Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015 18:02

Χάμιλτον εσύ σούπερ σταρ

lewis

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι και μαθηματικά παγκόσμιος πρωταθλητής, για τρίτη φορά στην καριέρα του και δεύτερη συνεχόμενη. Ο Βρετανός σε ένα υπέροχο αγώνα στο Όστιν του Τέξας κέρδισε το γκραν πρι των Η.Π.Α. και σε συνδυασμό με την Τρίτη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ στέφθηκε πρωταθλητής.  

Ήταν ένας αγώνας που τα είχε όλα, προσπεράσματα, ατυχήματα, αυτοκίνητα ασφαλείας, εκνευρισμένους οδηγούς αλλά στο τέλος κέρδισε αυτός που έπρεπε για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο Χάμιλτον τη φετινή σεζόν ήταν ουσιαστικά ο μόνος που πάλεψε για το πρωτάθλημα. Ο Ρόσμπεργκ το ήθελε αλλά το διεκδίκησε μόνο στα λόγια, ενώ οι δύο οδηγοί της Ferrariδεν μπορούσαν, καθώς είχαν υποδεέστερο μονοθέσιο από τη Mercedes. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τα προηγούμενα δύο πρωταθλήματα του ο Χάμιλτον τα κατέκτησε στον τελευταίο αγώνα, ενώ φέτος τα κατάφερε τέσσερις στροφές πριν το φινάλε. Ο Βρετανός υπερπρωταθλητής είναι γεννημένος για να πρωταγωνιστεί κι από τη στιγμή που έχει στα χέρια του ανταγωνιστικό αυτοκίνητο θα παλεύει για την κορυφή. Με αυτό του τον τίτλο ο Χάμιλτον έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Βρετανός με δύο συνεχόμενους τίτλους, και μπήκε στο κλαμπ των τρεις φορές πρωταθλητών, όπως είναι ο Σέννα, ο Λάουντα, ο Πικέ, ο Στιούαρτ, κι ο Μπράμπαμ.

Η διαφορά με το Ρόσμπεργκ

   Τα δύο καλύτερα μονοθέσια τη φετινή σεζόν τα είχαν οι Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ, δηλαδή οι δύο οδηγοί της Mercedes. Ωστόσο ο Βρετανός εμφανίστηκε ανώτερος σε όλα τα επίπεδα του πιτ μέιτ του παρά το γεγονός ότι και οι δύο οδηγούσαν ισάξια αυτοκίνητα. Όταν η γερμανική ομάδα υπέγραφε το 2013 το Χάμιλτον και τον έκανε ντουέτο με το Νίκο Ρόσμπεργκ, ήξεραν ότι είχαν ένα πρώτο κι ένα δεύτερο οδηγό κι όχι δύο ισάξιους, όπως τόνιζαν. Αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα φέτος. Κι αν πέρυσι η κούρσα του πρωταθλητή κρίθηκε στο νήμα, το 2015 ο Χάμιλτον απέδειξε τη στόφα από την οποία είναι φτιαγμένος, κι ο Ρόσμπεργκ απέδειξε ότι είναι ένας καλός οδηγός και τίποτα παραπάνω.

Οι «πύραυλοι» της Mercedes

   Η Mercedes τα τελευταία δύο χρόνια είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο χώρο της Formula 1, με τα μονοθέσιά της να είναι ανώτερα όλων των υπολοίπων, έχοντας προσαρμοστεί άριστα στη εποχή των νέων κανονισμών που ξεκίνησε πέρυσι. Την ίδια ώρα άμεσοι ανταγωνιστές της, όπως οι Ferrariκαι RedBull, δεν αποδείχθηκαν το ίδιο αξιόπιστοι, ενώ για τη McLarenHonda ούτε λόγος. Αυτά τα δύο χρόνια η γερμανική ομάδα έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα οδηγών και ισάριθμα πρωταθλήματα κατασκευαστών και δε δείχνει διατεθειμένη να παραδώσει εύκολα τα σκήπτρα την επόμενη σεζόν.

   Με αυτά και με αυτά στο τέλος της εβδομάδας διεξάγεται ο αγώνας στο Μεξικό με το έπαθλο να είναι η δεύτερη θέση των οδηγών μεταξύ του Σεμπάδτιαν Φέττελ και του Νίκο Ρόσμπεργκ. Μπορεί να μην είναι κάτι σπουδαίο, αλλά το πρεστίζ που διακυβεύεται έχει τη σημασία του.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@gmail. com

Αλέξανδρος Τάταρης.

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αντίστροφη μέτρηση για τη Red Bull Επιτέλους Ρόσμπεργκ »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares