Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 19:26

60o Ράλλυ Αιγαίου: Η επετειακή διοργάνωση ανοίγει πανιά για Σύρο και Ίο

Εξήντα χρόνια στο Αιγαίο γιορτάζει φέτος το Ράλλυ Αιγαίου. Η δεύτερη τη τάξει παλαιότερη διοργάνωση ανοικτής θάλασσας στην Ελλάδα, που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, ετοιμάζεται να ανοίξει πανιά για μια ακόμη χρονιά, με φετινούς σταθμούς τη Σύρο και την Ίο συνολικής απόστασης 300 ναυτικών μιλίων.

Την Παρασκευή το απόγευμα (18.00) τα κορυφαία σκάφη με τους έμπειρους ιστιοπλόους θα πάρουν εκκίνηση από το Μικρολίμανο με πρώτο σταθμό την Ερμούπολη της Σύρου. Θα επαναλάβουν δηλαδή τη διαδρομή Πειραιάς – Σύρος που είχαν κάνει το 1964 στο πρώτο Ράλλυ Αιγαίου. Στη γραφική Ερμούπολη, οι ιστιοπλόοι θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στις μοναδικές ομορφιάς γειτονιές της Άνω Σύρου και να διασκεδάσουν με εκδηλώσεις έκπληξη στις παραλίες του νησιού σε μια διοργάνωση που ο ΠΟΙΑΘ και οι τοπικές αρχές επιθυμούν να τους μείνουν αξέχαστες.

Από την Σύρο, την πρωτεύουσα τον Κυκλάδων, τα σκάφη του αγώνα θα πλεύσουν νότια και θα δέσουν στην μαγευτική Ίο, τον δεύτερο σταθμό του επετειακού 60ου Ράλλυ Αιγαίου. Η Ίος, με τις μοναδικές παραλίες και την απαράμιλλή νυχτερινή της ζωή, θα προσφέρει στα πληρώματα αξέχαστες στιγμές διασκέδασης καθώς και χαλάρωσης, ώστε να μαζέψουν τις απαιτούμενες δυνάμεις για να αγωνιστούν στην ιστιοδρομία, περίπλους της νήσου Ίου, που θα διοργανωθεί στην καρδιά του Αιγαίου. Η διαδρομή της επιστροφής από την Ίο για το Σούνιο προβλέπεται ιστιοπλοϊκά απρόβλεπτη μιάς και τα νησιά που παρεμβάλλονται στην διαδρομή κρύβουν τα δικά τους μυστικά για τους διεκδικητές του βαρύτιμου τίτλου του νικητή του αγώνα.

Στον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ για 60η χρονιά, αποδεικνύοντας την συνέπεια του στην ιστορία της ανοικτής θαλάσσης που υπηρετεί με προσήλωση από την ίδρυσή του έως και σήμερα, θα λάβουν μέρος τα κορυφαία σκάφη ανοικτής θαλάσσης της χώρας καθώς και ιστιοπλόοι που έχουν ήδη διακριθεί στον αγώνα και αναζητούν μία ακόμα νίκη στην επετειακή αυτή διοργάνωση. Στην διοργάνωση θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, και ολυμπιονίκες του τριγώνου, όπως οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής με το σκάφος «Velos» αλλά και ιστιοπλοϊκές

ομάδες με λαμπρή παράδοση στην ανοικτή θάλασσα όπως το «Optimum S - Samos Steamship» με κυβερνήτες τους Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο που θα πάρουν εκκίνηση για 30η φορά.

Και αυτή τη χρονιά το «Ράλλυ Αιγαίου» έχει και περιβαλλοντικό πρόσημο. Στις 28 Ιουλίου, τα πληρώματα, θα πραγματοποιήσουν συμβολικό καθαρισμό ακτής στην Ίο. Πρόκειται για τη δράση «Να σώσουμε τις θάλασσές μας» που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Στην διοργάνωση του 60ου Ράλλυ Αιγαίου συνεργαζόμενος Όμιλος είναι ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, ενώ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα σκάφη του «Ράλλυ Αιγαίου» θα συνοδεύσει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Το πρόγραμμα του 60ου Ράλλυ Αιγαίου που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεως στην Σύρο και στην Ίο, είναι το ακόλουθο

· Παρασκευή 21 Ιουλίου 18:00

Ιστιοδρομία 1: Φάληρο – Σύρος (Ερμούπολη), απόσταση 88 NM

· Τρίτη 25 Ιουλίου 11:00

Ιστιοδρομία 2: Σύρος - Ίος, απόσταση 68.50 NM

· Πέμπτη 27 Ιουλίου 11:00

Ιστιοδρομία 3: «Περίπλους Ίου», απόσταση 36 NM

· Σάββατο 29 Ιουλίου 11:00

Ιστιοδρομία 4: Ίος - Σούνιο, απόσταση 82 NM

Το 60ο Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ( ΠΟΙΑΘ ) με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και την αποκλειστική χορηγία για όγδοη συνεχόμενη χρονιά της JOTUN HELLAS. Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Α. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Ε, η μπύρα ΝΗΣΟΣ, η εταιρεία TECHNAVA, το ναυπηγείο ONEX από το Νεώριο της Σύρου, τα καλλυντικά FRESH LINE καθώς και η εταιρεία G4S- Telematix που παρέχει το σύστημα παρακολουθήσεις των σκαφών.

Προμηθευτές είναι το Φυσικό νερό ΔΙΡΦΥΣ, η πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ, και τα ιστιοπλοϊκά παπούτσια CHICAGO. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, STAR και NOVA η οποία είναι και ο επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης της διοργάνωσης. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, η αθλητική εφημερίδα SPORTIME, τα περιοδικά SKIPPER ON ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, και το αθλητικό ειδησεογραφικό site APEX.

Κατηγορία ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares