Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 18:43

Μάκαρης: «Έχουν θράσος οι μικροί, πρέπει να τους εμπιστευτούμε»

Όταν η ομάδα του δεν αποδίδει καλά χρειάζεται μια ώθηση για να φτάσει στον στόχο της. Κι εκείνη έρχεται με δικές του προτροπές, είτε από το παρκέ ανεβάζοντας την ψυχολογία των συμπαικτών του, είτε από τον πάγκο όπου με τις κινήσεις του παρακινεί τον κόσμο να ξεσηκωθεί.

Είναι από τους παίκτες που μέσω του προσωπικού του προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης καλεί τους φιλάθλους του Πανναξιακού να πάνε στο γήπεδο για τον αγώνα που ακολουθεί. Είναι από τους παίκτες που στα δύσκολα βγαίνει μπροστά και σε κάθε αγώνα κάνει κατάθεση ψυχής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παίζει πάντα με πάθος, προσφέροντας στην ομάδα αγωνιστικότητα και τον απαραίτητο τσαμπουκά ακόμη κι όταν έχει 40 πυρετό, όπως στην αναμέτρηση στο Περιστέρι κόντρα στον Προμηθέα Χαλανδρίου.

Ο πρόλογος αυτός ανήκει στον Σπύρο Μάκαρη… Ή όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι «Mr Selfie», αφού μετά από κάθε νίκη ντύνεται «φωτορεπόρτερ» για τις απαραίτητες selfie, με εξαίρεση την τελευταία που έδωσε το χρίσμα στον αρχηγό Νίκο Μυλωνά.

Makaris_1.jpg

Ο έτερος αρχηγός των «κυανόλευκων» μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά τόσο για την χρονιά που μόλις τελείωσε, όσο και για το μέλλον. Όχι μόνο το δικό του στα παρκέ, αλλά και του συλλόγου…

«Ήταν εξαρχής μια δύσκολη χρονιά και το ξέραμε...», δήλωσε αρχικά ο 30χρονος φόργουορντ και πρόσθεσε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αργήσαμε παρά πολύ. Τα προβλήματα ήταν πολλά και γνωστά (οι διαφωνίες μπάσκετ - βόλεϊ). Αργήσαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, και άργησε και ο σχεδιασμός! Στις 15 Σεπτέμβρη έγινε η πρώτη μεταγραφή, άρα είχες να διαλέξεις και από λίγους παίχτες που αυτό σημαίνει ότι έχασες και την ευκαιρία να πάρεις κάποιους ποιο ποιοτικούς παίκτες, αλλά και κάποιες ευκαιρίες! Επίσης μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη φιλικών αγώνων. Όλοι μαζί δεν παίξαμε ούτε ένα φιλικό! Αυτό σημαίνει ότι τις πρώτες 5-6 αγωνιστικές η ομάδα δεν είχε μονταριστεί». 

Makaris_2.jpg

Η νέα χρονιά θα βρει τον Μάκαρη στο νησί της Αριάδνης, ή σε αναζήτηση νέας ομάδας; «Νάξο εννοείτε Νάξο!!! Έχεις ακούσει που λένε πως δεν κάνω την Αξά με όλο τον κόσμο αλλαξά; Και εννοείτε μόνο Πανναξιακός! Δεν υπάρχει άλλη ομάδα... Δύσκολο να πάμε τώρα στα …γεράματα σε άλλη ομάδα! Εγώ τουλάχιστον το αποκλείω! Όλα αυτά τα χρόνια ήταν όνειρο ζωής να ανέβουμε στις εθνικές κατηγορίες. Και για να το καταφέρουμε περάσαμε παρά πολλά!!!! Χάσαμε πολλά από την προσωπική μας ζωή, από τις δουλειές μας. Στο τέλος, όμως, δικαιωθήκαμε.  Και νομίζω ότι ήταν ό,τι καλύτερο Για φαντάσου να μην ανεβαίναμε; Θα μας έμενε αιώνιο κόμπλεξ!. Απλά και στις εθνικές κατηγορίες δεν ήταν εύκολο. Κάθε 15 μέρες ταξίδι. Πολλά τα προβλήματα και μακρινά ταξίδια. Κάποιοι είναι και παντρεμένοι! Έχουν και να διαχειριστούν την παντόφλα από την γυναίκα... Ευτυχώς εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα, ενώ οι άλλοι τρεις (σ.σ. εννοεί τους Νίκο Μυλωνά, Παναγιώτη Καλαβρό και Παναγιώτη Πολίτη); Για ρωτά τους τι γκρίνια ακούνε;».

Makaris_3.jpg

Ο υποβιβασμός δημιουργεί νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά το ναξιώτικο μπάσκετ. Το νούμερο «11» του Πανναξιακού θεωρεί πως υπάρχει διάδοχη κατάσταση και η ομάδα μπορεί να καταφέρει να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες;

«Το μέλλον του μπάσκετ; Χλωμό... Απλά είμαι αισιόδοξος! Μακάρι να βρεθούνε παιδιά να αγαπάνε το μπάσκετ όπως ο Καλαβρός ο Μυλωνάς και ο Πολίτης. Μόνο έτσι έχει μέλλον το μπάσκετ.... Και βασικά να βρεθούνε διοικητικά άτομα... Είναι κι αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα! Άμεσα διαχωρισμός των τμημάτων και όλα από την αρχή. Καλό είναι να υπάρχει ομάδα στις εθνικές κατηγορίες, αλλά πρέπει επίσης να υπάρχουν δυνατές ακαδημίες με προπονητές και να μάθουν το μπάσκετ σωστά. Εγώ παντός είδα ότι οι μικροί της ομάδας (σ.σ. Μαγγιώρος, Αρτσάνος, Καραγιαννης)  έχουν το θράσος και μπορούν να παίξουν. Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν. Είναι θρασύτατοι και τους πάω με χίλια. Νομίζω ότι πρέπει να τους εμπιστευτούμε... Είναι η ελπίδα του συλλόγου και αξίζουν την ευκαιρία τους».

Ποιο εκτιμά πως είναι το μέλλον του μπάσκετ στο νησί της Νάξου; «Εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν θα υπάρχει η διάθεση να ξανά παίξω σαν Σπύρος στο τοπικό! Αλλά δεν το λέω γιατί την είδα παιχταράς, ή παίκτης εθνικών κατηγοριών... Αλλά γιατί όταν έχεις μάθει να παίζεις κάθε βδομάδα και ξαφνικά έρχεται να παίζεις κάθε 3 μήνες δεν είναι και το ποιο ευχάριστο. Κι αυτό είναι ένα πρόβλημα για το μπάσκετ στις Κυκλάδες! Πάντως πιστεύω ότι ο Πανναξιακός άξιζε να μείνει στις κατηγορίες... Θέλω πάντως να πω κάτι... Παίζω μπάσκετ 20 χρόνια ακριβώς σε αυτή την ομάδα. Οι λύπες και οι στεναχώριες ήταν παρά πολλές. Και χάσαμε και άλλα πολλά. Αλλά οι χαρές ήταν αμέτρητες. Το μπασκετάκι είναι τέλειο άθλημα. Είναι το άθλημα του Έλληνα. Και μας ταιριάζει. Απλά χαίρομαι γιατί με το μπάσκετ έκανα πολύ καλούς φίλους! Από μικρούς, έως μεγάλους Από παιχταράδες έως "άμπαλους" (σ.σ. γελάει). Σίγουρα, όμως, έκανα τρεις που είναι πραγματικά φίλοι μου... Που είμαστε φίλοι 20 χρόνια και είμαστε ενωμένοι τόσα χρόνια. Και πιστεύω ότι θα είμαστε για πάντα. Και μετά μπάσκετ εποχή!!! Οι φανταστικ-4 που λέω εγώ. Οι Μάκαρης, Πολίτης, Καλαβρός, Μυλωνάς. Είναι ό,τι καλύτερο μου έχει χαρίσει το μπασκετακι!!!!!!!».

Makaris_4.jpg

Κλείνοντας ο Μάκαρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια ένα δικό του άνθρωπο: «Θέλω να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο που αν δεν ήταν αυτός όλοι οι υπόλοιποι δεν θα ήταν αρκετοί για να κατέβει το μπάσκετ στην Γ’ εθνική... Έναν άκρως μπασκετικό άνθρωπο που μπορεί να μην τον ξέρει κανένας στην Νάξο για την πολύ σημαντική συμβολή του για την ομάδα του νησιού του!!! Τον Γιάννη τον Σκορδαλιό!!!!! Ο Γιάννης κατά την γνώμη μου ήταν αυτός που έδωσε ένα πάτημα σταθερό και μεγάλη ώθηση στον Τάσο Βάβουλα για να κατέβει η ομάδα!!!!! Νομίζω πως δεν το ξέρει κανένας αυτό σε όλο το νησί μας!!!! Άρα άσχετος αν αποτύχαμε αν δεν υπήρχε Τάσος και Γιάννης φέτος στο ΔΑΚ δεν θα βλέπαμε μπασκετάκι... Και το γήπεδο δεν θα γέμιζε....ποτέ!»

Παράλληλα, έστειλε το δικό του μήνυμά στον συνεργάτη του “SportCyclades”, τον Ιωάννη Νοταρά: «Φίλε Γιάννη σε ευχαριστώ για όλα. Ραντεβού το καλοκαίρι με την Αλεξάνδρα και τον Ματθαίο στο Omerta για καφέ!!!!!!»…

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares