δύο ομάδων.

Μετά το 30' οι Συριανοί ανέβηκαν, άρχισαν να παίρνουν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, βελτίωσαν το δημιουργικό τους κομμάτι και στο 38' άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Κώτση μετά από αριστουργηματική σέντρα-ξυραφιά του Φουάση.

aias-8yella-16-3-2014-1

ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

THIRA THIRAIKH METAFORES041Με το ξεκίνημα στην επανάληψη οι φάσεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μόλις στ πρώτα δευτερόλεπτα ο Μπόριτς πήγε να αιφνιδιάσει, αλλά είδε το σουτ του να σταματά στο κάθετο δοκάρι.

Στο 50' ο Μπόριτς με φάουλ από πλάγια δεξιά βρήκε τον Μπαλόπιτα στην μικρή περιοχή που και αυτός με κοντινή κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ξαγοράρη και στην επαναφορά νέα κεφαλιά του Κώτση προσέκρουσε πάλι στο οριζόντιο αυτή τη φορά 

 δοκάρι, σε μία σπάνια διπλή ευκαιρία.

Ήταν φανερό ότι ο Αίας δεν ήθελε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ παγώνοντας τον ρυθμό, αντίθετα δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες με κορυφαία το πλασέ του Μπόριτς από την μικρή περιοχή, μετά από εμπνευσμένη ασσίστ του Κώτση, που έσωσε ο Ξαγοράρης.

Η Θύελλα αφού γλύτωσε στις αρχές της επανάληψης, με κάποιες αλλαγές του κ. Κατζέλη στην επίθεση έψαξε το γκολ κυρίως με αντεπιθέσεις και είχε δύο σπουδαία τετ α τετ, στο 54' με τον Αρβανίτη και στο 65' με τον Γιουρέλη.

Οι φάσεις προήλθαν από λάθη της άμυνας, αλλά ο Συριανός με αποφασιστικές εξόδους απέτρεψε το γκολ για τους Σαντορινιούς.

Τελικά στο 76' δόθηκε τέλος στην Ρώσικη ρουλέτα και στον αγωνιώδη χαρακτήρα, που είχε αποκτήσει το ματς.

 

aias-8yella-16-3-2014-2

Πάλι ο Φουάσης βγήκε από δεξιά και είχε την ψυχραιμία μετά την κόντρα στην πρώτη απόπειρα να σεντράρει, να σημαδέψει με ακρίβεια στο δεύτερο δοκάρι τον Σαγκινέτο που με ένα σκαστό βολέ, τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι.

THIRA XALARHSΟ νεαρός μπακ Αντώνης Φουάσης, είχε παρουσιαστεί κουρασμένος στο εναρκτήριο παιχνίδι, καθώς είχε ταξιδέψει στην Χαλκίδα για τον αγώνα της Μικτής ομάδας νέων της περιφέρειας Αιγαίου, όπου διακρίθηκε, σήμερα όμως παρουσιάστηκε έτοιμος και ήταν καθοριστικός στην εξέλιξη, καθώς δημιούργησε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Το ματς κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι την λήξη του και κάποιες φραστικές αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, ευτυχώς δεν χάλασαν την καλή εικόνα των ομάδων.

Τις διαχειρίστηκε άλλωστε και πολύ καλά ο διαιτητής κ. Βακόνδιος, που γενικά είχε μία εξαιρετική απόδοση με τους βοηθούς του κ.κ Νομικό και Μουτάφη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αίας Σύρου: (Ρούσσος Γ.), Συριανός 7.5, Τσιριγώτης 7 (70' λ.τ Βαμβακούσης), Φουάσης 7.5, Μουράι 6.5, Αναγνωστόπουλος 6.5, Καράβας 7, Κώτσης 7, Μπαλόπιτας 7, Σαγκινέτος 7, Μπόριτς 7.5 (85' Σένκα), Ρούσσος 7.

Παγκος: Βασάλος, Ρούσσος Γ., Νικητίδης, Λούσας

Θυελλα Καμαριου: (Κατζέλης Α.), Ξαγοράρης 7, Αργυρός 6.5 (78'Καραμολέγκος), Μπίμπα 6.5, Λυγνός 7, Μπαλιάκας 7, Γαλέος 6.5 (55 Καφιέρης 7]), Λαουσχλάρι 6.5, Γιουρέλης 7, Αρβανίτης 6.5, Δαμίγος 7, Αγκαράι 6 (5' Φύτρος 7)

Παγκος: Λειβαδάρος-Γκιρζάκος-Ζαφειρόπουλος-Καράβολας.

Δείτε εδώ... περισσότερες φωτογραφίες του αγώνα...

aias-8yella-16-3-2014-3

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares