Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 01:10

Aligenis Milos ή Αλιγένης Μήλος. Τι σημαίνει;

Το meeting των συνθέτων αγωνισμάτων των Κυκλάδων παίρνει το όνομα του κάθε φορά από το νησί που το φιλοξενεί.

Έτσι, από το 2018 μέχρι και το 2023 το meeting πήρε το όνομα Portarathlon, από την εμβληματική Πορτάρα της Νάξου που φιλοξένησε τον αγώνα. Μάλιστα ακόμα και στο λογότυπο η αναφορά στην Πορτάρα είναι εμφανής.

Σήμερα, το 2024 το meeting μας αλλάζει έδρα και η Μήλος είναι το επόμενο νησί που θα το φιλοξενήσει.  

 Δώσαμε το όνομα Aligenis το οποίο συνδέεται τόσο με το νησί της Μήλου όσο και με την διάσημη Αφροδίτη της Μήλου,  και σημαίνει αυτή που αναδύθηκε από τη θάλασσα. Το νησί της Μήλου αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια εξαιτίας μιας τεκτονικής αναστάτωσης ενώ η θεά Αφροδίτη υμνούνταν από τους ποιητές της μυθολογίας ως Αφροδίτη η Αλιγενής καθώς γεννήθηκε από την θάλασσα.

Το meeting λοιπόν πέτυχε τον στόχο του.  Καθιερώθηκε ως ένας αγώνας στόχος για τους Έλληνες αθλητές και τις αθλήτριες ενώ είναι πλέον γνωστός σε όλο κόσμο των συνθέτων αγωνισμάτων του στίβου, στους αθλητές, στους προπονητές και τα αθλητικά στελέχη.  Αναβαθμίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τώρα  βρίσκεται στην Κατηγορία C δηλαδή στο Bronze Level της  World Athletics.

Τα αριθμητικά στοιχεία αποδεικνύουν την ανοδική του πορεία. Περισσότεροι αθλητές, καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερες συναγωνισμός, πολλά ατομικά ρεκόρ αλλά και όρια πρόκρισης για μεγάλες διοργανώσεις.

Αυτό όμως που για μας, τους συντελεστές του αγώνα που πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή στην αξία του,  είναι πιο σημαντικό είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία ανέδειξε αυτό το meeting.

Το meeting των Κυκλάδων, τα πρώτα χρόνια με την επωνυμία Portarathlon που παρέπεμπε στη Νάξο και σήμερα Haligene Combined Events Meeting για να παραπέμπει στην Αφροδίτη της Μήλου έγινε το μέσο για να χτιστούν φιλίες και σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους  του μικρόκοσμου των συνθέτων αγωνισμάτων.

Ανταλλάσσουμε ευχές, απόψεις και αναπτύσσουμε συζητήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αθλητές, προπονητές, στελέχη.  Δεν είμαστε  μόνο άνθρωποι του αθλητισμού, είμαστε κοινωνικά όντα.  Για μας οι αθλητές, τα παιδιά μας δεν είναι ρομπότ παραγωγής ρεκόρ, αλλά μέλη της κοινωνίας με προσωπικότητες που δεν περιορίζονται μόνο στο ταρτάν και στις βαλβίδες του στίβου.

Απέναντι λοιπόν σε καινοφανείς προσπάθειες θεοποίησης της επίδοσης με οποιοδήποτε τρόπο και τίμημα και παραγωγής μετα-αθλητών εμείς θα είμαστε αντίθετοι. 

Το meeting μας θα συμβολίζει πάντα την ανθρώπινη διάσταση του αθλητισμού, τη φιλία και τη συνεργασία και το ευ αγωνίζεσθαι. Τον σεβασμό στην προσπάθεια του κάθε αθλητή και της κάθε αθλήτριας, ανεξάρτητα από την επίδοση, τη χώρα, τη θρησκεία και τις πεποιθήσεις τους.

 

433933650 122108865830261032 1265347937663665152 n

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares