Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 20:18

Ελλάς Σύρου: Έκτη στη βαθμολογία αλλά με την καλύτερη επίθεση στον όμιλό της - Έργο Χριστοφιλέα ο επιθετικός πλουραλισμός

Έξι στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με την Ελλάς Σύρου να θέλει κάτι... ψιλά σε βαθμούς για να «κλειδώσει» και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Η φετινή της πορεία ως νεοφώτιστη στην κατηγορία, είναι ως τώρα κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Δεν είναι μόνο η 6η θέση που βρίσκεται στη βαθμολογία, αλλά οι πολύ καλές εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει συν ένα ακόμα στοιχείο. Ότι κατέχει μετά από 28 αγωνιστικές την πρώτη θέση στην επίθεση στον όμιλό της με 49 γκολ.

Η Ελλάς είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, να δημιουργεί και να σκοράρει. Μια ομάδα που δεν έχει κάποιο κλασικό σέντερ φορ όπως άλλες ομάδες του ομίλου έχει καταφέρει όμως να έχει πλουραλισμό στην επίθεση, κάτι που αποδεικνύεται από τα νούμερα καθώς κανένας της παίκτης δεν έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό γκολ όμως η ομάδα είναι πρώτη σε παραγωγικότητα.

Αυτό το επίτευγμα αν μη τι άλλο πιστώνεται στον προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Χριστοφιλέα.

Ο Καλαματιανός τεχνικός που εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει γίνει κάτοικος Σύρου δίνει τη δική του ερμηνεία στο γιατί έχει τέτοιο επιθετικό πλουραλισμό η ομάδα: «Το γεγονός ότι σκοράρουν τόσοι πολλοί παίκτες είναι απόρροια του στυλ που αγωνιζόμαστε. Πάντα μου άρεσε να παίζω επιθετικά και αυτό φαίνεται από τα νούμερα και στις προηγούμενες ομάδες που ήμουν προπονητής» ήταν τα λόγια του για να συνεχίζει αναφερόμενος στον στόχο που υπάρχει για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος. «Αυτό που θέλουμε είναι να εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατό και τη μαθηματική παραμονή μας στην κατηγορία και φυσικά να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία. Επίσης να δώσουμε και ευκαιρίες σε παιδιά μικρής ηλικίας να πάρουν εμπειρίες από τη Γ' Εθνική.»
Η πορεία της Ελλάς ειδικά στον 2ο γύρο αποκτά ακόμα περισσότερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ίσως η ομάδα που όχι μόνο δεν ενισχύθηκε στη μεταγραφική περίοδο αλλά έχασε και τρία βασικά της στελέχη (Μάγκας, Αγιώτης και Κόντσι) χωρίς αυτό να μειώσει την απόδοσή της. «Θεωρώ ότι παρά τις όποιες απουσίες είχαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς η πορεία μας ως τώρα κρίνεται απολύτως ικανοποιητική» τονισε ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας ενώ για το ποια ομάδα είναι πιο κοντά στην άνοδο άφησε τα πάντα ανοιχτά: «Πιο εύκολο πρόγραμμα έχει ο Παναργειακός όμως για μένα φαβορί δεν υπάρχει. Είδαμε άλλωστε στα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και καμία ομάδα δεν έχει σίγουρο το τρίποντο. Η πρωτιά λοιπόν θα παιχτεί ως το τέλος...»

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares