Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 10:52

Η καρδιά των Εθελοντών δοτών μυελού των οστών «χτύπησε» δυνατά στα «10α Νομίκεια» [pics]

Mε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η κοινωνική δράση του Α.Ο. Θήρας που πραγματοποίησε το σωματείο μας σε συνεργασία με το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» το διήμερο 11-12 Οκτωβρίου στη Σαντορίνη για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Στα πλαίσια του φετινού τουρνουά «Νομίκεια 2023» πλήθος κόσμου, αλλά και αθλήτριες των ομάδων που συμμετείχαν σε μία ακόμη «γιορτή» του βόλεϊ, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρωτοβουλία μας με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συνανθρώπων μας για την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών, αποτελώντας έναν ακόμη πολύτιμο «κρίκο» στον αγώνα της ζωής.
«Η Σαντορίνη έχει αναδείξει τον εθελοντισμό ως μία μείζονα συμπεριφορά και επειδή το να εγγραφεί κανείς δότης μυελού των οστών είναι κάτι παραπάνω από το να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας. Η ανταπόκριση του κοινού αυτό το διήμερο στο ΔΑΠΠΟΣ, αλλά και των αθλητριών των ομάδων ήταν πραγματικά συγκινητική» τόνισε η Παιδίατρος, Καλλιόπη Καραμολέγκου.

391571011 825872826205203 6162053559577319504 n

Η κα Καραμολέγκου ως παιδίατρος, τ. διευθύντρια ΕΣΥΑ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσ. Παίδων η Αγία Σοφία Msc Δημόσιας Υγείας, έχει υπηρετήσει στην ογκολογική Μονάδα Παίδων και δηλώνει πάντα παρούσα σε ότι αφορά τα παιδιά με καρκίνο. Έτσι μαζί και με άλλους εθελοντές από τη Σαντορίνη ήταν ενθουσιασμένοι από την πρωτοβουλία του Α.Ο. Θήρας, που στα 10α Νομίκεια «πάντρεψε» τον αθλητισμό με τους εθελοντές δότες μυελού των οστών/ αρχέγονών αιμοποιητικών κυττάρων. «Εμείς θέλουμε νέους γιατί σε αυτούς θα παραδώσουμε τη σκυτάλη! Άρα λοιπόν θέλουμε τους νέους να είναι υγιείς κάτι που προάγεται μέσα από τον αθλητισμό» ανέφερε η κα Καραμολέγκου.

Η διακεκριμένη παιδίατρος της Σαντορίνης, που στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το έργο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» προσπαθώντας να εγγράψει εθελοντές δότες μυελού των οστών και να κάνει με τη σημαντική βοήθεια όλων ό,τι καλύτερο μπορεί για τους συνανθρώπους μας, των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο, στάθηκε συγκινημένη στα λόγια μιας κυρίας που της είχε πει το εξής: «Από τη στιγμή που γράφτηκα ως δότρια μυελού των οστών, φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου. Γιατί αν βρεθώ συμβατή θα πρέπει να είμαι απόλυτα υγιής για να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου!»

386105817 825872709538548 8535843549920868662 n

Μια προσφορά που κρύβει την αμέριστη αγάπη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο. Μία σπουδαία χειρονομία, ένα ανεκτίμητο «δώρο» ελπίδας για τη ζωή! Μια πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ενσυναίσθησης.
Κι όλα αυτά μέσα από μία απλή και ανώδυνη διαδικασία, όπου τα μόνα που απαιτούνται είναι ελάχιστη ποσότητα σιέλου σε μια μπατονέτα και ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης!

«Η Σαντορίνη κατέχει την πρωτιά όσον φορά στην τράπεζα αίματος στην Ελλάδα και είμαστε πολύ περήφανοι. Πλέον φιλοδοξούμε να γίνουμε πρώτοι και στην εθελοντική δωρεά μυελού των οστών!» δήλωσε ικανοποιημένος για την επιτυχημένη δράση του Α.Ο. Θήρας ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ανδρέας Πατηνιώτης και πρόσθεσε: «Όταν ξέρουμε ότι μπορούμε να βοήσουμε για μια ζωή, είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν ηρωικές «μάχες» για να κρατηθούν στη ζωή. Έτσι λοιπόν θα ναι χαρά μας, αν από την σημερινή δράση στα «Νομίκεια 2023» καταφέρουμε να σώσουμε έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Είναι υποχρέωσή και καθήκον μας και θα συνεχίζουμε όσο μπορούμε μέσα και από τον αθλητισμό να στηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια».

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares