Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 22:10

Κολυμβητικός περίπλους της Νάξου από τον υπεραθλητή Σπύρο Χρυσικόπουλο

Ο περίπλους της Νάξου είναι το νέο κολυμβητικό εγχείρημα του Σπύρου Χρυσικόπουλου!

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων επέλεξε αυτή τη φορά ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων Σπύρος Χρυσικόπουλος για να αποτελέσει το μεγάλο του εγχείρημα για το 2023!

Πλέον τα ετήσια εγχειρήματα του Σπύρου καθιερώνονται και όλοι περιμένουν ποιο θα είναι το επόμενο.

“Η Νάξος είναι πολύ αγαπημένος προορισμός και το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξα να κολυμπήσω τον γύρο του νησιού” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος λίγο πριν την έναρξη του εγχειρήματος.

378534561 10230711702966194 2010062960895691060 n

Το εγχείρημα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15/09/2023 το πρωί και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει πάνω από 30 ώρες λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και σε συνδυασμό με τον υψηλό κυματισμό, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αρκετά. Για το Σπύρο όμως αυτή είναι η πρόκληση!

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν με φόντο την επιβλητική όψη της Πορτάρας στο λιμάνι του νησιού και έτσι όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την εκκίνηση και τον τερματισμό του Σπύρου.

Ωστόσο, ο Σπύρος και το σκάφος συνοδείας θα είναι ορατοί από όλες τα παράκτιες περιοχές του νησιού καθ’όλητη διάρκεια του εγχειρήματος και ίσως ένα έντονο σινιάλο από τον κόσμο να γίνει αντιληπτό από τον Σπύρο και την ομάδα συνοδείας του!

Συνδιοργανωτής του κολυμβητικού εγχειρήματος είναι ο πολιτιστικός θεσμός «Μια βραδιά κάτω από την ελιά», εμπνευστές του οποίου είναι η Μαρία Πολυκρέτη και ο Γιάννης Μαργαρίτης, οι οποίοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα.

Η Μαρία Πολυκρέτη μέσα από τη προσωπική της σελίδα στα social media σημείωσε “Αύριο ο υπεραθλητής Spyros Chrysikopoulos Ultra Swimmer θα επιχειρήσει τον περίπλου της Νάξου κολυμπώντας, μια προσπάθεια που θα κρατήσει περίπου 30 ώρες χωρίς διάλειμμα.

Είμαστε υπερήφανοι που ο Πολιτιστικός μας θεσμός «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» είναι συνδιοργανωτής του εκπληκτικού αυτού εγχειρήματος.

Μέσω αυτής της δράσης, έχουμε ως στόχο να προωθήσουμε το πνεύμα του αθλητισμού και να αναδείξουμε την αξία του ως ένα μέσο για την υγιή προσωπική ανάπτυξη και τρόπο ζωής. Μέσω του παραδείγματος του Σπύρου, έχουμε τη φιλοδοξία να εμπνεύσουμε τους νέους μας να ακολουθούν και να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους, να θέτουν στόχους και να εργάζονται για να τους επιτύχουν.

Παράλληλα, μέσω αυτής της δράσης επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον για την ανάγκη μιας αειφόρου ανάπτυξης της Νάξου και της προστασίας του περιβαλλοντικού πλούτου που διαθέτει το νησί μας, ιδιαίτερα σε σχέση με τη θάλασσα και τις ακτές μας. Η ανάδειξη και προβολή της μοναδικότητας του τόπου μας, των πανέμορφων ακτών και παραλιών του καταδεικνύουν την ανάγκη προστασίας του φυσικού και περιβαλλοντικού του πλούτου. Σπύρο σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!”

 

Μεγάλος χορηγός είναι το Tortuga beach bar –restaurant, ενώ πολύτιμοι χορηγοί αποτέλεσαν η Naxos Yachting που παραχώρησε το σκάφος συνοδείας, η Fast Ferries που φρόντισε για την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση όλης της ομάδας, η CUPRA για την οποία ο Σπύρος είναι ambassador, η Μινέττα Ασφαλιστική αλλά και η εταιρεία αθλητικής ένδυσης On.

Πηγή: naxospress.gr 

Κατηγορία ΚΟΛΥΜΒHΣΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares