Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 20:30

Ένα αστέρι γεννιέται

Στην Ισπανία έσπασε το σερί νικών τής Mercedes κι έμελλε να γίνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Θριαμβευτής στο γκραν πρι τής Καταλωνίας ήταν ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο δεκαοχτάχρονος Ολλανδός που είναι ο πιο ταλαντούχος και ο πιο πολλά υποσχόμενος από τους νεαρούς οδηγούς τής Formula 1 φαίνεται έτοιμος να αποτινάξει από επάνω του το βάρος του ονόματός του, που έχτισε ο πατέρας του Γιος Φερστάπεν.

Αυτή η ονειρεμένη εβδομάδα για το νεαρό Μαξ ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, όταν κι ανακοινώθηκε ότι θα προαχθεί από την Toro Rosso στη Red Bull για να αντικαταστήσει το Ρώσο Κβίατ. Αυτό ήταν και το κομβικό σήμείο για την ανάδειξη τού ταλέντου του. Κι ενώ κανείς θα περίμενε ο νεαρός Ολλανδός να χρειαστεί κάποιο χρόνο προσαρμογής προκειμένου να κατανοήσει πλήρως το νέο του μονοθέσιο, εκείνος διέψευσε τους πάντες και ήδη από τα δοκιμαστικά τού Σαββάτου κατάφερε να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση για την εκκίνηση. Όλα ήταν οργανωμένα άψογα προκειμένου ο Μαξ να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο, ωστόσο οι δύο Mercedes έμοιαζαν το πιο επικίνδυνο εμπόδιο για το στόχο του. Η τύχη όμως ήταν με το νεαρό στον αγώνα της Κυριακής.

Στον πρώτο κιόλας γύρο οι δύο οδηγοί τής Mercedes συγκρούστηκαν τερματίζοντας ο ένας τον αγώνα του άλλου, και φέρνοντας το Φερστάπεν ένα βήμα πιο κοντά στο να πετύχει την πρώτη του νίκη στη Formula 1. Ο Ολλανδός έμοιαζε έτοιμος από καιρό και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κίμι Ραικόνεν και του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οδηγός τής Red Bull ήταν αυτός που αντίκρυσε πρώτος την καρό σημαία. Ο Φερστάπεν έτσι έγινε ο νεαρότερος οδηγός στην ιστορία τής Formula 1 που κέρδισε γκραν πρι όντας σε ηλικία 18 ετών. Αυτό ίσως ήταν και το σημαντικότερο από μία σειρά ρεκόρ, που έσπασε ο "ιπτάμενος" Ολλανδός με τη χθεσινή του νίκη.

Ο Φερστάπεν απέδειξε πως το μέλλον τού ανήκει και δικαιωματικά αποτελεί ό,τι σημαντικότερο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η κορωνίδα τού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ίσως είναι κι ο λόγος που αρκετοί πιστεύουν ότι αυτός είναι που θα διαφυλάξει τη χαμένη αίγλη τής Formula 1.

Για ερωτήσεις και σχόλια: alextata95@gmail .com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares