Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 22:17

Μάρκος Λιέας: Το δέσιμο σαν ομάδα βγαίνει στο γήπεδο…

Η Τετάρτη 7 Μαρτίου του 2018 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στα μέλη της ΕΠΣ Κυκλάδων. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού των Μικτών ομάδων, οι νέοι της ΕΠΣΚ προκρίθηκαν στις “4” καλύτερες ομάδες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό.

Το τελικό 3-0 επί της ΕΠΣ Ξάνθης στο Δημοτικό Στάδιο της Βάρης έφερε τρελά πανηγύρια στους νησιώτες γράφοντας όλοι τους τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Από τους διοικούντες την Ένωση, το τεχνικό επιτελείο μέχρι και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές.

Αφιέρωσαν τη μεγάλη νίκη στον αντιπρόεδρο της Ένωσης, τον Νίκο Παρίση, ο οποίος περνά μία περιπέτεια υγείας, αλλά και στον προπονητή τους, τον Γιώργο Μοστράτο με το σύνθημα «Σεισμός, Σεισμός σας τελείωσε ο Μος» (σ.σ. το παρατσούκλι του Παριανού τεχνικού).

DSC_2165.jpg

Όπως και αν έχει πάντως, μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώθει κανείς για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με πνεύμα μαχητικό και καρδιά χιλίων λεόντων, κερδίζοντας την αναγνώριση. Πολλά μπράβο στο τεχνικό τιμ και σε όλους τους αθλητές για την προσπάθειά και την αγωνιστικότητα τους, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν τα μαθήματά τους στο σχολείο με αυτό που αγαπούν, το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό.

Εύλογα έχουν κερδίσει το χειροκρότημα όλων στην οικογένεια των συλλόγων τους. Η ομάδα νέων των Κυκλάδων έφτασε μέχρι εδώ και θα πάει ακόμη πιο ψηλά, με τη ψυχή, την επιμονή και την υπομονή και με αυτά τα εφόδια μαζί με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος των νεαρών αθλητών, θα συνεχίσει τον καλό της αγώνα.

Μέσα σε όλο το πανηγυρικό κλίμα, όμως, υπάρχει κι ένα πρόσωπο που έβαλε την δική του σφραγίδα στο ματς της προημιτελικής φάσης. Ο λόγος για τον Μάρκο Λιέα. Ήταν αυτός που πήρε την εντολή του Γιώργου Μοστράτου να στήσει την μπάλα και τις δύο φορές στην άσπρη βούλα και να την στείλει στα δίχτυα του αντιπάλου τερματοφύλακα. Ο νεαρός επιθετικός του Αίαντα Σύρου σημείωσε χατ-τρικ, έφτασε τα οκτώ στον θεσμό και φαίνεται πως κράτησε …κάβα για την τελική φάση.

DSC_2031.jpg

Σεμνός και ταπεινός όπως είναι στην προσωπική του ζωή, έχοντας μεγαλώσει από δύο καταπληκτικούς γονείς, οικογένεια πρότυπο στη Σύρο και όχι μόνο, μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας στην Αθήνα Ιωάννη Νοταρά και παρά την πολύ καλή του παρουσία στο χορτάρι, πατάει στα πόδια του, κρατώντας χαμηλούς τόνους για την δύσκολη, όπως την χαρακτηρίζει, συνέχεια. Ας τον απολαύσουμε λοιπόν…

- Μάρκο, έχουν περάσει λίγες ημέρες από την μεγάλη πρόκριση της ομάδας σου στην τελική φάση του θεσμού, ποια είναι τα συναισθήματα που σε διακατέχουν;

«Ήμουν ήδη πολύ χαρούμενος από την στιγμή που είχαμε καταφέρει να κάνουνε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει για το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Πριν από το παιχνίδι είχα λίγο άγχος, διότι ήταν ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια μας έως τώρα, αλλά ήμουν και αρκετά αισιόδοξος, καθώς είχαμε πλήρης εικόνα από την ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης έπειτα από την ανάλυση που κάναμε με τον προπονητή μας».

- Η ΕΠΣ Κυκλάδων βρίσκεται ήδη στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος. Ποιος είναι ο στόχος πλέον και μέχρι που θεωρείς πως μπορεί να φτάσει;

«Η ομάδα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά αρκεί να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους και να δουλέψουμε σκληρά για το επόμενο παιχνίδι».

- Θεωρείς πως υπάρχει κάποιο μυστικό για την επιτυχία αυτή;

«Έπειτα από τόσους αγώνες, τόσες επιτυχίες και τις ώρες που περνάμε μαζί σαν ομάδα έχουμε δεθεί αρκετά μεταξύ μας και με τον προπονητή. Αυτό μας βγαίνει και μέσα στο γήπεδο κάτι το οποίο πολλές ομάδες δεν το έχουν καταφέρει ακόμα».

DSC_2014.jpg

- Μετά το τέλος του ματς, άπαντες αφιερώσατε τη νίκη-πρόκριση στον αντιπρόεδρο της ΕΠΣΚ, τον Νίκο Παρίση. Εσύ προσωπικά θα ήθελες να την αφιερώσεις και κάπου άλλου;

«Προσωπικά, πέραν του κύριου Παρίση, θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την νίκη στον προπονητή μας, τον Γιώργο Μοστράτο, που δίνει τα πάντα για εμάς και τον τερματοφύλακα της ομάδας μας, τον Κέβιν Κόντρα, ο οποίος υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και δεν κατάφερε να είναι κοντά μας στην σημαντική αυτή πρόκριση».

- Αγωνίζεσαι τα τελευταία εννέα χρόνια στον Αίαντα Σύρου, με τον οποίο έχεις πάρει μέρος σε όλα τα αγωνιστικά τμήματά του (Κ-16, Κ-18, ανδρικό). Θεωρείς πως υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να αναδειχθούν μέσα από το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο;

«Τα ταλέντα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Στη δίκη μου ομάδα εκτιμώ πως είμαστε τυχεροί όλοι οι παίκτες, αφού οι παράγοντες και ο προπονητής έχουν αποδείξει ότι μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθειά μας».

DSC_2088.jpg

 

 

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares