Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 20:02

Κυρίαρχος Χάμιλτον

Σπουδαία νίκη για τη μάχη του τίτλου πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον στο Σίλβερστουν μπροστά στους συμπατριώτες του, βάζοντας φωτιά στο πρωτάθλημα των οδηγών. Δεύτερος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes και τρίτος ο Κίμι Ραικόνεν με Ferrari.

Ο Χάμιλτον έκανε την ολική επαναφορά στη μάχη τού τίτλου κι από εκεί που βρισκόταν 20 βαθμούς πίσω από το Φέτελ στο πρωτάθλημα των οδηγών, πλέον είναι στον 1 βαθμό η διαφορά που τους χωρίζει με το Γερμανό να προηγείται. Ο Λιούις Χάμιλτον έγραψε ιστορία στο γκραν πρι της πατρίδας του καθώς μετά την πέμπτη pole position που κατέκτησε το Σάββατο, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, κέρδισε για τέταρτη φορά, επίσης ιστορικό κατόρθωμα. Ο Βρετανός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξάλειψε στην κυριολεξία τον ανταγωνισμό κι έφτασε στις τέσσερις φετινές νίκες ακριβώς στο μέσο τού πρωταθλήματος.
Στο δέκατο αγώνα του πρωταθλήματος ο Μπότας συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και παρά το γεγονός ότι εκκίνησε ένατος, τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον pit mate του. Ο Φινλανδός με φανερά ανεβασμένη την ψυχολογία του μετά τη νίκη του στον προηγούμενο αγώνα στην Αυστρία, μοιάζει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητές του, καθώς και τις υπέρ του συγκυρίες.
Για τη Ferrari ο σημερινός αγώνας είχε ένα από τα χειρότερα πιθανά φινάλε. 4 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας ο Ραικόνεν ήταν δεύτερος κι ο Φέτελ τρίτος και μετά από κλαταρίσματα στα εμπρός αριστερά ελαστικά αμφότερων των μονοθεσίων τής Ferrari, ο Φινλανδός τερμάτισε τρίτος κι ο Γερμανός έβδομος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην κατάταξη των οδηγών η διαφορά Φέτελ και Χάμιλτον να είναι μόλις ένας βαθμός στο φινάλε του πρώτου μισού της σαιζόν.
Για τον Αλόνσο ακολούθησε μία ακόμα εγκατάλειψη με το χάσμα στην ομάδα να μεγαλώνει αγώνα με τον αγώνα. Στους διακριθέντες τού σημερινού αγώνα ο Γερμανός πιλότος της Renault, Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος τερμάτισε έκτος κι εξέθεσε για άλλη μία φορά το συναθλητή του, Τζολυόν Πάλμερ, ο οποίος εγκατέλειψε στο γύρο σχηματισμού.
Επόμενος αγώνας στο Χουγκαρόρινγκ τής Ουγγαρίας σε δύο εβδομάδες από σήμερα στον τελευταίο αγώνα πριν την καλοκαιρινή διακοπή τής Formula 1. 10 αγώνες πέρασαν και 10 έρχονται με την κατάσταση να είναι στο πιο ισορροπημένο σημείο της, τον ανταγωνισμό να κορυφώνεται και την αγωνία να αυξάνεται κατακόρυφα.
Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares