Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 19:43

K16: Σάμος-Κυκλάδες 2-2. “Εγκλημα και τιμωρία...”

Γκολ, βαθμούς -όχι μόνο και τις εντυπώσεις- μοιράστηκαν στη Σάμο οι Μικτές Κ16 της γηπεδούχου Ε.Π.Σ. Σάμου και της αντίστοιχης Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, στο μεταξύ τους ισόπαλο παιχνίδι με σκορ 2-2, για την πρεμιέρα του 13ου Ομίλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Σ’ ένα παιχνίδι που επεφύλασσε... Χιτσκοκικό φινάλε σε εξέλιξη και που δυστυχώς η διαιτητική τριάδα είχε ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή, με αποφάσεις σε βάρος της Κυκλαδίτικης ομάδας, η ομάδα του Βαγγέλη Γαζέλου σαφώς και δεν είναι ικανοποιημένη από τον έναν βαθμό, καθώς κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα, έχασε σωρεία ευκαιριών με αποκορύφωμα τα τέσσερα δοκάρια που είχε (!). Αντίθετα, οι Σαμιώτες στις τρεις ευκαιρίες που δημιούργησαν πέτυχαν δύο τέρματα, «πληγώνοντας» τον αντίπαλό τους και τις δύο φορές από κόρνερ...

Στο πρώτο μέρος μετά το αρχικό αναγνωριστικό περισσότερο δεκάλεπτο, η Μικτή Κυκλάδων ανέβασε αισθητά την απόδοσή της, είχε υπομονή στο παιχνίδι της και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να βρει σκορ, χωρίς ωστόσο να παίρνει την ουσία. Στο 15’ το σουτ του Κεβάνι έφυγε άουτ, στο 17’ το σουτ του Βαλέτα έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Μεσολογγίτης, στο 21’ και πάλι ο Κεβάνι από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε πάνω από την εστία, ενώ στο 24’ σε κόρνερ του Βαλέτα, ο Βετσάι κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Και ενώ οι Κυκλαδίτες πίεζαν για την επίτευξη ενός γκολ, η Ε.Π.Σ. Σάμου στο 40’ και κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν, όταν σε κόρνερ του Κωλέτση, ο Λιόντας με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι βρήκε δίχτυα και «έγραψε» το 1-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

SAMOS KYKLADES K16 1

Με το ξεκίνημα του δεύτερο ημιχρόνου ο προπονητής των Κυκλάδων, Βαγγέλης Γατσέλος, έκανε διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο και με το... καλησπέρα, στο 46’, ο νεοεισελθών Ζουμής λίγο έλειψε να σκοράρει, όταν σε σέντρα του η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και στη συνέχεια ο Καραγιάννης με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε. Το σκηνικό δεν άλλαξε με την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων να είναι εμφανώς ανώτερη. Στο 49’ σε γύρισμα του Καραγιάννη, το σουτ στη κίνηση του Καβαλάρη έδιωξε με τα πόδια ο γκολκίπερ Μεσολογγίτης, ενώ στο 61’ χάθηκε πολύ μεγάλη τριπλή φάση, όταν αρχικά σε κόρνερ του Καραγιάννη, ο Κοϊδελάι με κεφαλιά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης τα σουτ των Βετσάι και Μπέτσα κόντραραν στα σώματα των αμυντικών πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Και ενώ η ομάδα της Ε.Π.Σ. Σάμου είχε παθητικό ρόλο, από λάθος μπαλιά έβγαλε αντεπίθεση στο 70’ με τον Κούβδο, ο οποίος πέρασε όποιον βγήκε μπροστά του αλλά στο τέλος της διαδρομής ο τερματοφύλακας Τσιγώνιας με διπλή προσπάθεια του πήρε «τη μπουκιά από το στόμα» αποσοβώντας από βέβαιη παραβίαση την εστία του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κυκλαδίτες ρίσκαραν ακόμη περισσότερο και στο 83’ είχαν νέο δοκάρι (4ο στο παιχνίδι) αυτή τη φορά σε διαγώνιο σουτ του Καραγιάννη, ενώ στη συνέχεια της φάσης η διαιτητής Ρηγοπούλου αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή, που σήκωσε -δικαιολογημένα- θύελλα αντιδράσεων από τους ανθρώπους της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων. Τελικά η πολυπόθητη ισοφάριση ήρθε στο 89’ με ωραίο τεχνικό σουτ του Κοτσέλη έξω από την περιοχή, που είδε εκτός θέσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το γκολ αυτό έδωσε άλλον... αέρα στην Μικτή των Κυκλάδων, που στο 94’ κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να προηγηθούν με 1-2 όταν σε γέμισμα του Μπέτσα, ο γκολκίπερ Μεσολογγίτης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Καβαλάρης που καιροφυλαχτούσε με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Και ενώ όλα έδειχναν ότι αποδόθηκε «ποδοσφαιρική δικαιοσύνη» με βάση την εικόνα της αναμέτρησης, στο 97’ η ομάδα της Σάμου ισοφάρισε με κεφαλιά του Κούβδου, που εκμεταλλευτήκε ολιγωρία στα αντίπαλα καρέ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μ. Ταβλαλή. Έτσι οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες και η Ε.Π.Σ. Κυκλάδων απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς στο ξεκίνημα της προσπάθειάς της.

Διαιτητική τριάδα: Ρηγοπούλου, Καραγιάννης, Τσιρίτης

Ε.Π.Σ. Σάμου: Μεσολογγίτης, Β. Ταβλαλής, Ελευθερόγλου (90' Μανιτσούδης), Τσιμπίδης, Λομβαρδάς (Ταβλαλής Β.), Κουφαδάκης, Κότσιρας (85’ Τσιγγρέλης), Κωλέτσης, Βαντούχ (90' Μαθιός), Κούβδος, Λιόντας (77’ Χατζηνικολάου).

Αναπληρωματικοί: Κριαράς, Πήττας, Κουτσουρές, Γλαρός.

SAMOS K16

Ε.Π.Σ. Κυκλάδων (Γατσέλος): Τσιγώνιας, Μαυρίδης (68’ Καρτίμπελης), Ντρέου (80’ Κοτσέλης), Βετσάι, Μπέτσα, Στεφάνου (46’ λ.τ. Ζουμής), Μανθόπουλος (69’ Φρέρης), Βαλέτας, Καβαλάρης, Κεβάνι (46’ Κοϊδελάι), Καραγιάννης.

Αναπληρωματικοί: Νίπολι, Ψαρράς, Τσαχπίνης, Χανιώτης, Μπούζι

KYKLADES K16

Ο αγώνας όπως μεταδόθηκε 

Κατηγορία ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares