Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 16:06

Ο καλύτερος ας κερδίσει..

Κάθε προπονητής έχει ..σημαδέψει συγκεκριμένα παιχνίδια όπου η ομάδα του θα πρέπει να είναι έτοιμη στο 100% για να μπορέσει όχι μόνο να κερδίσει αλλά και να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο.

Για τον Πανναξιακό της φετινής χρονιάς ο Κυριακάτικος αγώνας με τον ΑΟ Θήρας μοιάζει να είναι ένας εξ αυτών. Είχε προηγηθεί η αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη όπου η ομάδα της Νάξου βρέθηκε μία ανάσα από την απόκτηση του τρίποντου (προηγήθηκε με 2-1 σετ και 24-22 στο 4ογια να χάσει τελικά με 3-2 σετ και να πάρει έναν πόντο) και τώρα έρχεται το ντέρμπι με τον ΑΟ Θήρας για την 10ηαγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών….

Παιχνίδι που και λόγω … εντοπιότητας αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία. Μιλάμε για το ντέρμπι των Κυκλάδων με τον Πανναξιακό να έχει το πάνω χέρι με βάση την προϊστορία. Έχει κερδίσει τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Νομίκεια (στη Σαντορίνη) με 3-0, ενώ πέρυσι και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος το σκορ ήταν το ίδιο: 3-1 για τον Πανναξιακό. Μάλιστα και στα δύο αυτά παιχνίδια, η ομάδα της Νάξου είχε δώσει MVP της αγωνιστικής. Στον πρώτο αγώνα (3-1 με 25-19, 22-25, 25-19 και 25-11) ήταν η Γκαμπριέλα Τσεβετάνοβα (η 1ηαθλήτρια του Πανναξιακού που είχε τιμηθεί με τη συγκεκριμένη διάκριση) και στον αντίστοιχο του 2ουγύρου, η Μελίνα Εμμανουηλίδου (στη δεύτερη διάκρισή της σε διάστημα τριών αγωνιστικών) ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην νίκη που είχε σημειωθεί στην Σαντορίνη (3-1 σετ με 26-28, 25-19, 9-25 και 21-25) Παράξενο το γεγονός ότι ο Α Θήρας έως τώρα έχει πάρει το δεύτερο σετ και στα δύο παιχνίδια…

Πανναξιακός

Όμως, η προϊστορία είναι καλή για εμάς, τους στατιστικολόγους γιατί όχι και τους θεατές όχι όμως για τους αθλητές. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Και αυτό θα συμβεί και αύριο. Από τη μία έχουμε τον Πανναξιακό. Παίζει στην έδρα του όπου να ηττηθεί από πέρυσι (από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό τον περασμένο Μάρτιο) αν και φέτος έχει χάσει βαθμό κόντρα στην ΑΕΚ… Θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου που τα τρία χρόνια παρουσίας στην Α1 (και Ευρώπη) έχει κερδίσει τα εύσημα από τους …αντιπάλους για το ρόλο που έχει παίξει στην εξέλιξη του αγώνα. Κάτι που φέτος δεν το έχουμε δει τόσο πολύ. Έχει τον Ζόραν Κόβαζιτς. Έναν εργασιομανή, τελειομανή προπονητή που πιέζει στα όρια για να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Και έχει έναν βασικό κορμό ελληνίδων (ξεχωρίζουν Τοτσίδου – Διώτη)  που καλούνται σε κάθε παιχνίδι να αποδεικνύουν ότι ο στόχος της 4αδας είναι στο χέρι τους. Αυτό που προβληματίζει έως τώρα είναι τα …εύκολα λάθη, η μέτρια υποδοχή και το γεγονός ότι και οι δύο ξένες (Περίν – Μιλοβάνοβιτς) δεν έχουν αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αποτέλεσμα; Η Άννα Καρπουζά μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό μιλώντας στο greekvolley.gr να δηλώσει «κάναμε πάρα πολλά λάθη κυρίως στην υποδοχή. Δουλεύουμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο σύστημα όλη αυτή τη περίοδο και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να βγει. Και θα βγει»… Από τη πλευρά της η Ειρήνη Κελεσίδου μιλώντας στην ιστοσελίδα του gavros.gr μετά τον αγώνα επίσης με τον Ολυμπιακό επίσης αναφέρθηκε στα λάθη «τα εύκολα» που έκανε η ομάδα της ενώ για τον αγώνα με τον ΑΟ Θήρας αρκέστηκε να δηλώσει «θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες και να μειώσουμε σημαντικά τα λάθη μας»

ΑΟ Θήρας

Κι από την άλλη έχουμε τον ΑΟ Θήρας που έρχεται στη Νάξο (σ.σ. το απόγευμα του Σαββάτου) με στόχο τι άλλο από το να συνεχίσει την εντυπωσιακή του φετινή περίοδο και να σπάσει το αήττητο κόντρα στον Πανναξιακό. Μετράει έξι σερί νίκες, οι τρεις είναι εκτός έδρας και η ψυχολογία στα ύψη μετά την ιστορική επιτυχία επί του Παναθηναϊκού (1ηνίκη) με 3-2 την περασμένη Κυριακή. Μάλιστα,, η Ανίκα Μπρίνκμαν τιμήθηκε ως η καλύτερη της αγωνιστικής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος. Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου στηρίζεται στο πολύ καλό σερβίς (στα δύο τελευταία παιχνίδια είχε μ.ο. 18 άσους) και την δύναμη που παίρνει από τις Βίντοβιτς – Μπρίνκμαν που έρχονται από τα άκρα. Αναμένεται να αγωνιστεί και η λίμπερο Αρτακιανού που εδώ και τρεις αγωνιστικές ήταν εκτός δράσης και η Νίκη Μουντάκη (η παλιότερη αθλήτρια της ομάδας) μας δήλωσε ότι «Το παιχνίδι αυτό αποτελεί το τοπικό ντέρμπι των Κυκλάδων. Και οι δυο ομάδες θέλουμε τη νίκη πάρα πολύ κ πιστεύω ότι θα γίνει ένα παρά πολύ καλό παιχνίδι με δυνατές φάσεις κ πολύ πάθος. Γνωρίζουμε ότι το γήπεδο της Νάξου θα γεμίσει κ ότι ο Πανναξιακός έχει μια δύσκολη έδρα. Αφήνουμε πίσω μας τη νίκη έπη του Παναθηναϊκού που μας ανέβασε αρκετά ψυχολογικά, και συγκεντρωνόμαστε στο ματς της Κυριακής. Ο καλύτερος ας κερδίσει..».

Αυτή είναι άλλωστε και η ευχή όλων μας…

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares