Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 16:42

Μεγάλη τιμή για Σέριφο και Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου

Ιδιαίτερα τιμητικές δηλώσεις έκαναν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που τιμήθηκαν από την Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου για το έργο που έχει επιτελέσει στο νησί και την υποδοχή που τους επιφυλάχτηκε από τον κόσμο και την Π.Ε.Φ.Ο.

Συγκεκριμένα ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Μπάμπης Σταυρόπουλος εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους συμπαίκτες, παλαιμάχους διεθνείς μας είπε:

«Μένω έκπληκτος από την αγάπη και την φιλοξενία των ανθρώπων της Σερίφου και εντυπωσιασμένος από το κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει η Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου στο νησί.

Η Σέριφος είναι πλέον κομμάτι της καρδιάς μας και σε κάθε ευκαιρία θα την επισκεπτόμαστε, θα γίνουμε δε κοινωνοί του έργου της.

Συγχαρητήρια και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε δίπλα σας όποτε το θελήσετε»

Οι Παλαίμαχοι που παρευρέθηκαν στην κοπή της πίττας της Π.Ε.Φ.Ο Σερίφου ήταν ακόμα οι:

Ηλίας Ρωσίδης, Ανδρέας Μπονόβας, Θανάσης Αγγελής, Νίκος Κρημαζάς και φυσικά ο Μπάμπης Σταυρόπουλος.

Λίγα λόγια για την δράση της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργιάς του, η νέα διοικούσα επιτροπή του Παραρτήματος Σερίφου έκρινε σκόπιμο να προβεί σε ένα μικρό απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης του.

Στις 24.01.2004 ιδρύθηκε στη Σέριφο το παράρτημα της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου. Σκοπός του είναι η προσφορά του, η συμβολή του και η συμμετοχή του στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Με παρουσία του σε κοινωνικές εκδηλώσεις, κοντά στους νέους στηρίζοντας τους και επιβραβεύοντας τις επιδόσεις τους, την ευαισθησία του σε θέματα υγείας, τη διατήρηση των τοπικών παραδόσεων και εθίμων, πάντα κοντά στους συμπατριώτες τους, ακούγοντας τα προβλήματα τους και στηρίζοντας τους με κάθε τρόπο, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τη δημιουργία και ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα τους.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από την αγάπη τους για τον Ολυμπιακό, τον ιστορικότητα και λαοφιλέστερο αθλητικό οργανισμό της χώρας μας.

Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποιες από τις δραστηριότητες της Π.Ε.Φ.Ο. Σερίφου από την ημερομηνίας ίδρυσής της μέχρι και σήμερα:

-Συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο η κεντρική ΠΕΦΟ, με χορήγηση υποτροφίας σε αριστούχους αθλητές και αθλήτριες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

-Οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες και στρατευμένους από τη Σέριφο που είχαν μεγάλη ανάγκη.

-Παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας σε κοινωφελή ιδρύματα (Χαμόγελο του Παιδιού, Πυρόπληκτοι Ηλείας κ.α.).

-Στην ετήσια γιορτή των Χριστουγέννων, του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Σερίφου, προσφέροντας δώρα στα παιδιά. Η αξία μέχρι σήμερα ξεπερνά το ποσό των 6.500€.

-Το 2009 αγοράστηκε και έγινε δωρεά στο Αγροτικό Ιατρείο Σερίφου, ένα Προθρομβινόμετρο, αξίας 2.300€.

-Το 2010 αγοράστηκε και έγινε δωρεά στο Αγροτικό Ιατρείο Σερίφου, ένας Βιοχημικός Αναλυτής Αίματος αξίας 11.000€, με διοργάνωση έκτακτης λαχειοφόρου αγοράς προς τον σκοπό αυτό.

-Το 2011δόθηκε ποσό 700€ στον ΑΟ Σερίφου, ως ενίσχυση για την κατασκευή γηπέδου.

-Το 2013 αγοράστηκε και τοποθετήθηκε πλήρως εξοπλισμένη και πιστοποιημένη παιδική χαρά στο Νηπιαγωγείο Σερίφου, αξίας 3.400€, ποσό που καλύφθηκε εξολοκλήρου από το ταμείο της ΠΕΦΟ.

-Το 2014αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν δύο φανάρια προειδοποιητικής σήμανσης έμποροσθεν του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου.

-Κάθε χρόνο, στην κοπή της πίττας, γίνεται χοροεσπερίδα σε διάφορα καταστήματα της Σερίφου, με προσκεκλημένους όλους τους Σερφιώτες και τις Σερφιώτισες, φίλους του Ολυμπιακού και μη. Την εκδήλωση τιμούν με την παρουσία τους παλαίμαχοι άσσοι του Θρύλου.

-Κάθε χρόνο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς το ΔΣ και οι φίλοι της ΠΕΦΟ Σερίφου λένε τα κάλαντα συνοδεία τοπικών οργάνων για να είναι κατακόκκινο και θρυλικό κάθε νέο έτος.

Είναι πάγια τακτική του Παραρτήματος να διαθέτει τους πόρους του σε δράσεις που εστιάζονται στην κοινωνική προσφορά, με έμφαση την υγεία και τη νεολαία και στην κινητοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση, του τοπικού πληθυσμού.

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares