Τρίτη, 03 Μαΐου 2016 23:28

Ο Ρόσμπεργκ συνεχίζει ακάθεκτος

Ανήμερα του ορθόδοξου Πάσχα ο Νίκο Ρόσμπεργκ πέτυχε την τέταρτή του νίκη φέτος σε ισάριθμους αγώνες και κυριαρχεί απόλυτα στο φετινό πρωτάθλημα τής Formula 1.

   Ο Γερμανός οδηγός τής Mercedes πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά του στη Formula 1 έχοντας τέσσερις νίκες και δύο pole positions μέχρι στιγμής. Όπως και τα προηγούμενα έτσι κι αυτό το σαββατοκύριακο στο Σότσι τής Ρωσίας κύλησε ιδανικά για το Ρόσμπεργκ αφού το Σάββατο κατέκτησε την pole position και την Κυριακή τερμάτισε πρώτος χωρίς να χάσει την πρωτιά σε κανένα σημείο τού αγώνα. Υπό το βλέμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν ο Χάμιλτον τερμάτισε δεύτερος κι ο Ραικόνεν τρίτος.

   Ο Βρετανός έψαχνε απεγνωσμένα μία καλή εμφάνιση στο Σότσι για να επιστρέψει στη μάχη τής πρωτιάς, ωστόσο το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στις κατατακτήριες δοκιμές τού στέρησαν μία προνομιακή θέση στον αγώνα. Την Κυριακή φάνηκε να ξεπερνάει τα προβλήματα και τους αντιπάλους του, παρ' όλα αυτά όταν έφτασε στη δεύτερη θέση πίσω από το Ρόσμπεργκ ήταν πολύ μακριά από τον ομόσταυλό του για να τον απειλήσει με αξιώσεις. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε άλλο ένα γκραν πρι απόλυτης επικράτησης για τα ασημή βέλη.

   Για τη Ferrari ήταν ένα περίπλοκο σαββατοκύριακο αυτό που προηγήθηκε. Ο Ραικόνεν κάνοντας ένα μεστό και χωρίς λάθη αγώνα κατάφερε να ανέβει στο χαμηλότερο σκαλί τού βάθρου και να σώσει την παρτίδα για την ιταλική ομάδα. Αντίθετα, ο Φέτελ αναγκάστηκε να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων, που του επέφερε τιμωρία πέντε θέσεων στην εκκίνηση, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στις κατατακτήριες δοκιμές. Έτσι, βρέθηκε μπροστά από τον Κβίατ, το Ρώσο οδηγό τής Red Bull, που έμελλε να του καταστρέψει τον αγώνα. Ο νεαρός Ρ'ωσος καθώς είναι άπειρος, αλλά και ανυπόμονος να αποδείξει την αξία του μπροστά στους συμπατριώτες του φέρθηκε απερίσκεπτα και χτύπησε δύο φορές το Φέτελ στον πρώτο γύρο τερματίζοντάς του έτσι τον αγώνα. Συμπερασματικά και ξέχωρα από την ατυχία που έχει βιώσει μέχρι στιγμής η ομάδα από το Μαρανέλο, είναι ξεκάθαρο, ότι η ψαλίδα από τη Mercedes δεν έχει μειωθεί τόσο όσο ευαγγελίζονταν στην αρχή του πρωταθλήματος οι ιθύνοντες τής ιταλικής ομάδας.

   Στα ευχάριστα του αγώνα η καλή εμφάνιση των μονοθεσίων τής McLaren. Ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε έκτος πραγματοποιώντας μία καταπληκτική εκκίνηση, που θύμισε τα χρόνια του στη Ferrari. Ο Τζένσον Μπάτον πήρε τον ένα βαθμό τής δέκατης θέσης και βαθμολογήθηκε για πρώτη φορά φέτος. Το πιο ενθαρρυντικό για την ομάδα από το Γουόκινγκ είναι ότι φαίνεται να ξεπερνούν τα προβλήματα αξιοπιστίας και να κερδίζουν παράλληλα σε επιδόσεις.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares