Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 10:52

Νίκη δίχως αντίκρισμα

Μόνο για λίγες ώρες κράτησε το όνειρο – τίτλου για τον Πανθηραϊκό, ο οποίος πήρε σημαντική νίκη χθες στην Ίο κόντρα στον Παμμηλιακό με 1-0, αλλά η νίκη λίγο αργότερα του Αίαντα επί του ΑΟ Σύρου και η μαθηματική κατάκτηση του τίτλου από τους "ερυθρόλευκους" της Σύρου «γκρέμισε» τις πιθανότητες των Σαντορινιών.

Οι δύο ομάδες μπορεί να είχαν όρεξη για καλό ποδόσφαιρο, αλλά ο Αίολος τους επιφύλασσε άλλα σχέδια, καθώς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επικρατούσαν άνεμοι 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών να αλλοιώνονται.

MHLOS NEW-2013Εικόνα

Ουσιαστικά ο αγώνας δεν είχε τις μεγάλες φάσεις με την ομάδα που είχε τον άνεμο με το μέρος της να έχει μία ελαφρά πρωτοβουλία. Σε γενικές γραμμές οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο καλής απόδοσης, με τον Παμμηλιακό να είναι πιο απειλητικός στο 1ο και τον Πανθηραϊκό να κυριαρχεί στο 2ο ημίχρονο.

Ο Παμμηλιακός ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά στο 1ο μέρος, προσπαθώντας να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Λυγνού και να απειλεί τελικά με δύο στημένες φάσεις στο 9’ και στο 23’, ενώ είχε και 2-3 καλά σουτ που πέρασαν άουτ. Ο Πανθηραϊκός από την πλευρά του έδειξε να βρίσκει πατήματα μετά το 55’, όπου στο παιχνίδι πέρασε ο Μανόλης Κωλέτσης, ο οποίος άλλαξε τις ισορροπίες στον χώρο του κέντρου, όπου μέχρι εκείνη τη στιγμή κυριαρχούσαν οι Μηλιοί. Ο Πανθηραϊκός από εκείνο το σημείο και μετά, έχοντας και τον αέρα με το μέρος του Περιόρισε στο ελάχιστο τους επιθετικούς του Παμμηλιακού και άρχισε να δημιουργεί καταστάσεις στην εστία του Αϊβαλιώτη, με αποκορύφωμα το γκολ του Κελίδη στο 79’.

THIRA FYTROS XROMATAΚορυφαίοι

Για ακόμη ένα ματς κορυφαίος για τον Πανθηραϊκό ήταν ο Ηλίας Μηνδρινός, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος για τους "Μπλε", με τον Κολιούση να έχει ένα εξαιρετικό παιχνίδι στον χώρο της άμυνας και τον Κωλέτση όπως προείπαμε με την είσοδο του στο παιχνίδι να δίνει στην ομάδα του κερδισμένες μονομαχίες στο κέντρο.

1-0 Εντολή του Αλέξη Κωνσταντόπουλου ήταν να τελειώνουν οι φάσεις του Παιχνιδιού, έτσι συχνά-πυκνά οι παίκτες του επιχειρούσαν με σουτ να απειλείσουν την εστία του Αϊβαλιώτη, έχοντας δύο καλές στιγμές με Κελίδη και Μηνδρινό, με τον τελευταίο να είναι και ο δημιουργός του γκολ. Στο 79ο λεπτό ο μέσος του Πανθηραϊκού πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και επιχείρησε ένα σουτ το οποίο αρχικά έμοιαζε ακίνδυνο, όμως στην πορεία της η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κελίδη, αλλάζοντας πορεία και καταλήγοντας στην αντίθετη πλευρά από αυτήν που περίμενε ο ανήμπορος να αντιδράσει Αϊβαλιώτης, που χθες είχε πολύ θετική παρουσία στο παιχνίδι.

THIRA SARRHS MEGA SYSTEMS1Εντυπώσεις

Σίγουρα ο Παμμηλιακός είναι η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία της τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στα μπαράζ, όπου η ίδια ήταν που έβαλε φωτιά με τη νίκη της επί του Αίαντα, καθώς χθες έπαιξε και πάλι ρυθμιστικό ρόλο, αφού με την ήττα της έδωσε το κίνητρο στον Αίαντα να ξεκαθαρίσει την υπόθεση τίτλο. Ο Παμμηλιακός στο χθεσινό παιχνίδι παρουσίασε το γνωστό ομαδικό του πνεύμα, έχοντας απαντήσεις σε ότι δοκίμαζε ο Πανθηραϊκός. Πάντως χθες εκτός του Κωλέτση που άλλαξε την ροή του αγώνα οι τυπικά φιλοξενούμενοι αποκόπηκαν ακόμη περισσότερο, όταν στο 70’ αντικαταστάθηκε ο Παπαδημητρίου, ο οποίος σε εκείνο το σημείο έδειχνε ότι ήταν ο παίκτης που μπορούσε να συνδέσει την αμυντική με την επιθετική γραμμή του Παμμηλιακού.

THIRA IATRIKOΔιαφήμιση

Έτσι πρέπει να είναι το κλίμα σε αγώνες ποδοσφαίρου. Οι δύο ομάδες χθες δίδαξαν ήθος, καθώς δεν υπήρχε η παραμικρή αντέγκληση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, οι οποίοι ήταν καθαροί στο παιχνίδι τους. Ενδεικτικό είναι ότι στο παιχνίδι δόθηκαν μόλις δύο κίτρινες κάρτες (1 στην κάθε ομάδα) από τον διαιτητή Βακόνδιο, που χθες ήταν αλάνθαστος μαζί με τους βοηθούς του Πάντο και Βάιλα.

Ντροπή

Χωρίς την συμβολή του Θοδωρή Καραβά και Κώστα Καραμπίκα ο αγώνας ήταν δύσκολο να διεξαχθεί, καθώς οι δύο Νιώτες παρείχαν ότι χρειαζόταν για να πραγματοποιηθεί το εν λόγω ματς. Ο Δήμος Ίου σύμφωνα με πληροφορίες ξεχορτάριασε το γήπεδο την προηγούμενη ημέρα, το οποίο θα πρέπει να τονιστεί ότι διαθέτει έναν πάρα πολύ καλό αγωνιστικό χώρο. Παραφωνία στο όλο σκηνικό και εικόνα ντροπής αποτελούν τα αποδυτήρια του γηπέδου, όπου η βρωμιά, τα σπασμένα τζάμια και γενικότερα η ανυπαρξία χώρων παρουσιάζουν μία τραγική εικόνα για ένα συγκρότημα που ονομάζετε ΔΑΚ Ίου.

Συγχαρητήρια

Στο κλείσιμο δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην προσπάθεια του Παμμηλιακού, ο οποίος είναι ένα σωματείο που δουλεύει σε πολύ υψηλό επίπεδο, διατηρώντας και καλλιεργώντας τις ακαδημίες του. Φυσικά αυτό που ξενίζει είναι η ανυπαρξία της πολιτείας, η οποία με την γνωστή ανυπαρξία της όσον αφορά τον σχεδιασμό και την κάλυψη της άγονης γραμμής στα δρομολόγια των πλοίων, που έχει αναγκάσει το σωματείο της Μήλου, όπως και άλλα στις δυτικές Κυκλάδες σε οικονομική εξόντωση. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Παμμηλιακός χρειάστηκε κατά μέσο όρο 2.300€ ανά ταξίδι, κάτι δυσανάλογο με τα οικονομικά δεδομένα. Ο Παμμηλιακός σαν σωματείο κάνει και θα συνεχίζει να κάνει σωστά το έργο του… ας κάνουν επιτέλους και οι αρμόδιοι το δικό τους.

Συνθέσεις

Πανθηραϊκός (Κωνσταντόπουλος): Λυγνός, Βλαβιανός, Βρενάγκρ, Νομικός, Κολιούσης, Κλουβάτος (54΄Κωλέτσης), Στεφανάκης, Μηνδρινός, Κωνσταντίνου, Παναγιωτίδης.

Παμμηλιακός (Γκούντζας): Αϊβαλιώτης, Κυρίτσης, Πουλάκης, Ατανάσοφ, Σίδερης ©, Μιγκίν (78΄Καμακάρης), Σοσόλ (76΄Ζούλιας), Τσιριγωτάκης, Αχμέτ, Παπαδημητρίου (70΄Δρύλης), Μαθιουδακης.

Στατιστικά αγώνα: Νίκος Καραμπίκας

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τον φακό του Κώστα Καραμπίκα

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 9 λεπτά αρκούσαν Αίαντας - ΑΟ Σύρου [vid] »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares