Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 11:43

Βρούτσης: «Κανένα γήπεδο δεν θα ανοίξει αν δεν έχει εγκαταστήσει κάμερες» - Τα νέα αυστηρά μέτρα για τη βία

Το κλείσιμο του εκάστοτε γηπέδου στον πρώτο πυρσό ή κροτίδα που θα πέσει εντός αγωνιστικού χώρου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για τα νέα μέτρα της αθλητικής βίας.

Τα νέα μέτρα για την οπαδική βία, αλλά και το πως θα γίνει η επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου παρουσιάζουν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δικαίωμα της Πολιτείας να προασπίζει την ασφάλεια των φιλάθλων» ενώ τόνισε με νόημα ότι «κανένα γήπεδο που δεν τηρήσει τις προβλέψεις για κάμερες από Τετάρτη 6 Μαρτίου δεν θα λειτουργήσει».

«Κλείνει το γήπεδο από φίλαθλους αν πέσει έστω και μια κροτίδα. Στόχος να μην επηρεαστεί το πρωτάθλημα. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο ποδοσφαίρου. Δικαίωμα πολιτείας να προασπίζει την ασφάλεια του φίλαθλου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των καμερών τόνισε ότι «το ΦΕΚ για τις κάμερες θα επιδοθεί σε όλες τις ΠΑΕ για εφαρμογή του νόμου. Αξίζουμε νέο καλύτερο αθλητισμό. Είμαστε όλοι απέναντι στη βία. Την Τρίτη 9 Απρίλιου θα γίνει η μεγάλη θεσμική αλλαγή. Θα υπάρξει ταυτοπροσωπία και θα γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία όλων αυτών που μπαίνουν στο γήπεδο».

«Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους παράγοντες του αθλητισμού και ελπίζουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα». κατέληξε.

Η διαδικασία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα διαδικασία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στη διαδικασία ταυτοπροσωπείας που θα τεθεί σε ισχύ από την 9η Απριλίου.

«Η λύση έρχεται από τεχνολογία με κλείδωμα εισιτήριου από κινητό. Η αγορά εισιτηρίων θα γίνεται με κλαστικό τρόπο από ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Με την εφαρμογή gov wallet θα εισάγουμε το εισιτήριο εκεί».

Τα μέτρα αποφασίστηκαν στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων στη Ρέντη στα οποία έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός από φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδι του, αλλά των φονικών κρουσμάτων οπαδικής βίας που είχαν σαν αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares